| تاریخ ارسال: 1396/6/28 | 

متن سخنرانی رئیس انجمن آمار ایران در افتتاحیه یازدهمین سمینار احتمال و فرآیندهای تصادفی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) متن سخنرانی رئیس انجمن آمار ایران در افتتاحیه یازدهمین سمینار احتمال و فرآیندهای تصادفی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

 
متن سخنرانی رئیس انجمن آمار ایران در افتتاحیه یازدهمین سمینار احتمال و فرآیندهای تصادفی
 دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
8 و 9 شهریور 1396
 
 
با عرض سلام و ادب خدمت حضار گرامی، ابتدا اجازه می خواهم به نیابت از طرف انجمن آمار ایران از هیئت رئیسه محترم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) به دلیل حمایت از یازدهمین سمینار احتمال و فرآیندهای تصادفی، از کمیته های علمی و اجرایی و تمامی دست اندرکاران این سمینار، به ویژه دبیر محترم سمینار که در چند ماه اخیر شاهد تلاش ها و نگرانی های این عزیزان در امر برگزاری این سمینار بوده ایم و همچنین از سخنرانان ارجمند و میهمانان گرامی که دعوت ما را پذیرفته اند، صمیمانه سپاسگزاری نموده و نسبت به همه این بزرگواران ادای احترام نمایم. همچنین بر خود واجب می‌دانم یاد و خاطره دو اسطوره فقید و آمارگستر کشور، زنده یادان دکتر علی عمیدی و دکترناصر رضا ارقامی که در یک ماه گذشته  جهان فانی را وداع گفته و به جاودانگی پیوستند، را گرامی دارم. یاد این اساتید فرزانه هرگز از دلها، و نامشان هرگز از گستره علم و دانش این مرز و بوم محو نخواهد شد.
در حالی به استقبال یازدهمین سمینار دو سالانه احتمال و فرآیندهای تصادفی می رویم که نخستین سمینار در سال 1376 در دانشگاه شهر کرد برگزار گردید. . شایسته است با مغتنم شمردن این گونه سمینارها، برای افزایش سطح آگاهی جامعه و گسترش میزان نفوذ و قدرت آمار در جنبه‌های مختلف بکوشیم و به اهداف سمینار، به ویژه، ایجاد ارتباط بین پژوهشگران  و آشنا نمودن آنان با پیشرفت­های جدید در زمینه احتمال و فرایندهای تصادفی و کاربردهای آنها دست یابیم.
در ادامه عرایضم، مایلم به برخی دغدغه فکری وبیم و امیدهای همکارانم در انجمن آمار که مطمئنم جزء نگرانی های بسیاری از شما عزیزان هم هست، اشاره ای داشته باشم:
مقوله اول، گرایش بی حد و حصر و غیر متعارف دانش آموزان مقاطع متوسطه به تحصیل در رشته‌های دانشگاهی علوم تجربی و عدم گرایش و علاقه به رشته های علوم ریاضی در یکی دو سال اخیر می باشد که بسیار نگران کننده است. در این رابطه و برای اخذ تصمیمات مناسب، کارگروهی تعیین و مسئول پیگیری شده اند تا گزارش های مستند به انجمن ارائه نمایند. بدیهی است که این  انجمن ها  با گردآوری همۀ این نتایج و اولویت بندی پیشنهادها می توانند در راستای حل این گونه مشکلات، توفیق بیشتری داشته باشند.
مقوله دوم، اقدام نسنجیده و بدون هماهنگی سازمان سنجش آموزش کشور در حذف گزینه پذیرش دانشجو با آزمون در رشته­های آمار و ریاضی و پذیرش تنها  از طریق بررسی سوابق تحصیلی، می باشد. انجمن آمار ایران با تکیه بر رسالت علمی و اجتماعی خود، اعتراض و نگرانی جدی خود را در این رابطه به منظور چاره‌اندیشی مقتضی، به اطلاع رئیس محترم سازمان سنجش که خود از بدنۀ جامعۀ آماری کشور نیز هست، رسانیده است. امید است با اتکال به خداوند متعال و با هم­فکری همۀ همکاران فرهیخته، بتوان اقدامات مؤثری در راستای جلوگیری از افت کیفیت آموزشی رشته های آمار و ریاضی برداشت، به­گونه­ای که شاهد شکوفایی و رشد روز افزون این دو علم و به تبع آن علوم دیگر در سطوح جامعه باشیم.
واما مقوله سوم، در سالهای اخیر اقدامات فراوانی برای سازماندهی و نظم بخشیدن به بازار واگذاری طرح های تحقیقاتی  و مشاوره های به کارشناسان و متخصصان آمار، از سوی انجمن آمار  و مرکز آمار صورت پذیرفته و می پذیرد. از جمله این اقدامات می توان به تشکیل سازمان نظام آمار شناسی اشاره کرد که توسط آن می توان صلاحیت افراد را برای طراحی، تحلیل و مشاوره آماری احراز نمود. بسیار خوشوقتم که در این سمینار به اطلاع شما عزیزان برسانم که این طرح با تلاش های بی وقفه همکارانم، در آخرین جلسه هیئت مدیره انجمن آمار ایران در تاریخ 22 تیرماه سال جاری به تصویب رسید و اعضاء کمیته های مربوطه مشخص شدند. این طرح ابتدا به صورت آزمایشی در منزلگاه وب انجمن و سپس بصورت کامل انجام خواهد شد. قابل ذکراست که طرح رتبه بندی (که توسط انجمن آمار صورت می پذیرد)، نه تنها جایگزین نظام آمارشناسی نیست، بلکه مقدمه اجرای آن بوده و در راستای حمایت از آن طراحی شده است و انجمن همچنان به قوت پیگیر تصویب این طرح در مجلس شورای اسلامی و دولت می باشد.
    در پایان عرایضم، نمایه شدن مجله ارزشمند پژوهشنامه انجمن آمار ایران در پایگاه ESCI که مقدمه ای برای نمایه شدن مجله در پایگاه اصلی  ISI است، را به پژوهشگران و جامعه آماری کشور، تبریک عرض نموده و از زحمات و همت والای سردبیر محترم مجله، دانشمند بزرگوار جناب آقای دکتر وحیدی اصل و همکاران محترم ایشان در هیئت تحریریه مجله  و همچنین سردبیر و هیئت تحریریه پیشین مجله ، تشکر و قدردانی می نمایم.
ضمن پوزش از اطاله کلام، توفیق روزافزون همه پژوهشگران کشور در انجام پژوهش های اصیل را از درگاه ایزد منان خواستارم. با تشکر از فرصتی که در اختیار اینجانب گذاشته شد عرایضم را به پایان می رسانم و از توجه شما سپاسگزارم.


متن کامل سخنرانی را میتوانید از اینجا دانلود کنید.

 



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 8362 بار   |   دفعات چاپ: 411 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر