انجمن آمار ایران- رویدادهای جاری
ششمین سمینار نظریه قابلیت اعتماد و کاربردهای آن ششمین سمینار نظریه قابلیت اعتماد و کاربردهای آن

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1399/6/10 | 
گزارش برگزاری ششمین سمینار تخصصی قابلیت اعتماد و کاربردهای آن
۲۱ و ۲۲ مرداد ۱۳۹۹، دانشگاه مازندران
 

با عنایت پروردگار مهربان، ششمین سمینار تخصصی نظریۀ قابلیت اعتماد و کاربردهای آن در روزهای ۲۱ و ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ با همکاری قطب علمی داده‌های ترتیبی، قابلیت اعتماد و وابستگی، مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری و حمایت انجمن آمار ایران و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به‌صورت مجازی در دانشگاه مازندران برگزار گردید. از جمله اهداف از این سمینار ایجاد ﻓﺮﺻﺖ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای اراﺋۀ جدیدترین دﺳﺘﺎوردﻫﺎی ﻋﻠﻤﯽ و ﭘژوﻫﺸﯽ در شاخه‌های مختلف قابلیت اعتماد، ﺗﺒﺎدل ﻧﻈﺮ ﺷﺮﮐﺖ ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن، ارﺗﻘﺎی ﺳﻄﺢ ﻋﻠﻤﯽ داﻧﺸﺠﻮیﺎن و ایجاد ارﺗﺒﺎط ﺑﺎ ﮐﺎرﺑﺮان ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ اﻋﺘﻤﺎد در ﺣﻮزه‌ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ بوده است.
این سمینار ابتدا قرار بود به ‌صورت حضوری در۲۷ و۲۸فروردین۱۳۹۹برگزار شود و  دبیرخانۀ ششمین سمینار تخصصی نظریه قابلیت اعتماد و کاربردهای آن کار خود را از پاییز سال ۱۳۹۸ به طور رسمی آغاز کرد. سایت کنفرانس به نشانی https://wosdce.um.ac.ir آماده و اخبار مربوط به سمینار، تاریخ‌های مهم، روش تدوین مقالات و محورهای سمینار در آن قرار داده شد. هم‌چنین سمینار در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) نمایه گردید. کمیتۀ علمی سمینار شامل ۱۷ عضو از اعضای هیات علمی دانشگاه‌های سراسر کشور و ۳ عضو از اساتید برجسته خارج از کشور بوده‌ است.
هیئت داوران با ۳۶ عضو از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های سراسر کشور، داوری مقالات دریافت شده را در طول سه ماه از طریق سایت سمینار به صورت تمام الکترونیکی انجام دادند. دبیرخانۀ سمینار تعداد نزدیک به ۵۰ مقاله را تا بهمن ماه دریافت نمود. نتایج داوری مقالات در تاریخ ۲۶/۱۱/۱۳۹۹ اعلام گردید. 
اما به دلیل شیوع ویروس کرونا و نیز مشخص نبودن وضعیت آینده این ویروس و حفظ سلامت شرکت‌کنندگان، کمیتۀ برگزاری این سمینار، سرانجام تصمیم به برگزاری مجازی آن به‌صورت ویدئو کنفرانس در مرداد ماه ۱۳۹۹ گرفت. از مقالات ارسال شده به دبیرخانۀ سمینار پس از گذشت فرایند داوری و انصراف برخی از پژوهشگران، تعداد ۳۱ مقاله به صورت سخنرانی و ۷ مقاله به صورت پوستر مورد پذیرش کمیتۀ علمی و کمیتۀ داوری قرار گرفت. علاوه بر مقالات مذکور دو مقاله سخنرانی از اساتید مدعو داخلی و یک مقاله سخنرانی از استاد مدعو خارجی در دستور کار سمینار قرار گرفت. مقالات به صورت کتابچۀ چکیده مقالات، تهیه شده و در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت.
در روز سه‌شنبه مورخ ۲۱/۰۵/۱۳۹۹ و در ساعت ۸:۴۵ پس ازقرائت چند آیه ازکلام الله مجید و پخش سرود ملی ایران سمینار رسماً آغاز شد. در ابتدا دبیر علمی سمینار و عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران، جناب آقای دکتر اصغرزاده، ضمن خوش آمدگویی و خیر مقدم به حضار، گزارشی کوتاه در رابطه با سمینار ارائه دادند. پس از آن، پژوهشگران شروع به ارائه پژوهش‌ها و مقالات خود نمودند. سخنرانان مدعو داخلی آقای دکتر مجید چهکندی از دانشگاه بیرجند و آقای دکتر توانگر از دانشگاه اصفهان بودند. سخنرانی‌های تخصصی در دو نوبت صبح و بعدازظهر ارائه گردیدند. همچنین در عصر روز سه‌شنبه مقالات پذیرش شده به صورت پوستر نیز ارائه گردیدند. در غروب روز سه شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۹،  سخنران خارجی مدعو این سمینار پروفسور   Tony Ngاستاد برجسته  گروه آمار دانشگاه Southern Methodist   در تکزاس آمریکا سخنرانی خود را تحت عنوان"روش‌های پارامتری و ناپارامتری برای مدل‌بندی فرآیندهای فرسایش دو یا چند متغیره" ارائه کرد و با استقبال شرکت‌کنندگان مواجه شد.


 

سخنرانی های تخصصی در روز چهارشنبه نیز در دو نوبت صبح و بعد از ظهر نیز برگزار گردیدند. آقای دکتر اکبر اصغرزاده نشلی دبیر محترم سمینار، آقای دکتر مهران نقی زاده قمی دبیر اجرایی سمینار و آقای دکتر سیدمحمدتقی کامل میرمصطفائی عضو کمیتۀ اجرایی سمینار در دو روزی که سمینار در حال برگزاری بود، به صورت نسبتاً تمام وقت در دفتر دبیرخانه سمینار حضور داشتند و بر چگونگی برگزاری سخنرانی‌ها و ارائه‌های پوستر نظارت داشتند. دکتر جعفر احمدی مدیر محترم قطب علمی داده‌های ترتیبی و استاد دانشگاه فردوسی مشهد نیز در کنار کمیتۀ برگزاری سمینار بر نحوۀ برگزاری نظارت داشته، رهنمودهای لازم را خاطرنشان می‌نمودند. 
در مراسم اختتامیه آقای دکتر اصغرزاده از همۀ شرکت‌کنندگان و دست اندرکاران تشکر نمودند، علی الخصوص از آقای علی سعادتی نیک دانشجوی فارغ التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه مازندران که اکثر امور مربوط به دبیرخانه و همچنین تهیه و تنظیم کتابچۀ مقالات سمینار را به عهده گرفته بودند، تقدیر شد. آقایان دکتر جعفر احمدی، دکتر مجید اسدی، دکتر محمد خنجری ­صادق و دکتر غلامرضا محتشمی ­برزادران نیز از نحوۀ برگزاری مجازی سمینار ابراز خرسندی کردند و ابراز امیدواری نمودند در آینده نیز شاهد برگزاری سمینارهای مجازی با کیفیت مطلوب باشیم.
 
 

 

                                         تنظیم شده توسط سید محمد تقی کامل میرمصطفائی
                                             نمایندۀ انجمن آمار ایران در دانشگاه مازندران
نشانی مطلب در وبگاه انجمن آمار ایران:
http://irstat.ir/find-1.61.612.fa.html
برگشت به اصل مطلب