18 نتیجه برای نرخ خطر
قباد برمال زن، عابدین حیدری، مریم عبداله زاده،
جلد 6، شماره 2 - ( 12-1391 )
چکیده
فرض کنید دو گروه از متغیرهای تصادفی مستقل نمایی در اختیار است که اولین گروه دارای نرخ خطرهای متفاوت و دیگری دارای نرخ خطرهای مشترک ثابت هستند. در این مقاله، ترتیب های تصادفی متفاوتی میان فواصل نمونه ای فوق مورد بررسی قرار گرفته و شرایط لازم و کافی برای معادل بودن برخی از این ترتیب های تصادفی معرفی شده است. همچنین برای حالت خاص، زمانی که حجم نمونه برابر دو باشد نشان داده شده که تابع نرخ خطر دومین فاصله نمونه ای، در معکوس بردار نرخ های خطر آن ها شور-کاو است
قباد برمال زن، عابدین حیدری،
جلد 7، شماره 1 - ( 6-1392 )
چکیده
فرض کنید دو گروه از متغیرهای تصادفی در اختیارند که اولین گروه متغیرهای تصادفی مستقل و غیر همتوزیع و دیگری متغیرهای تصادفی مستقل و همتوزیع هستند. در این مقاله، در حالتی که حجم دو نمونه نابرابرند و تمامی متغیرها دارای توزیع نمایی هستند، شرایط لازم و کافی برای برقراری ترتیب متوسط باقیمانده عمر، ترتیب نرخ خطر و ترتیب پراکندگی، میان دومین آماره مرتب دو گروه، به دست آورده میشود. همچنین هنگامی که متغیرها از توزیع وایبول پیروی میکنند، ترتیب نرخ خطر، ترتیب پراکندگی و ترتیب نسبت درستنمایی میان دومین آماره مرتب این دو گروه، مورد بررسی قرار میگیرد. در انتها نیز بحث و نتیجهگیری ارائه می شود
ناهید سنجری فارسی پور، هاجر ریاحی،
جلد 7، شماره 2 - ( 12-1392 )
چکیده
در این مقاله استنباط درستنمایی و استنباط بیزی قابلیت اطمینان تنش نیرو در توزیع های رایلی تعمیم یافته، گامبل نمایی، بور نوع سه، نمایی تعمیم یافته، وایبول تعمیم یافته، پارتو تعمیم یافته، لوژستیک تعمیم یافته، تابع توانی و رایلی معکوس به عنوان توزیع های خانواده نرخ خطر معکوس متناسب بر اساس داده های رکوردی پایین مورد مطالعه قرار گرفته است. همچنین مدل تنش نیرو بر اساس مقادیر رکوردی بالا در توزیع های گامپرتز، بور نوع دوازده، لوماکس و وایبول به عنوان اعضایی از خانواده نرخ خطر متناسب بررسی می شود. براورد پارامترها محاسبه و ویژگی های آنها مورد بررسی قرار گرفته اند. بازه های اطمینان دقیق و بیزی برای قابلیت اطمینان تنش نیرو در همه توزیع ها به دست آمده است. سپس بازه های بوت استرپ تی و درصدی برای پارامتر مدل تنش نیرو بر مبنای داده های رکوردی مطالعه شده است. در پایان مطالعه های شبیه سازی برای بررسی و مقایسه بازه های اطمینان به دست آمده، انجام شده است.
شهرام یعقوب زاده، علی شادرخ، مسعود یارمحمدی،
جلد 9، شماره 1 - ( 6-1394 )
چکیده
در این مقاله یک توزیع پنج پارامتری جدید به نام توزیع بتاوایبول هندسی که نرخ شکست آن افزایشی، کاهشی و گودالی شکل است معرفی میشود و به کمک چندجملهایهای استرلینگ، تابع چگالی احتمال و برخی از ویژگیهای آن مانند تابعهای نرخ خطر و بقا، گشتاورها و چندک، آنتروپیهای رنی و شانون، گشتاورهای آمارههای مرتب، میانگین مانده عمر و میانگین مانده عمر معکوس بهدست آورده میشود. همچنین با روش ماکسیمم درستنمایی برآورد پارامترها ارائه و با مقایسه برازش توزیع بتا وایبول هندسی و چند زیرمدل آن به یک مجموعه داده واقعی، نشان داده میشود که توزیع بتا وایبول هندسی برازش بهتری به این مجموعه داده دارد.
قباد برمال زن، عابدین حیدری، خالد معصومی فرد،
جلد 9، شماره 2 - ( 12-1394 )
چکیده
در این مقاله، سیستمهای سری و موازی متشکل از مولفههای مستقل و غیر همتوزیع که از مدل مقیاس پیروی میکنند، مورد مطالعه قرار گرفته و ترتیبهای تصادفی متفاوتی میان آنها بررسی گردیده است. همچنین، نتایج بهدست آمده در مورد سیستمهای سری و موازی متشکل از مولفههایی که از توزیع وایبول نمایی شده یا گامای تعمیم یافته پیروی میکنند، استفاده شده است. نتایج ارائه شده در این مقاله، تعمیمدهنده و کاملکننده نتایج موجود در مقالات مرتبط در این زمینه هستند.
شاهرخ هاشمی بصر، ابراهیم صالحی،
جلد 11، شماره 1 - ( 6-1396 )
چکیده
سیستمهای (n-k+1) از n یکی از مهمترین انواع سیستمهای منسجم هستند که کاربردهای زیادی در زمینههای مختلف مهندسی دارند. در این مقاله متغیر تعمیم زمان از کار افتادگی واحدهای شکست خورده سیستمهای (n-k+1) از n هنگامی که سیستم در زمان t>0 از کار افتاده باشد، مورد مطالعه قرار میگیرد. ابتدا سیستمهای موازی شامل دو واحد تبادلپذیر را در نظر گرفته و با استفاده از تابع مفصل فارلی-گامبل-مورگنسترن رفتار تابع میانگین زمان از کارفتادگی واحدهای شکست خورده سیستم مورد بررسی قرار میگیرد. سیستمهای (n-k+1) از n با واحدهای تبادلپذیر را در بخش بعدی در نظر گرفته و در ادامه برخی ویژگیهای ترتیب تصادفی تعمیم زمان از کار افتادگی برای این نوع سیستمها بر اساس یک یا دو نمونه ارائه میشود.
قباد برمال زن،
جلد 12، شماره 2 - ( 12-1397 )
چکیده
مجموع مقادیر خسارتها دریک دوره خاص، یک کمیت اساسی برای مدیریت مناسب شرکتهای بیمه و قیمتگذاری پوششهای بیمهای هستند. در این مقاله، به بررسی ترتیب تصادفی معمولی بین مجموع مقادیر خسارتها وقتی که تابع بقای خسارتها، صعودی و مقعر هستند، پرداخته شده است . بعلاوه برخی از نتایج لی و لی (2016) تعمیم داده خواهد شد.
قباد برمال زن،
جلد 13، شماره 1 - ( 6-1398 )
چکیده
در این مقاله، ترتیب تصادفی معمولی، ترتیب محدب و ترتیب پراکندگی میان کوچکترین مقادیر خسارات با خسارات مستقل وایبل، مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین، تحت شرایطی روی توابع مفصل معروف، چندین مقایسه تصادفی میان کوچکترین مقادیر خسارات انجام شده است.
جعفر احمدی، فاطمه حوتی،
جلد 13، شماره 2 - ( 12-1398 )
چکیده
در مطالعات بقا، مدلهای شکنندگی برای تبیین تغییرات ناشی از عوامل خطر مشاهده نشده به کار میروند. به طور معمول مدل شکنندگی در تحلیل بقا، به صورت حاصلضرب متغیر شکنندگی در تابع نرخ خطر پایه در نظر گرفته میشود که این مدل برای برازش به دادههای بقا با وجود سانسور راست مفید است. در این مقاله ضمن معرفی مدل شکنندگی نرخ خطر معکوس متناسب تعمیمیافته، به مطالعه ویژگی توزیعی مربوط به متغیر شکنندگی و متغیر طول عمر پرداخته میشود. برخی از ویژگیهای وابستگی بین متغیرهای شکنندگی و طول عمر براساس این مدل بررسی و انتقال تعدادی روابط ترتیبهای تصادفی بین متغیرهای شکنندگی به متغیرهای طول عمر تحت مدل شکنندگی یاد شده، مطالعه میشود. کاربرد بعضی از قضایا در نتایج عددی بررسی میشود. در ادامه چگونگی استفاده از مدل پیشنهاد شده در برازش به دادههای سانسور چپ ارائه و از آن برای مدلبندی دادههای مربوط به بیماران سرطان ریه استفاده میشود.
محدثه خیاط، رسول روزگار، قباد برمال زن،
جلد 14، شماره 1 - ( 6-1399 )
چکیده
مدل نرخ خطر متناسب تعدیل شده به عنوان یکی از خانوادههای انعطافپذیر در قابلیت اعتماد و تحلیل بقا و مقایسههای تصادفی سیستمهای (n-k+1) از n در این خانواده از توزیعها، توسط بالاکریشنان و همکاران (2018) معرفی شده است. در این مقاله، حالت گسسته برای تابع بقای پایه در این مدل در نظر گرفته شده و به خواص سالخوردگی و حفظ شدن ترتیب تصادفی معمولی، نرخ خطر و نسبت درستنمایی در این خانواده از توزیعها پرداخته شده است.
سیده تکتم حسینی، جعفر احمدی،
جلد 14، شماره 2 - ( 12-1399 )
چکیده
در این مقاله، با استفاده از ایده اندازه نادرستی در نظریه اطلاع، معیارهای نادرستی باقیمانده و گذشته در حالت دو متغیره به ترتیب بر مبنای تابع مفصل بقاء و مفصل تعریف شده است. تحت فرض تقارن شعاعی، برابری این دو معیار نشان داده شده است. همچنین با استفاده از تساوی بین این دو معیار، مدلهای متقارن شعاعی مشخصسازی شدهاند. تحت فرض برقراری مدل نرخ خطر متناسب برای توزیعهای حاشیهای، کران برای معیار معرفی شده، به دست آمده است. همچنین با فرض تناسب بین نادرستی معرفی شده و آنتروپی متناظرش، مدل نرخ خطر متناسب در حالت دو متغیره مشخصسازی شده است. بعلاوه، از ترتیب مربعی بالا برای به دست آوردن نابرابریهایی استفاده شده است. برای تشریح بیشتر نتایج به دست آمده، مثال به همراه روشهای شبیهسازی ارائه شده است.
مجتبی اصفهانی، محمد امینی، غلام رضا محتشمی برزادران،
جلد 15، شماره 1 - ( 6-1400 )
چکیده
در این مقاله تبدیل زمان کل آزمون معرفی و ویژگیهای آن مورد بررسی قرار میگیرد. سپس ارتباط این تبدیل با برخی مفاهیم قابلیت اعتماد بیان میشود. نمودار زمان کل آزمون برای برخی توزیعهای طول عمر رسم شده و تحلیل داده واقعی بر اساس این نمودار انجام میشود. علاوه بر این با استفاده از روش تابع تغییر شکل یک خانواده از توزیعهای تغییر شکل یافته جدید معرفی شده; تفسیر آماری از دیدگاه قابلیت اعتماد برای توزیع جدید و تابع بقا متناظر آن ارائه میشود و در ادامه با در نظر گرفتن توزیع پایه وایبول یک تعمیم از توزیع وایبول به دست آورده و با تحلیل یک داده واقعی نشان داده میشود که توزیع جدید برازش بهتری نسبت به توزیع پایه به دادههای طول عمر دارد.
قباد برمال زن، علی اکبر حسین زاده، ابراهیم امینی سرشت،
جلد 15، شماره 2 - ( 12-1400 )
چکیده
در این مقاله، ترتیب نرخ خطر میان سیستمهای (n-1) از n مورد بحث قرار گرفته است. تحت شرایطی روی پارامترهای مقیاس و بیشاندن ضعیف از پایین میان بردار اندازه نمونهها، ترتیب نرخ خطر میان سیستمهای (n-1) از n متشکل از مولفههای مقیاس با چندین دورافتاده، اثبات شده است. همچنین تحت شرایطی مشخص روی مفصل ارشمیدسی و پارامترها، ترتیب تصادفی معمولی میان اینگونه سیستمها با مولفههای وابسته مورد بحث قرار گرفته است.
ابراهیم امینیسرشت، قباد برمالزن، ابراهیم نصیرالاسلامی،
جلد 16، شماره 1 - ( 6-1401 )
چکیده
در این مقاله به مقایسه تصادفی میان پیچش متغیرهای تصادفی متشکل از متغیرهای مقیاس پرداخته میشود. شرایط لازم برای برقراری ترتیب نسبت درستنمایی و ترتیب نرخ خطر اثبات شده است. نتایج اثبات شده در این مقاله، برخی از نتایج موجود در مقالات را تعمیم میدهد. همچنین چندین مثال برای درک بیشتر قضایا ارائه شده است.
علی اکبر حسین زاده، قباد برمال زن، مصطفی ستاری،
جلد 16، شماره 1 - ( 6-1401 )
چکیده
در این مقاله، ترتیب نرخ خطر میان سیستمهای (n-1) از n, متشکل از مولفههای نرخ خطر متناسب اصلاح شده مورد بحث قرار گرفته است. تحت شرایطی روی پارامترها و بیشاندن از پایین میان بردار اندازه نمونهها، ترتیب نرخ خطر میان سیستمهای (n-1) از n, متشکل از مولفههای نرخ خطر متناسب اصلاح شده با چندین دورافتاده، اثبات شده است.
مهدیه مظفری، محمد خنجری صادق، محمد قاسم اکبری، غلامرضا جسامیان،
جلد 17، شماره 1 - ( 6-1402 )
چکیده
در این مقاله، بر پایه مفهوم α-شک و رابطه آن با α-برش یک عدد فازی، به بررسی برخی از مفاهیم قابلیت اعتماد پرداخته شده است. برای این منظور، در صورت معلوم بودن توزیع طول عمر مؤلفههای سیستم با استفاده از تعریف متغیر تصادفی فازی مقیاس مبتنی بر α-شک برخی از معیارهای قابلیت اعتماد مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین، در صورت نامعلوم بودن توزیع طول عمر مؤلفهها یا در دسترس بودن فقط مشاهدات فازی طول عمر مؤلفهها، از تابع توزیع تجربی دادههای فازی برای تخمین قابلیت اعتماد استفاده گردیده و برای شرح بیشتر نتایج، مثالهایی ارائه شده است.
آقای عابد حسین پناهی، دکتر حبیب جعفری، دکتر قباد سعادت کیا،
جلد 18، شماره 1 - ( 6-1403 )
چکیده
اغلب سیستمهای قابلیت اعتماد از شوکهایی که به صورت تصادفی از منابع خارجی ایجاد می شوند، تاثیر میپذیرند. این شوکها ممکن است تاثیرات قابل توجهی روی قابلیت اعتماد سیستم داشته باشند. در این مقاله، شرایط لازم و کافی روی طول عمرهای مولفهها و احتمالات بقای آنها پس از شوک تصادفی، برای مقایسه طول عمر دو سیستم $(n-1)$ از $n$ فراهم شده است: ابتدا حالتی که مولفهها مستقل هستند و سپس حالتی که مولفهها وابسته هستند.
عقیل لزام رازق، اسحاق الماسی، قباد سعادت کیا،
جلد 18، شماره 2 - ( 12-1403 )
چکیده
اضافه شدن یک پارامتر به یک توزیع معلوم، یک روش مفید برای ساختن یک خانواده انعطافپذیر از توزیعها است. در این مقاله، ابتدا با جایگذاری توزیع نرخ خطر جمعپذیر در مدل کلی نسبت بختهای متناسب، توزیع نرخ خطر جمعپذیر اصلاح شده معرفی میشود. سپس براساس دو مجموعه از متغیرهای تصادفی که از مدل نرخ خطر جمعپذیر اصلاح شده پیروی میکنند به مقایسههای تصادفی سیستمهای سری و موازی متشکل از این مولفهها پرداخته میشود.