۵ نتیجه برای متغیر تصادفی فازی
مهدیه مظفری، محمد خنجری صادق، محمد قاسم اکبری، غلامرضا جسامیان،
جلد ۱۷، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده
در این مقاله، بر پایه مفهوم α-شک و رابطه آن با α-برش یک عدد فازی، به بررسی برخی از مفاهیم قابلیت اعتماد پرداخته شده است. برای این منظور، در صورت معلوم بودن توزیع طول عمر مؤلفههای سیستم با استفاده از تعریف متغیر تصادفی فازی مقیاس مبتنی بر α-شک برخی از معیارهای قابلیت اعتماد مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین، در صورت نامعلوم بودن توزیع طول عمر مؤلفهها یا در دسترس بودن فقط مشاهدات فازی طول عمر مؤلفهها، از تابع توزیع تجربی دادههای فازی برای تخمین قابلیت اعتماد استفاده گردیده و برای شرح بیشتر نتایج، مثالهایی ارائه شده است.
خانم مهدیه مظفری، دکتر محمد خنجری صادق، دکتر محمد قاسم اکبری، دکتر غلامرضا حسامیان،
جلد ۱۸، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده
در این مقاله، آمارههای مرتب فازی را بر پایه مفهوم α-شک بیان کرده و به بررسی برخی از کاربردهای آن در قابلیت اعتماد پرداخته شده است. برای این منظور، در صورت معلوم بودن توزیع طول عمر مؤلفههای سیستم، برخی از معیارهای قابلیت اعتماد i-امین آماره مرتب با استفاده از تعریف متغیر تصادفی فازی مقیاس مبتنی بر α-شک مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین، در صورت نامعلوم بودن توزیع طول عمر مؤلفهها یا در دسترس بودن فقط مشاهدات فازی طول عمر مؤلفهها، از تابع توزیع تجربی دادههای فازی برای تخمین قابلیت اعتماد بر اساس آمارههای مرتب استفاده گردیده و برای شرح بیشتر نتایج، مثالهایی ارائه شده است.
آقای حسین محمدی، آقای دکتر محمد قاسم اکبری، آقای دکتر غلامرضا حسامیان،
جلد ۱۸، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده
در این مقاله ابتدا با استفاده از تابع تکیهگاه، یک متر را بین اعداد فازی تعریف نموده و سپس براساس آن مفاهیم واریانس، کواریانس و ضریب همبستگی بین متغیرهای تصادفی فازی بیان شده و خواص آنها مورد بررسی قرار میگیرد. سپس با استفاده از مفاهیم فوق، مدل اتورگرسیو فازی مرتبه p را براساس متغیرهای تصادفی فازی معرفی نموده و خواص مدل مورد بررسی قرار میگیرد. در نهایت برای شرح بیشتر مسئله، مثالهایی ارائه و با استفاده از برخی از معیارهای نیکویی برازش، با مدلهای مشابه مقایسه خواهد شد.
خانم سمیرا طاهری، دکتر محمد قاسم اکبری، دکتر غلامرضا حسامیان،
جلد ۱۸، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده
در این مقاله، بر پایه مفهوم α-شک متغیرهای تصادفی فازی به معرفی مدل میانگین متحرک فازی مرتبه q پرداخته میشود. در این راستا، ابتدا تعاریف واریانس، کواریانس و ضریب همبستگی بین متغیرهای تصادفی فازی ارائه و خواص آنها بررسی میگردد. سپس ضمن معرفی مدل میانگین متحرک فازی مرتبه q، توابع اتوکواریانس و خودهمبستگی این مدل محاسبه میگردد. در انتها، مثالهایی برای نتایج بدست آمده ارائه میگردد.
مریم مالکی، حمید رضا نیلی ثانی، محمد قاسم اکبری،
جلد ۱۸، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۰۳ )
چکیده
در این مقاله، موضوع طبقهبندی دادهها مدنظر قرار داده میشود که در آن متغیر پاسخ بهصورت دو یا چند ارزشی و متغیرهای پیشگو متغیرهای معمولی هستند اما، خطاها علاوه بر ماهیتی تصادفی، ماهیتی ابهامی نیز دارند. در این صورت متغیر پاسخ نیز متغیر تصادفی فازی است. بر این اساس مدلی بر پایه رگرسیون لوژستیک صورتبندی کرده و برآورد ضرایب با استفاده از روش کمترین توانهای دوم بدست آورده میشود. با یک مثال نتایج حاصله برای حالت یک متغیر مستقل تشریح میگردند. در پایان روابط بازگشتی برای محاسبه برآورد پارامترها ارائه میشوند. این روابط بازگشتی میتوانند در یادگیری ماشین و برای طبقهبندی دادههای بزرگ مورد استفاده قرار گیرند.