۱۸ نتیجه برای ماکسیمم درستنمایی
معصومه ایزانلو، آرزو حبیبی راد،
جلد ۳، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۸۸ )
چکیده
سانسور هیبرید واحد شده ترکیبی از دو سانسور هیبرید تعمیمیافته نوع I و II می باشد. در این مقاله، طرح سانسور هیبرید واحد شده وقتی متغیرهای طول عمر، دارای توزیع نمایی تعمیمیافته دو پارامتری هستند، بررسی میشود. از آنجا که برآورد ماکسیمم درستنمایی پارامترها فرم بستهای ندارند، لذا برای حل مشکل از روش تکرار عددی نیوتن رافسون استفاده میکنیم و با کمک ماتریس اطلاع فیشر مشاهدات، فاصله اطمینان مجانبی برای پارامترها بدست می آوریم. با فرض آن که پارامترها مستقل و دارای توزیع پیشین گاما هستند، برآورد بیزی پارامترها را با کمک نمونهگیری از نقاط مهم بدست آورده و در یک مطالعه شبیهسازی طرحهای مختلف با هم مقایسه میشوند. در انتها با یک مثال واقعی هدف مقاله بیشتر توضیح داده میشود.
محمد بابازاده، صادق رضایی، موسی عبدی،
جلد ۶، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده
در این مقاله، یک توزیع جدید سه پارامتری طول عمر با ترکیب کردن توزیع های نمایی تعمیم یافته و لگاریتمی معرفی می شود. این توزیع به ازای مقادیر مختلف پارامترها دارای نرخ شکست نزولی و صعودی نزولی است. ویژگی های این توزیع جدید طول عمر،از جمله تابع چگالی احتمال، تابع توزیع تجمعی، تابع بقا، تابع مخاطره، تابع مولد گشتاور و گشتاورهای آن محاسبه می شوند. برآورد ماکسیمم درستنمایی پارامترهای این توزیع بااستفاده از الگوریتم تعیین و ماتریس واریانس کوواریانس مجانبی برآورد پارامترها به دست آورده می شوند. سپس با هدف تعیین دقت، با استفاده از شبیه سازی مونت کارلو، واریانس و کواریانس های برآوردگرهای ماکسیمم درستنمایی مورد بررسی قرار می گیرند
حمزه ترابی، نرگس منتظری، فاطمه قاسمیان،
جلد ۷، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده
در این مقاله، نخست خانواده های مختلفی که با هسته های توزیع های بتا تعمیم یافته، بتا، کومار، گاما تعمیم یافته، گاما، وایبول، لگ گاما و لوژستیک ساخته شده است، مرور می شود. سپس یک خانواده کلی از توزیع ها با هسته توزیع نرمال پیشنهاد می شود. حالت خاصی از این خانواده، توزیع نرمال یکنواخت، تعریف و ویژگی های مختلف آن استخراج شده است. پارامترهای این توزیع با روش ماکسیمم درستنمایی و مینیمم فاصله برآورد شده است. در پایان، این توزیع جدید به صورت کارا برای تحلیل یک مجموعه داده بقای واقعی به کار برده می شود
علی دوستمرادی، محمدرضا زادکرمی، محمدرضا آخوند، عارف خنجری عیدنک،
جلد ۸، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
در این مقاله توزیعی جدید بر مبنای توزیع وایبول ارائه میشود و سپس خواص این توزیع جدید مورد بررسی قرار گرفته و با استفاده از یک مجموعه داده واقعی با برخی توزیع های تعمیمیافته توزیع وایبول مورد مقایسه قرار میگیرد.
اکبر اصغرزاده، مینا عزیزپور، رضا ولی اللهی،
جلد ۹، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
یکی از نقایص سانسور فزاینده نوع دو، نامحدود بودن زمان انجام آزمایش است. به همین دلیل طرح جدید سانسور هیبرید فزاینده نوع دو در سالهای اخیر مورد توجه آماردانان قرار گرفته است. در این مقاله تحلیل دادههای سانسور هیبرید فزاینده نوع دو، زمانی که دادهها از توزیع نیمهلوژستیک پیروی کنند ارائه میشود. برآوردهای ماکسیمم درستنمایی و ماکسیمم درستنمایی تقریبی پارامتر و برآورد بیزی پارامتر با دو روش تقریب لیندلی و زنجیر مارکوفی مونت کارلو محاسبه میشود. بازههای اطمینان مجانبی، بوت استرپ و بیزی ارائه میشوند. با استفاده از روش شبیهسازی مونت کارلو، برآوردهای مختلف نقطهای و بازهای پارامتر مقایسه میشوند. بهعلاوه نحوه کاربست روشهای برآورد معرفی شده در یک مثال عددی نشان داده میشود.
علی دوستمرادی، محمدرضا زادکرمی، عارف خنجری عیدنک، زهرا فریدونی،
جلد ۱۰، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله توزیعی جدید بر مبنای توزیع وایبول ارائه میشود. این توزیع دارای سه پارامتر است که نرخ شکستهای صعودی، نزولی، وان شکل، تکمدی و صعودی نزولی صعودی را شامل میشود. سپس خواص توزیع مورد بررسی قرار میگیرد آنگاه با استفاده از یک مجموعه داده واقعی ویژگیهای آن با برخی از تعمیمهای توزیع وایبول مقایسه میشود.
عیسی محمودی، سمیه ابوالحسینی،
جلد ۱۰، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله یک توزیع دو پارامتری جدید به عنوان تعمیمی از توزیع لیندلی، تحت عنوان توزیع لیندلی لگاریتمی با تابع نرخ شکست صعودی و وانی شکل معرفی میشود. توزیع جدید از ترکیب توزیع لیندلی و توزیع لگاریتمی بهدست میآید. چندین ویژگی از توزیع جدید از جمله تابع چگالی، تابع نرخ شکست، چندکها و گشتاورها محاسبه میشود. برآورد ماکسیمم درستنمایی با استفاده از الگوریتم EM بهدست میآید. در نهایت برتری این توزیع نسبت به توزیع لیندلی، با استفاده از دو سری داده واقعی نشان داده میشود.
میثم مقیم بیگی،
جلد ۱۰، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
تحلیل آماری فرایند حرکت براونی کسری یکی از موضوعات مهم در مبحث فرایندهای تصادفی است. مهمترین مسئله در بررسی این فرایند، استنباط آماری در مورد پارامتر هرست حرکت براونی کسری است. یکی از روشهای برآورد پارامتر مورد اشاره استفاده از روش برآورد ماکسیمم درستنمایی است. بهدلیل پیچیدگیهای محاسباتی مرتبط با این روش در ارائه جواب بسته، سعی میشود پارامتر هرست به کمک روشهای عددی برآورد شود. نتایج نظری مقاله، در قالب مطالعه شبیهسازی برای حالات متفاوت نیز مورد بررسی قرار میگیرد.
رسول روزگار، علی اکبر جعفری،
جلد ۱۱، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مقاله، به معرفی خانواده توزیعهای دومتغیره گومپرتز تعمیمیافته-سری توانی پرداخته میشود. این کلاس جدید از توزیعهای دومتغیره شامل چندین مدل مانند توزیع دومتغیره گومپرتز تعمیمیافته-هندسی، پواسون، دوجملهای، لگاریتمی و دوجملهای منفی و توزیع دومتغیره نمایی تعمیمیافته است. نحوه ساختن و ویژگیهای این کلاس از توزیعهای دومتغیره ارائه شده و روند برآوردیابی برای پارامترهای مدل با روشهای ماکسیمم درستنمایی و الگوریتم EM بحث میشود. در نهایت دو کاربرد از دادههای واقعی برای برازش این مدل و مفید نشان دادن آن ارائه میشوند.
علی شادرخ، شهرام یعقوب زاده، مسعود یارمحمدی،
جلد ۱۲، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله به کمک توزیعهای G-توانی بسطهایی کلی برای تابع چگالی احتمال و تابع توزیع تجمعی، گشتاورها و آنتروپیهای رنی و شانون و آمارههای مرتب این خانواده توزیعها به دست آورده میشود. همچنین از روش ماکسیمم درستنمایی برای برآورد پارامترهای آن استفاده کرده و به کمک یک مجموعه داده واقعی نشان داده میشود که خانواده توزیعهای ریستیک-بالاکریشنان-G مدلی مناسب برای توزیع طول عمر است.
مهدیه مظفری، مهرداد نادری، علیرضا عربپور،
جلد ۱۲، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله یک توزیع وزندار شده جدید بر پایه توزیع مقادیر کرانگین معرفی میگردد. ویژگیها و مشخصههای اساسی این توزیع از قبیل تابع توزیع تجمعی، تابع مولد گشتاور، ضریب چولگی و کشیدگی مورد بررسی قرار میگیرد. پس از به دست آوردن برآوردگرهای ماکسیمم درستنمایی پارامترها، دو مثال واقعی برای بررسی مناسب بودن مدل و عملکرد برآوردگرها ارائه شده است.
مهرناز محمدپور، معصومه شیراوژن،
جلد ۱۴، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده
در این مقاله، یک مدل جدید خودبازگشتی صحیحمقدار مرتبه اول، بر اساس عملگر نازک دوجملهای منفی معرفی میشود که در آن عبارت خطا به طور متوالی به مقدار فرایند در زمان جاری وابسته است. برخی از ویژگیهای آماری مدل پیشنهادی مورد بحث قرار میگیرد و پارامترهای مدل نیز توسط دو روش ماکسیمم درستنمایی و یول-واکر برآورد میشوند. به کمک شبیهسازی، رفتار و کارایی دو روش برآورد مورد مطالعه قرار میگیرند. در انتها، برتری مدل معرفی شده در برازش دادههای واقعی نسبت به سایر مدلهای صحیحمقدار توسط معیارهای مختلفی بررسی میشود.
مهدی تیموری،
جلد ۱۴، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده
خانواده توزیعهای آلفا-پایدار از دو خاصیت چولگی و سنگینی دم برخوردار بوده و در نتیجه بهطور گستردهای در حوزههای مطالعاتی متعددی مورد استفاده قرار میگیرد. متاسفانه، برای تقریبا همه اعضای این خانواده، تابع چگالی با شکل تحلیلی وجود ندارد و در نتیجه یافتن برآوردگرهای ماکسیمم درستنمایی پارامترهای این توزیع به یک مسئله چالشی بدل شده است. در این مقاله، بهمنظور برطرف کردن این مشکل، نوعی الگوریتم EM پیشنهاد میشود. کارایی این الگوریتم به کمک شبیهسازی و همچنین تحلیل سه دسته از دادههای واقعی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
میثم محمدپور، حسین بیورانی، رضا عربی بلاغی،
جلد ۱۵، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده
توزیعهای احتمالی سرعت باد یکی از خصوصیات اصلی باد برای ارزیابی پتانسیل انرژی باد در یک منطقه مشخص هستند. در این مقاله، توزیع لگ-لجستیک سه پارامتری معرفی شده و با شش مدل آماری مورد استفاده برای مدلسازی دادههای سرعت باد واقعی گزارش شده در ایستگاههای تبریز و ارومیه مقایسه شده است. پارامترهای مدل با روش ماکسیمم درستنمایی و با استفاده از الگوریتم نیلدر-مید برآورد شده است. میزان برازش به توزیعهای پیشنهادی بر اساس ضریب تعیین، آزمون خی-دو، آزمون کولموگوروف اسمیرنف و معیار ریشه میانگین توان دوم خطا اندازهگیری میشود. نتایج تحلیلها نشان میدهند که توزیع لگ-لجستیک سه پارامتری بهترین برازش را برای مدلبندی دادههای سرعت باد سالانه و فصلی در ایستگاه ارومیه و به جز فصل تابستان برای ایستگاه تبریز فراهم میکند. همچنین شاخص خطای چگالی توان باد برای توزیعهای مختلف محاسبه شده است.
معصومه قهرمانی، مریم شرفی، رضا هاشمی،
جلد ۱۶، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده
یکی از مهمترین چالشها در بحث دادههای سانسور فزاینده نوع دو، تعیین طرح برداشت است. طرح برداشت میتواند ثابت باشد یا به صورت تصادفی، برطبق توزیع احتمال گسستهای، انتخاب شود. در این مقاله ابتدا، دو توزیع توأم گسسته برای برداشتهای تصادفی تحت توزیع طول عمر وایبل دو پارامتری معرفی میشوند. روشهای پیشنهادی مبتنی بر فواصل نرمالیده آمارههای مرتب سانسور فزاینده نوع دو نمایی است. همچنین امید ریاضی زمان مورد انتظار تحت روشهای پیشنهادی به دست آمده است. برآورد پارامترها بر اساس روشهای ماکسیمم درستنمایی، کمترین توان های دوم و ماکسیمم حاصلضرب فاصلهای حاصل می شوند. در ادامه، با استفاده از روشهای شبیهسازی مونت کارلو، الگوهای برداشت پیشنهادی با الگوهای برداشت یکنواخت گسسته، دوجملهای و طرحهای برداشت ثابت از لحاظ اریبی، مجذور میانگین مربع خطای برآوردگرها و امید ریاضی زمان کل مورد انتظار آزمایش مقایسه می شوند. همچنین، نسبت امید ریاضی زمان مورد انتظار تحت سانسور فزاینده نوع دو نیز به، حالت بدون برداشت بررسی میشود. سرانجام، عملکرد رهیافتهای پیشنهادی، در یک مجموعه داده واقعی نشان داده میشود.
آقا علی رستمی، دکتر محمد خنجری صادق، دکتر محمد خراشادیزاده،
جلد ۱۶، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده
در این مقاله برآورد R{r,k}= P(X{r:n۱} < Y{k:n۲}) در صورتی که تنش X و مقاومت Y دو متغیر تصادفی مستقل دارای توزیع نمایی معکوس با پارامترهای مقیاس مجهول هستند در نظر گرفته شده است. برآورد ماکسیمم درستنمایی R{r,k} و بازه اطمینان مجانبی برای آن بدست آورده شده است. مطالعات شبیهسازی و عملکرد این مدل برای دو مجموعه داده واقعی نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
علی رستمی، محمد خنجری صادق، محمد خراشادی زاده،
جلد ۱۷، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده
در این مقاله، قابلیت اعتماد تنش-مقاومت یک سیستم منسجم در حالت تنش در سطح مولفه در نظر گرفته شده است.
سیستمهای منسجم سری، موازی و رادار مورد بررسی قرار میگیرند. برای سیستمهای $ ۲ $-مولفهای سری یا موازی و سیستم رادار، این قابلیت اعتماد بر اساس توزیع نمایی و به روشهای ماکسیمم درستنمایی، نااریب بطور یکنواخت با کمترین واریانس و بیز، برآورد میشود. همچنین برای بررسی عملکرد برآوردگرها مطالعات شبیهسازی انجام شدهاند و دادههای واقعی تحلیل میشوند.
دکتر ویدا شنتیا، دکتر سید کامران قریشی،
جلد ۱۸، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده
در این مقاله ابتدا مدلهای سلسله مراتبی نیم-پارامتری معرفی میشود. سپس با ارائه نسخه جدیدی از تابع درستنمایی تجربی (تابع درستنمایی تجربی توأم مقید)، از آن برای برآورد پارامترهای انقباضی در مدلهای سلسله مراتبی نیم-پارامتری استفاده خواهد شد. تحت فرضهای مختلف کارآمدی استفاده از تابع درستنمایی تجربی توأم مقید در تحلیل مدلهای سلسله مراتبی نیم-پارامتری با یک مطالعه شبیهسازی بررسی میگردد. همچنین از روش معرفی شده در این مقاله برای تحلیل دادههای تعداد تأخیر پروازهای شرکتهای مختلف هواپیمایی استفاده خواهد شد.