[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
ثبت نام و اشتراک::
ارسال مقاله::
پایگاه‌های مرتبط::
برای داوران::
اخلاق در پژوهش::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Google Scholar Metrics

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations4817
h-index32
i10-index00
..
ثبت شده در

AWT IMAGE


..
نماد اعتماد الکترونیکی
..
آمار نشریه
تعداد دوره های نشریه: ۱۹
تعداد شماره ها: ۳۷
تعداد مشاهده ی مقالات: ۳۴۱۴۲۸۲
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: ۹۰۴۵۹۲

مقالات دریافت شده: ۸۶۳
مقالات پذیرفته شده: ۳۵۸
مقالات رد شده: ۴۹۱
مقالات منتشر شده: ۳۵۵

نرخ پذیرش: ۴۱,۴۸
نرخ رد: ۵۶,۸۹

میانگین دریافت تا پذیرش: ۴۰۳ روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: ۵,۷ روز
میانگین پذیرش تا انتشار: ۵۱۴,۶ روز
____
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۷ نتیجه برای برآوردگر انقباضی

حمید کرمی کبیر، محمد آرشی،
جلد ۸، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

در این مقاله مسئله برآورد بردار میانگین توزیع نرمال چند متغیره با واریانس نامعلوم تحت دو محدودیت مورد بررسی قرار می گیرد. ابتدا فرض می شود تمام مولفه های بردار میانگین نامنفی باشند و سپس تنها زیر مجموعه ای از مولفه های آن نامنفی در نظر گرفته می شوند. هدف یافتن رده ای از برآوردگرهای انقباضی برتر، در فضای پارامتر محدود شده، تحت تابع زیان توان دوم است. در این راستا رده برآوردگرهای نوع بارانچیک برای حالت فضای پارامتر محدود تعمیم داده و با استفاده از تکنیک امید ریاضی دوگانه رده ای از برآوردگرهای انقباضی معرفی می شود که دارای مخاطره کمتری نسبت به برآوردگر مینیماکس در توزیع نرمال است

مینا نوروزی راد، محمد آرشی،
جلد ۱۱، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

برآوردگرهای تاوانیده در سال‌های اخیر در برآورد پارامترهای رگرسیونی بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند، که معروف‌ترین آن‌ها برآوردگرهای تاوانیده با نُرم مستطیلی هستند. این برآوردگرها، همزمان انتخاب متغیر و برآورد پارامتر انجام می‌دهند. در این مقاله، با استفاده از اطلاعات پیشین غیرقطعی در مورد پارامترها، برآوردگرهای بهتری با مخاطره کمتر در مقایسه با برآوردگر لاسو، تاوانیده با نُرم مستطیلی ارائه شده است. برتری کارآیی برآوردگرهای انقباضی پیشنهاد شده در یک مطالعه‌ شبیه‌سازی نسبت به برآوردگر لاسو نشان داده شده است. همچنین کاهش در مقادیر میانگین خطاهای پیش‌بینی در مجموعه داده‌های سرطان آمار و ارقام ایالات متحده‌ آمریکا حاکی از قدرت پیش‌گویی برآوردگرهای انقباضی است.


آزاده کیاپور،
جلد ۱۱، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

معمولا با مشاهده یک نمونه تصادفی و با استفاده از روش‌های معمول برآوردیابی مانند روش ماکسیمم درستنمایی به برآورد پارامتر نامعلوم می‌پردازند. در بعضی مواقع اطلاعاتی در مورد پارامتر واقعی به‌صورت یک حدس در اختیار داریم. در چنین حالت‌هایی می‌توان برآوردگر ماکسیمم درستنمایی یا هر برآوردگر دیگری را در جهت مقدار حدسی منقبض کرد و برآوردگرهای انقباضی را ساخت. در این مقاله، به مطالعه رفتار یک برآوردگر انقباضی بیزی برای پارامتر مقیاس توزیع نمایی براساس نمونه‌های سانسور شده تحت یک تابع زیان نامتقارن ناوردای مقیاس می‌پردازیم. برای این منظور، برآوردگر انقباضی بیزی معرفی و کارآیی نسبی بین این برآوردگر و بهترین برآوردگر خطی با توجه به حجم نمونه، ابرپارامترهای توزیع پیشین و میزان نزدیکی مقدار حدسی به مقدار واقعی پارامتر محاسبه می‌شود. همچنین نتایج به‌دست آمده به توزیع‌های طول عمر رایلی و وایبول تعمیم داده می‌شود.


مهران نقی زاده قمی، زهره مهدی زاده، حمید زارعی فرد،
جلد ۱۲، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

فرض کنید یک نمونه تصادفی از توزیع رایلی تک‌پارامتری در اختیار باشد. در روش‌های کلاسیک آمار، براساس اطلاعات موجود در نمونه و با روش‌های معمول به برآوردیابی پارامترنامعلوم پرداخته می‌شود. گاهی در عمل، محقق دارای اطلاعاتی درباره پارامتر نامعلوم به‌صورت یک حدس یا گمان می‌باشد. این حدس، اطلاعات غیرنمونه‌ای نامیده می‌شود. در این حالت، برآوردگرهای انقباضی خطی با ترکیب اطلاعات غیرنمونه‌ای و اطلاعات موجود در نمونه معرفی شدند که در نزدیکی مقدار حدسی و واقعی دارای مخاطره کمتری نسبت به برآوردگرهای معمول هستند. در این مقاله، براساس رد یا پذیرش فرضیه‌صفر نزدیکی مقدار حدسی و مقدار واقعی پارامتر، چند آزمون-برآوردگر انقباضی برای پارامتر مورد بررسی با روش‌های مختلف، معرفی و مخاطره آن‌ها تحت تابع زیان آنتروپی محاسبه می‌شود. سپس رفتار آزمون-برآوردگرهای انقباضی و بهترین برآوردگر خطی براساس کارایی نسبی بین آن‌ها مقایسه می‌شوند. آن‌گاه نتایج به‌دست آمده برای نمونه‌های سانسور شده نوع دوم به‌کار گرفته می‌شود.


محمد آرست، محمد آرشی، محمدرضا ربیعی،
جلد ۱۳، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

 معمولا در مسائل با بعد بالا، وقتی تعداد متغیرها بیشتر از تعداد مشاهدات است، برآوردگرهای جریمه شده بر پایه روش‌های انقباضی از دیدگاه خطای پیشگویی پاسخ، از کارایی بهتری نسبت به برآوردگر کمترین توان‌های دوم در برآورد ضرایب رگرسیونی برخوردار هستند. در این برآوردگرها پارامتر تنظیم کننده یا انقباضی نقش اساسی در انتخاب متغیر و برآورد پارامترها بازی می‌کند. برآوردگر انقباضی بریج، برآوردگری است که با تغییر پارامتر تنظیم کننده آن می‌توان به برآوردگرهای معروف ریج و لاسو دست یافت. در این مقاله برآوردگر انقباضی بریج را، با اعمال یک قید خطی روی بردار ضرایب رگرسیونی، به‌دست آورده سازگاری آن اثبات می‌شود. به علاوه در قالب یک مطالعه شبیه‌سازی و مثال واقعی کارایی آن از دیدگاه میانگین توان دوم خطا مورد ارزیابی قرار می‌گیرد‎.


مهران نقی زاده قمی،
جلد ۱۴، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

در آمار کلاسیک، براساس اطلاعات نمونه‌ای و به کمک  برآوردگرهای معمول مانند برآوردگرهای ماکسیمم درستنمایی به برآوردیابی پارامتر مورد علاقه می پردازند. در آمار بیزی، براساس اطلاعات پیشینی و با ترکیب آن با اطلاعات نمونه‌ای برآوردگرهای بیزی به دست می‌آیند. اما در بسیاری از موقعیت‌های کاربردی، پژوهشگر دارای اطلاعاتی درباره پارامتر نامعلوم به‌صورت یک حدس یا گمان است. با ترکیب این اطلاعات غیرنمونه‌ای با اطلاعات نمونه‌ای و اطلاعات موجود در توزیع پیشینی، می‌توان برآوردگرهای انقباضی بیزی را به دست آورد که در حوزه آمار نیمه‌کلاسیک قرار می‌گیرند. در این مقاله، کلاسی از برآوردگرهای انقباضی بیزی برای پارامتر مقیاس توزیع وایبل به عنوان تعمیمی از برآوردگرهای موجود  ارائه می‌شود و اریبی و مخاطره آن‌ها تحت تابع زیان لاینکس مورد بررسی قرار می‌گیرند. سپس با استفاده از یک مجموعه داده واقعی، برآوردگرهای  پیشنهادی مقایسه می‌شوند.  

مهدی بالوئی، عین الله دیری، فرشین هرمزی نژاد، عزت الله بالوئی جامخانه،
جلد ۱۵، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده

در اغلب موارد کاربردی برای افزایش دقت برآورد پارامترها نیاز به برآوردگری داریم که دارای کمترین مخاطره باشد. در این میان برآوردگرهای انقباضی نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند. هدف اصلی ما در این مقاله، بررسی کارایی برخی برآوردگرهای انقباضی پارامتر شکل توزیع پارتو -رایلی تحت دو کلاس از برآوردگرهای انقباضی است. در این تحقیق کارایی برآوردگرهای پیشنهادی را با برآوردگر نااریب که تحت تابع زیان درجه دوم خطا بدست آمد‌ه‌اند، مقایسه می‌شوند. رابطه بین دو کلاس از برآوردگرهای انقباضی بدست آمده پارامتر شکل توزیع پارتو-رایلی مورد برسی قرار گرفته و نهایتا با استفاده از شبیه سازی، کارایی نسبی برآوردگرهای پیشنهادی مورد بحث و نتیجه گیری قرار می‌گیرند.


صفحه 1 از 1     

مجله علوم آماری – نشریه علمی پژوهشی انجمن آمار ایران Journal of Statistical Sciences

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710