73 نتیجه برای برآورد
احمد پارسیان، شهرام عزیزی سازی،
جلد 2، شماره 1 - ( 6-1387 )
چکیده
در این مقاله رده جدیدی از برآوردگرها، تحت عنوان برآوردگرهای بیزی مقید تحت تابع زیان متعادل و متعادل موزون را بررسی می کنیم. همچنین برآوردگرهای بیزی مقید پارامتر طبیعی خانواده توزیع های نمایی تک پارامتری را محاسبه می کنیم. یک روش عمومی در تحلیل بیزی زمانی که عدم حتمیت در انتخاب توزیع پیشین وجود دارد، انتخاب یک کلاس از توزیع های پیشین و دستیابی به تصمیم بهینه در داخل این کلاس است، که به روش بیزی نیرومند معروف است. در این راستا، برآوردگر تاسف پسین مقید گاما- مینیمکس را تحت تابع زیان مجموع مربعات خطا بدست می آوریم و با استفاده از «راه حل بیزی» آنرا به توابع زیان متعادل تعمیم می دهیم.
احسان زمان زاده، ناصر رضاارقامی،
جلد 2، شماره 2 - ( 12-1387 )
چکیده
در این مقاله، ابتدا به معرفی دو برآوردگر جدید آنتروپی می پردازیم. برآوردگرهای جدید برمبنای تصحیح برآوردگر کوریا (1995) در نقاط ابتدایی و انتهایی و اعمال وزن های متفاوت نسبت به آن برآوردگر معرفی می شوند. سپس به مقایسه برآوردگرهای جدید آنتروپی با برآوردگرهای آنتروپی معرفی شده توسط واسیچک (1976) و ابراهیمی و همکاران (1994) و کوریا (1995) می پردازیم. آنگاه آزمون نیکویی برازش فرضیه های نرمال بودن و نمایی بودن را برمبنای برآوردگرهای جدید آنتروپی معرفی کرده و توان آن را با آزمون های مبتنی بر برآوردگرهای وسیچک (1976) و کوریا (1995) و آزمون شاپیرو-ویلک (1965) برآی آزمون های نرمال بودن مقایسه می کنیم. نتایج مطالعات شبیه سازی نشان می دهد که برآوردگرهای پیشنهادی عملکرد نسبتا خوبی نسبت به سایر برآوردگرها در برآورد آنتروپی و آزمون نیکویی برازش دارند.
معصومه ایزانلو، آرزو حبیبی راد،
جلد 3، شماره 1 - ( 6-1388 )
چکیده
سانسور هیبرید واحد شده ترکیبی از دو سانسور هیبرید تعمیمیافته نوع I و II می باشد. در این مقاله، طرح سانسور هیبرید واحد شده وقتی متغیرهای طول عمر، دارای توزیع نمایی تعمیمیافته دو پارامتری هستند، بررسی میشود. از آنجا که برآورد ماکسیمم درستنمایی پارامترها فرم بستهای ندارند، لذا برای حل مشکل از روش تکرار عددی نیوتن رافسون استفاده میکنیم و با کمک ماتریس اطلاع فیشر مشاهدات، فاصله اطمینان مجانبی برای پارامترها بدست می آوریم. با فرض آن که پارامترها مستقل و دارای توزیع پیشین گاما هستند، برآورد بیزی پارامترها را با کمک نمونهگیری از نقاط مهم بدست آورده و در یک مطالعه شبیهسازی طرحهای مختلف با هم مقایسه میشوند. در انتها با یک مثال واقعی هدف مقاله بیشتر توضیح داده میشود.
عباس مهدوی، مینا توحیدی،
جلد 3، شماره 2 - ( 12-1388 )
چکیده
وجود مشاهدات پرت یکی از مهمترین موضوعات در استنباط آماری است. با توجه به این که این مشاهدات تاثیر زیادی بر روی مدل برازش شده و استنباطهای مربوط به آن دارند، پیدا کردن روشی برای مشخص کردن اثر مشاهدات پرت ضروری است. هدف این مقاله بررسی تاثیر مشاهدات پرت بر روی برآورد تابع چگالی به روش هستهای است. در این مقاله با استفاده از روش جستجوی پیشرو، به شناسایی مشاهدات پرت و تاثیر آنها بر برآورد تابع چگالی به روش هستهای پرداخته میشود.
ملیحه عباس نژاد مشهدی، داود محمدی،
جلد 4، شماره 1 - ( 6-1389 )
چکیده
در این مقاله ابتدا توزیع های متقارن بر اساس تفاضل آنتروپی رنی آماره های مرتب زیر نمونه ها ، مشخصه سازی می شوند. سپس آزمونی برای تقارن توزیع بر مبنای برآورد آنتروپی رنی آماره های مرتب معرفی می گردد. بر اساس روش شبیه سازی مونت کارلو، توان آزمون پیشنهادی محاسبه شده و با آزمون ارائه شده توسط حبیبی و ارقامی (1386) مقایسه می شود. نشان داده خواهد شد آزمون پیشنهاد شده برای برخی توزیع های جانشین از توان بالاتری برخوردار است.
احد ملک زاده، مینا توحیدی،
جلد 4، شماره 2 - ( 12-1389 )
چکیده
مسئله برآورد نقطهای ضریب تعیین در توزیع نرمال p متغییره مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است. این معیار بدلیل کاربرد فراوان، دارای اهمیت زیادی است، در این مقاله با در نظر گرفتن کلاس برآوردگرهای خطی ارائه شده توسط مرشاند (2001)، دو برآوردگر جدید معرفی می شوند که دارای مخاطره کمتری نسبت به دو برآوردگر معمول یعنی ضریب تعیین نمونهای و تعدیل شده آن می باشند. همه برآوردگرهای ارائه شده اریب هستند، بنابراین با معرفی برآوردگر جک نایف و مقایسه مخاطره این دو برآوردگر به وسیله شبیه سازی نشان داده میشود برآوردگر جک نایف برآوردگر بهتری نسبت به برآوردگرهای دیگر می باشد.
قباد برمال زن، عبدالرضا سیاره،
جلد 4، شماره 2 - ( 12-1389 )
چکیده
در تحلیل های آماری با یک نمونه تصادفی از یک جامعه با چگالی درست و نامعلوم روبرو هستیم. معمولا مدلی پارامتری به عنوان تقریبی از این چگالی در نظر گرفته می شود و استنباط براساس آن صورت می گیرد. به طور بدیهی مبایست چگالی پارامتری به چگالی درست نزدیک باشدتا به استنباط معتبر در مورد جامعه دست یافته شود. پیشنهاد یک مدل قطعی براساس تعداد محدودی از مشاهدات به عنوان تقریب یا برآوردی از چگالی درست موجب بروز ریسک بزرگی در انتخاب مدل برای جامعه خواهد شد. به همین دلیل چند مدل غیرآشیانی انتخاب و بررسی می شود که کدام مدل به چگالی درست داده ها نزدیک تر است . در این مقاله به بررسی این سوال اساسی در انتخاب مدل پرداخته شده است که چگونه می توان مجموعه ای از مدل های مناسب را برای چگالی درست به دست آورد. روشی پیشنهاد می شود تا نشان داده شود که براساس ریسک کولبک -لیبلر در هر خانواده از مدل های رقیب کدام یک از چگالی ها از لحاظ نزدیکی به چگالی درست معادل هستند . مجموعه تمام عضوهای این خانواده که از لحاظ نزدیکی به چگالی درست معادل هستند مجموعه مجاز نامیده می شود.
شکوفه زین الدینی، احمد پارسیان،
جلد 4، شماره 2 - ( 12-1389 )
چکیده
در این مقاله، کلاسی از برآوردگرهای بیزی تعمیم یافته مینیماکس برای میانگین توزیع نرمال چندمتغیره زمانی که ماتریس کوواریانس معین مثبت و نامعلوم است تحت تابع زیان درجه دوم به دست آورده می شود، که تعمیم کلاس برآوردگرهای بیزی تعمیم یافته مینیماکس لین و تسای (1973) می باشد.
مسعود عجمی بختیاروند، وحید فکور، سارا جمهوری،
جلد 5، شماره 1 - ( 6-1390 )
چکیده
چنانچه در نمونه گیری، داده ها با احتمالی متناسب با اندازه انتخاب شوند، داده های حاصل را در طول-اریب نامند. برآورد ناپارامتری تابع چگالی با استفاده از داده های در طول-اریب، مشکلتر از سایر حالات است. یکی از برآوردگرهای معروف در این زمینه توسط جونز (1991) معرفی شده است. در این مقاله ابتدا پارامتر پهنای باند این برآوردگر با رهیافت بیزی برآورد می شود. سپس سازگاری قوی آن با به کار بردن پهنای باند برآورد شده به روش بیزی اثبات می شود. در انتها با مطالعه شبیه سازی به مقایسه عملکرد روش بیزی و اعتبارسنجی متقابل در برآورد پهنای باند پرداخته می شود.
ابراهیم خدایی، سید روح اله شجاعی کیاسری،
جلد 6، شماره 1 - ( 6-1391 )
چکیده
به کارگیری متغیرهای کمکی برای اصلاح برآوردگرها روشی متداول در آمار و به خصوص بررسی های نمونه ای است. به عنوان مثال می توان به برآوردگرهای نسبتی و رگرسیونی در نمونه گیری اشاره کرد. با فرض معلوم بودن مجموع جامعه کمکی و برقرار بودن یک سری شرایط، برآوردگرهای کالیبره و واریانس آنها را می توان با استفاده از برآوردگرهای رگرسیونی تعمیم یافته به دست آورد. در این مقاله، با فرض نامعلوم بودن مجموع متغیر کمکی در جامعه، برآوردگر کل و واریانس آن در جامعه هدف با روش رگرسیون تعمیم یافته به دست آورده می شود. سپس نشان داده می شود برآوردگر ارائه شده برای مجموع کل جامعه از نظر کارایی بهتر از برآوردگر هورویتز تامپسون است. آنگاه نظریه به دست آمده با شبیه سازی به روش مونت کارلو زنجیر مارکوفی در طرح نمونه گیری طبقه بندی مورد بررسی قرار می گیرد.
محمد بابازاده، صادق رضایی، موسی عبدی،
جلد 6، شماره 1 - ( 6-1391 )
چکیده
در این مقاله، یک توزیع جدید سه پارامتری طول عمر با ترکیب کردن توزیع های نمایی تعمیم یافته و لگاریتمی معرفی می شود. این توزیع به ازای مقادیر مختلف پارامترها دارای نرخ شکست نزولی و صعودی نزولی است. ویژگی های این توزیع جدید طول عمر،از جمله تابع چگالی احتمال، تابع توزیع تجمعی، تابع بقا، تابع مخاطره، تابع مولد گشتاور و گشتاورهای آن محاسبه می شوند. برآورد ماکسیمم درستنمایی پارامترهای این توزیع بااستفاده از الگوریتم تعیین و ماتریس واریانس کوواریانس مجانبی برآورد پارامترها به دست آورده می شوند. سپس با هدف تعیین دقت، با استفاده از شبیه سازی مونت کارلو، واریانس و کواریانس های برآوردگرهای ماکسیمم درستنمایی مورد بررسی قرار می گیرند
محمد امینی، هادی جباری نوقابی، مهلا قاسم نژاد فرسنگی،
جلد 6، شماره 2 - ( 12-1391 )
چکیده
در این مقاله سه نوع برآوردگر جدید به روش ناپارامتری برای اندازه وابستگی دمی بالا به دست آورده و نشان داده می شود که برآوردگرهایی سازگار و به طور مجانبی نااریب هستند. سپس با شبیه سازی مونت کارلو از سه مفصل متفاوت، این سه برآوردگر با هم مقایسه شده و با به کارگیری داده های واقعی روشی جدید برای انتخاب بهترین برآوردگر ارائه می شود.
رضا علیزاده نوقابی، جعفر احمدی،
جلد 6، شماره 2 - ( 12-1391 )
چکیده
در برخی از مسئله های کاربردی، به دست آوردن مشاهدات اغلب زمان بر و با صرف هزینه همراه می باشد. در چنین شرایطی استفاده از یک روش نمونه گیری که موجب کاهش هزینه ها و افزایش کارآیی برآوردگرها شود، حائز اهمیت است. در این گونه موارد روش نمونه گیری مجموعه رتبه دار جایگزین مناسبی به جای روش نمونه گیری تصادفی ساده به نظر می رسد. در این مقاله برآورد بیزی پارامتر توزیع پارتو تحت توابع زیان توان دوم خطا و لاینکس، زمانی که داده ها به شیوه نمونه گیری مجموعه رتبه دار جمع آوری شده باشد، مورد بررسی قرار گرفته است. به کمک شبیه سازی مونت کارلو مخاطره بیزی برآوردگرها محاسبه و در دو روش نمونه گیری تصادفی ساده و نمونه گیری مجموعه رتبه دار هنگامی که از توزیع مزدوج و جفریر به عنوان توزیع پیشین استفاده شود، مقایسه شده اند. در انتها با ارائه مثال واقعی برآوردگرهای به دست آمده ارزیابی شده اند. نتایج به دست آمده حاکی از برتری روش نمونه گیری مجموعه رتبه دار است، بنابراین توصیه می شود اگر شرایط برای انجام نمونه گیری مجموعه رتبه دار فراهم باشد، از این طرح نمونه گیری استفاده شود
هاشم محمودنژاد، موسی گل علی زاده،
جلد 7، شماره 2 - ( 12-1392 )
چکیده
اگرچه خطای اندازه گیری در اکثر آزمایشات علمی وجود دارد اما معمولا برای ساده سازی مدل بندی وجود آن در مطالعات آماری نادیده گرفته می شود. در این مقاله، روش های مختلف برآورد پارامترهای مدل های چندسطحی در حضور خطای اندازه گیری مورد مطالعه قرار می گیرد. علاوه بر این، روشی جدید برای برآورد پارامترها در این حالت پیشنهاد می شود که در مقایسه با روش های مرسوم قبلی از دقت بالا و سرعت همگرایی قابل قبول تری برخوردار است. همچنین، به کمک مطالعه شبیه سازی و تحلیل داده های مربوط به هزینه و درآمد تعدادی از خانوارهای شهر تهران در سال 1387 عملکرد روش پیشنهادی با روش های مرسوم مورد ارزیابی و مقایسه قرار می گیرد
صدیقه زمانی مهریان، علیرضا نعمت اللهی،
جلد 7، شماره 2 - ( 12-1392 )
چکیده
در این مقاله برآوردگرهای (شبه) درستنمایی و توزیع حدی آماره آزمون نمره مربوط به چند آزمون فرض مختلف از جمله آزمون داشتن ریشه واحد برای مدل رگرسیونی خطی با مانده های مانا و نامانا به دست آورده می شوند . سپس با روش مونت کارلو نشان داده می شود که برآوردگرهای (شبه) درستنمایی به دست آمده، برآوردگرهای مناسبی هستند و چندک های توزیع حدی آماره های آزمون داشتن ریشه واحد محاسبه و در جداولی ارائه می شوند
حمزه ترابی، نرگس منتظری، فاطمه قاسمیان،
جلد 7، شماره 2 - ( 12-1392 )
چکیده
در این مقاله، نخست خانواده های مختلفی که با هسته های توزیع های بتا تعمیم یافته، بتا، کومار، گاما تعمیم یافته، گاما، وایبول، لگ گاما و لوژستیک ساخته شده است، مرور می شود. سپس یک خانواده کلی از توزیع ها با هسته توزیع نرمال پیشنهاد می شود. حالت خاصی از این خانواده، توزیع نرمال یکنواخت، تعریف و ویژگی های مختلف آن استخراج شده است. پارامترهای این توزیع با روش ماکسیمم درستنمایی و مینیمم فاصله برآورد شده است. در پایان، این توزیع جدید به صورت کارا برای تحلیل یک مجموعه داده بقای واقعی به کار برده می شود
حمید کرمی کبیر، محمد آرشی،
جلد 8، شماره 1 - ( 6-1393 )
چکیده
در این مقاله مسئله برآورد بردار میانگین توزیع نرمال چند متغیره با واریانس نامعلوم تحت دو محدودیت مورد بررسی قرار می گیرد. ابتدا فرض می شود تمام مولفه های بردار میانگین نامنفی باشند و سپس تنها زیر مجموعه ای از مولفه های آن نامنفی در نظر گرفته می شوند. هدف یافتن رده ای از برآوردگرهای انقباضی برتر، در فضای پارامتر محدود شده، تحت تابع زیان توان دوم است. در این راستا رده برآوردگرهای نوع بارانچیک برای حالت فضای پارامتر محدود تعمیم داده و با استفاده از تکنیک امید ریاضی دوگانه رده ای از برآوردگرهای انقباضی معرفی می شود که دارای مخاطره کمتری نسبت به برآوردگر مینیماکس در توزیع نرمال است
فروغ حاجی باقری، عبدالرحمن راسخ، محمدرضا آخوند،
جلد 8، شماره 1 - ( 6-1393 )
چکیده
در حضور هم خطی با ناپایدار بودن برآورد کمترین توان های دوم پارامترها، انتظار می رود که باقیمانده ها هم ناپایدار باشند و در این صورت ممکن است که یک باقیمانده بزرگ از برازش کمترین توان های دوم نمایان گر یک مشاهده پرت نباشد و برعکس. در این صورت لزوم بررسی نقاط پرت هنگامی که از روش های معمول برآورد غیر از کمترین توان های دوم از جمله برآوردگر لیو استفاده می شود ضروری به نظر می رسد. در این مقاله با استفاده از روش انتقال میانگین نقاط پرت، آماره آزمون لازم برای شناسایی این نقاط به هنگام استفاده از برآوردگر لیو تعمیم داده می شود. در ادامه با استفاده از مجموعه داده ای واقعی کاربرد این روش مورد ارزیابی قرار می گیرد.
علی دوستمرادی، محمدرضا زادکرمی، محمدرضا آخوند، عارف خنجری عیدنک،
جلد 8، شماره 2 - ( 12-1393 )
چکیده
در این مقاله توزیعی جدید بر مبنای توزیع وایبول ارائه میشود و سپس خواص این توزیع جدید مورد بررسی قرار گرفته و با استفاده از یک مجموعه داده واقعی با برخی توزیع های تعمیمیافته توزیع وایبول مورد مقایسه قرار میگیرد.
احسان زمان زاده،
جلد 8، شماره 2 - ( 12-1393 )
چکیده
در این مقاله برآوردگر بهبودیافته میانگین در طرح نمونهگیری مجموعه رتبه دار نامتعادل معرفی میشود که براساس این واقعیت که تابع توزیع آماره های مرتب به طور تصادفی مرتب شده هستند، به دست میآید. همچنین نشان داده میشود این برآوردگر همگراست و عملکرد بهتری نسبت به برآوردگر تجربی میانگین در طرح نمونهگیری مجموعه رتبهدار نامتعادل دارد.