۹۳ نتیجه برای محمد
حسین باغیشنی، سیدمحمدمهدی طباطبایی،
جلد ۱، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۸۶ )
چکیده
در مدلهای پارامتر مبنا، مشکل اساسی ترقیب درستنمایی این مدل و در واقع برآورد پارامترهای مدل است. یک روش برخورد با این مشکل استفاده از درستنمایی های ساده تر مانند درستنمایی مرکب است. در این مقاله پس از معرفی مدلهای پارامتر مبنا و درستنمایی مرکب، به معرفی یک ملاک انتخاب مدل مبتنی بر درستنمایی مرکب پرداخته ایم. در ادامه با استفاده از شبیه سازی، توانایی درستنمایی مرکب را در استنباط و انتخاب مدل صحیح در مدلهای پارامتر مبنا نشان داده ایم
فیروزه ریواز، محسن محمدزاده، مجید جعفری خالدی،
جلد ۱، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۸۶ )
چکیده
برای پیشگویی بیزی یک مدل فضایی – زمانی گاوسی، پارامترهای نامعلوم مدل بعنوان متغییر متغییرهای تصادفی با توزیعهای پیشین معلوم در نظر گرفته می شود و با گسسته سازی فضای پارامتر، توزیعهای پیسین و پیشگوی بیزی تقریبی تعیین می شوند. در این مقاله با فرض پارامتری بودن توزیع های پیشین و اتخاذ رهیافت بیز تجری توزیع پیشین را برآورد نموده و با جایگذاری آن در توزیع پیشگوی بیزی، پیشگوی فضایی – زمانی بیز تجربی و واریانس پیشگویی محاسبه می شوند. سپس در یک مثال کاربردی نحوه محاسبه این پیشگو و واریانسی پیشگویی ارایه می شود. به علاوه بر اساس معیار اعتبارسنجی متقابل دقت این پیشگو مورد ارزیابی قرار می گیرد.
سیدمحمدرضا علوی، رحیم چینی پرداز،
جلد ۱، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۸۶ )
چکیده
روش های معمول، استنباط آماری مبتی بر نمونه تصادفی است. اما در بسیاری از موارد مکانیسم نمونه گیری به گونه ای است که هر مشاهده با شانسی متناسب با تابعی نامنفی از آن ثبت می شود. چنین نمونه ای را نمونه وزنی گویند. بنابراین لازم است اصطلاحات مناسبی که بستگی به تابع وزن دارد در روش هی معمول استنباطی صورت گیرد. در این مقاله تحت چند وزن خاص چنین اصلاحاتی در روش های برآورد پارامترها در توزیع نرمال ارایه و در پایان توزیع نرمال دوقلو به عنوان یک توزیع نرمال وزنی معرفی شده است.
محمد آرشی، سیدمحمدمهدی طباطبایی،
جلد ۱، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۸۶ )
چکیده
در این مقاله، با فرض اینکه در مدل رگرسیونی خطی چندگانه، بردار خطای تصادفی دارای توزیع t چند متغیره است، برآوردگرهای کمترین توانهای دوم تعمیم یافته، کمترین توانهای دوم تعمیم یافته مقید و تورنجش را برای بردار پارامتر مجهول مدل رگرسیونی بدست می آوریم. سپس با استفاده از تابع زیانهای مربعی و مربعی موزون، مخاطره برآوردگرهای بدست آمده را با یکدیگر مقایسه می کنیم و نشان می دهیم در شرایطی خاص کدامیک از برآوردگرها بر دیگری برتری دارند.
محمدرضا فریدروحانی، خلیل شفیعی هولیقی،
جلد ۱، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۸۶ )
چکیده
تاکنون مساله آشکارسازی سیگنال با استفاده از نظریه میدان های تصادفی توسط گروهی از آمارشناسان مورد بررسی قرار گرفته است. در این مقاله برآورد نقطه ای پارامترهای سیگنال یک میدان تصادفی گاوسی فضای مقیاس به روش بیزی را مورد بررسی قرار می دهیم. با توجه به پیچیدگی توزیع پسین پارامترهای این مدل و عدم وجود فرم بسته برای آن، با استفاده از روش مونت کارلوی زنجیر مارکوفی ( MCMC )، برآوردهای مذکور را تقریب کرده ایم. در نهایت از روش پیشنهادی برای تحلیل داده های fMRI حاصل از یک مطالعه واقعی در موسسه عصب شناسی مونترآل کانادا استفاده کرده ایم.
محمد قاسم وحیدی اصل، عبداله حسنی جلیلیان،
جلد ۱، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۸۶ )
چکیده
در این مقاله، ابتدا فرآیندهای نقطه ای فضایی و برخی مشخصه های آن ها به اختصار معرفی می شود. سپس با تعریف فرآیندهای کاکس فضایی در حالت کلی، یک زیر رده خاص آن ها؛ یعنی فرآیندهای کاکس نوفه ی شلیک، مورد بررسی قرار می گیرد. سرانجام یک مدل توماس به داده های مکان زلزله ای زاگرس برازش داده می شود.
محمود رضا گوهری، محمود محمودی، کاظم محمد، عین اله پاشا،
جلد ۱، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۸۶ )
چکیده
داده های بازگشتی یکی از انواع مهم داده های بقا هستند که ویژگی عمده آنها همبستگی بین مشاهدات است. این ویژگی استفاده از مدل های بقا مانند رگرسیون کاکس که در آنها مستقل بودن مشاهدات یکی از فرضیات اصلی مدل است را ناممکن می سازد. مدل های شکنندگی یکی از رویکردهای عمده برای تحلیل داده های بازگشتی هستند. در این مدل ها یک متغیر شکنندگی ثابت به عنوان اثر خصوصیات فردی یا نماینده همه عواملی که سبب وابستگی بین مشاهدات می شوند به صورت ضربی وارد تابع خطر می شود. در مقاله حاضر یک مدل شکنندگی با اثر تصادفی وابسته به زمان بر مبنای مدل های خطر نیمه پارامتری کاکس و با مولفه های شکنندگی که دارای فرآیند گامای تکه ای هستند معرفی شده و کارآیی آن در یک مطالعه شبیه سازی با یک مدل شکنندگی گاما با اثرات ثابت مقایسه گردیده است.
رسول قره آغاجی اصل، محمدرضا مشکانی، سقراط فقیهزاده، انوشیروان کاظم نژاد، غلامرضا بابایی، فرید زایری،
جلد ۱، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۸۶ )
چکیده
مدلبندی پاسخهای ترتیبی همبسته معمولاٌ پیچیدهتر از پاسخهای پیوسته یا دوحالتی است. روشهای موجود در برخی حالات، ویژه وقتی پاسخ دو یا چندمتغیره مورد بررسی به صورت نامتقارن باشد، چندان توسعه نیافتهاند. پیش از این روشهای مختلفی برای تحلیل پاسخهای ترتیبی و همبسته در کتب و مقالات پیشنهاد شدهاند. در اینگونه مدلبندیها اگر حجم نمونه کم باشد تحلیل کلاسیک کارایی ندارد و بهترین روش فایق آمدن به این مشکل تحلیل مدل با رهیافت بیزی است. در این مقاله روش مدلبندی متغیر پنهان با یک توزیع پایه دومتغیره نامتقارن بکار برده و با رهیافت بیزی تحلیل کردهایم. با استفاده از پیشینهای خاص و الگوریتم MCMC بهره گرفته و پارامترها را براورد نمودهایم. به عنوان کاربرد این مدل را به دادههای مربوط به زوج متغیرهای رتبهای از چشمهای راست و چپ ۱۱۶ بیمار رتینوپاتی دیابتی برحسب تعدادی متغیر مستقل برازاندهایم
مهدی اکبرزاده، حمید علوی مجد، یدالله محرابی، مریم السادات دانشپور، انور محمدی،
جلد ۳، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۸۸ )
چکیده
یکی از مسائل مهم در علم ژنتیک مکانیابی یک ژن بخصوص به منظور رسم نقشه ژنتیکی و در نهایت تولید داروهای موثرتر برای درمان است. مکانیابی ژن با تحلیل پیوستگی ژنتیکی انجام میشود. یکی از روشهای آماری که در تحلیل پیوستگی ژنتیکی مورد استفاده قرار میگیرد، روش رگرسیونی هیسمن الستون است که در سال ۱۹۷۲ مطرح شد، و از آن پس ایرادات و پیشنهادات بسیاری در جهت تکمیل، به آن وارد شد. در مقاله حاضر این روش رگرسیونی و به کارگیری در تحلیل پیوستگی ژنتیکی معرفی و سیر تکاملی آن در طی سالهای ۱۹۷۲ تا ۲۰۰۹ ارائه میگردد. در نهایت نحوه کاربست این روش در یک مثال کاربردی نشان داده خواهد شد.
محمد ولی احمدی، مجید سرمد،
جلد ۳، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۸۸ )
چکیده
در این مقاله، به دلیل اهمیت و گستردگی استفاده از توزیع نرمال، نمونه های مبتنی بر این توزیع در نظر گرفته شده، با استفاده از مقادیر برش وابسته به حجم نمونه، نقاط دورافتاده آنها شناسایی می شوند. برای به دست آوردن مقادیر برش بهینه یک مسا له تصمیم مطرح و به روشی کمبیشینه (مینیماکس) حل می گردد. در حل این مسا له از روش شبیه سازی بهره گرفته شده است .
ملیحه عباس نژاد مشهدی، داود محمدی،
جلد ۴، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۸۹ )
چکیده
در این مقاله ابتدا توزیع های متقارن بر اساس تفاضل آنتروپی رنی آماره های مرتب زیر نمونه ها ، مشخصه سازی می شوند. سپس آزمونی برای تقارن توزیع بر مبنای برآورد آنتروپی رنی آماره های مرتب معرفی می گردد. بر اساس روش شبیه سازی مونت کارلو، توان آزمون پیشنهادی محاسبه شده و با آزمون ارائه شده توسط حبیبی و ارقامی (۱۳۸۶) مقایسه می شود. نشان داده خواهد شد آزمون پیشنهاد شده برای برخی توزیع های جانشین از توان بالاتری برخوردار است.
محمد حسین علامت ساز، فروغ ماه پیشانیان،
جلد ۵، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده
خانواده ای از تعمیم های مفصل FGM موسوم به خانواده نیمه پارامتری وجود دارد که توسط تابع مولد پایه-توزیع ایجاد می شود. این مولد ها عموماً برای توزیع های متقارن بررسی شده اند و انعطاف پذیری کمی دارند. در این مقاله روشی برای به دست آوردن توزیع های نا متقارن پیشنهاد می کنیم که انعطاف پذیری مولدهای توزیع-پایه و در نتیجه مدل را افزایش می دهد. علاوه براین، روشی برای تعمیم مولد ها درحالت کلی ارائه خواهد شد که می تواند برای انعطاف پذیر تر کردن مولد های توزیع-پایه نیز به کار گرفته شود. با افزایش انعطاف پذیری مولد ها می توان مدل مطلوب تری برای داده های واقعی پیدا کرد.
عارف خنجری عیدنک، محمد رضا زادکرمی، علیرضا دانشخواه،
جلد ۵، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۰ )
چکیده
در این مقاله، یک توزیع ترکیبی طول عمر جدید با توابع نرخ مخاطره صعودی، نزولی، وان شکل و تک مدی وان شکل مطرح می شود. توزیع جدید، سه پارامتری و تعمیمی از توزیع نمایی توانی است. برآورد پارامترها به روش ماکسیمم درستنمایی، گشتاورها، تابع چگالی آمارههای ترتیبی، تابع بقا، تابع نرخ مخاطره، متوسط باقیمانده طول عمر، تابع قابلیت و میانه آن ارائه می شود. سپس در یک مثال کاربردی مزایای این توزیع نشان داده می شود
سمانه خسروی، محمد امینی، غلامرضا محتشمی برزادران،
جلد ۶، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده
این مقاله در جستجوی ملاکی بهینه برای مقایسه برخی از اندازه های فی واگرا است، که در آن میزان وابستگی خانواده مفصل فارلی-گامبل-مورگنسترن تعمیم یافته به روش عددی محاسبه می شود. بر این اساس، اندازه هلینجر به عنوان اندازه فی-واگرای بهینه پیشنهاد می شود.
محمد غلامی فشارکی، انوشیروان کاظم نژاد، فرید زایری،
جلد ۶، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده
توزیع چوله نرمال، یکی از توزیع های مهم در تحلیل داده های غیرنرمال است. از آنجایی که تابع چگالی توزیع چوله نرمال حاوی تابع انتگرال است محاسبه تابع چگالی این توزیع در رهیافت بیزی است در این مقاله با استفاده از تعریف شرطی توزیع چوله نرمال روشی برای برآورد بیزی پارامترهای این توزیع ارائه شده است. سپس در مطالعه ای شبیه سازی دقت این روش با روش معمولی مورد مقایسه قرار گرفته است
محمد بابازاده، صادق رضایی، موسی عبدی،
جلد ۶، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده
در این مقاله، یک توزیع جدید سه پارامتری طول عمر با ترکیب کردن توزیع های نمایی تعمیم یافته و لگاریتمی معرفی می شود. این توزیع به ازای مقادیر مختلف پارامترها دارای نرخ شکست نزولی و صعودی نزولی است. ویژگی های این توزیع جدید طول عمر،از جمله تابع چگالی احتمال، تابع توزیع تجمعی، تابع بقا، تابع مخاطره، تابع مولد گشتاور و گشتاورهای آن محاسبه می شوند. برآورد ماکسیمم درستنمایی پارامترهای این توزیع بااستفاده از الگوریتم تعیین و ماتریس واریانس کوواریانس مجانبی برآورد پارامترها به دست آورده می شوند. سپس با هدف تعیین دقت، با استفاده از شبیه سازی مونت کارلو، واریانس و کواریانس های برآوردگرهای ماکسیمم درستنمایی مورد بررسی قرار می گیرند
محمد امینی، هادی جباری نوقابی، مهلا قاسم نژاد فرسنگی،
جلد ۶، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده
در این مقاله سه نوع برآوردگر جدید به روش ناپارامتری برای اندازه وابستگی دمی بالا به دست آورده و نشان داده می شود که برآوردگرهایی سازگار و به طور مجانبی نااریب هستند. سپس با شبیه سازی مونت کارلو از سه مفصل متفاوت، این سه برآوردگر با هم مقایسه شده و با به کارگیری داده های واقعی روشی جدید برای انتخاب بهترین برآوردگر ارائه می شود.
محمد بیات، جعفر احمدی،
جلد ۶، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده
امروزه استفاده از روش های مختلف نمونه گیری بر اساس طرح سانسورهای متفاوت در مطالعات مربوط به طول عمر سیستم های مهندسی و آزمایش های صنعتی اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. در این مقاله مدل تطبیقی از سانسور فزاینده نوع ۱ معرفی شده است. فرض شده است تعداد شی هایی که در یکی از مراحل آزمایش خارج می شوند، متغیری تصادفی و وابسته به زمان و بردار رخدادها و همچنین تعداد سانسور شده های قبلی باشد. نتایج توزیعی در حالت کلی به صورت تحلیلی و صریح به دست آمده است. نشان داده شده است برآوردگر درستنمایی ماکسیمم بر اساس طرح جدید منطبق با سانسور فزاینده نوع ۱ معمولی است . در پایان مقاله برای تشریح بیشتر و مقایسه، مطالعه شبیه سازی برای توزیع نمایی یک پارامتری انجام شده است
آرزو مجیری، سروش علیمرادی، محمدرضا احمدزاده،
جلد ۷، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده
یک روش آماری رایج برای دستهبندی، استفاده از مدلهای رگرسیون لوژستیک است. این روش با درنظرگرفتن اثرات خطی از ویژگیهای افراد یا اشیا به مدلسازی احتمالات پسین عضویت در هر دسته میپردازد. در عمل این گمان وجود دارد که اثرات غیرخطی ویژگیها میتوانند نقش موثری در دستهبندی صحیح مشاهدات داشته باشند. اما مسئلهای که در پی ورود اثرات غیرخطی به مدل لوژستیک مطرح میشود، برآوردیابی پارامترها است. تحقیقات در سالهای اخیر با فرض اثرات غیرخطی مانند اثرات متقابل و توابع پایه شعاعی گاوسی در مدل، برای پاسخ به مسئله برآوردیابی، استفاده ترکیبی از ابزارهایی مانند شبکههای عصبی تکاملی و روشهای برآوردیابی ماکسیمم درستنمایی را پیشنهاد کردهاند. در این مقاله نوعی از توابع پایه شعاعی با نام توابع چندربعی معکوس به عنوان اثرات غیرخطی در مدل لوژستیک در نظر گرفته میشود و با روش ترکیبی، پارامترهای مدل برآورد میشوند. آزمایشات تجربی برای مقایسه مدلهای پیشنهادی در این مقاله، با استفاده از دادههای پزشکی و دادههای واقعی مربوط به یک کارخانه تولید فولاد انجام گرفته است. نتایج نشان میدهد که حضور توابع چندربعی معکوس نسبت به توابع گاوسی در مدل، میتواند باعث افزایش دقت دستهبندی شود
کبری قلی زاده، محسن محمدزاده، زهرا قیومی،
جلد ۷، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده
در تحلیل بیزی مدلهای رگرسیون جمعی ساختاری که قالبی انعطاف پذیر از مدلهای آماری در زمینههای کاربردی دارند توزیعهای پسینی فرم بستهای ندارند و استفاده از الگوریتمهای مونت کارلوی زنجیر مارکوفی به دلیل پیچیده بودن و تعداد زیاد پارامترهای این مدل زمانبر هستند. روش تقریب لاپلاس آشیانی جمع بسته میتواند با استفاده از تقریبهای گاوسی و لاپلاس نیاز به شبیهسازیهای سنگین را مرتفع سازد. در این مقاله نحوه لحاظ کردن همبستگی فضایی دادهها در مدلهای رگرسیونی جمعی ساختاری و برآورد پارامترهای آن با تقریب لاپلاس آشیانی جمعبسته مورد مطالعه قرار میگیرند. سپس دادههای جرم شهر تهران با این روش مدلبندی شده و در مطالعهای شبیهسازی، دقت و سرعت محاسبه مدلهای حاصل از تقریب لاپلاس آشیانی جمع بسته و الگوریتمهای مونت کارلوی زنجیر مارکوفی مورد ارزیابی و مقایسه قرار میگیرند