|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
9 نتیجه برای علوی
سیدمحمدرضا علوی، رحیم چینی پرداز، جلد 1، شماره 1 - ( 6-1386 )
چکیده
روش های معمول، استنباط آماری مبتی بر نمونه تصادفی است. اما در بسیاری از موارد مکانیسم نمونه گیری به گونه ای است که هر مشاهده با شانسی متناسب با تابعی نامنفی از آن ثبت می شود. چنین نمونه ای را نمونه وزنی گویند. بنابراین لازم است اصطلاحات مناسبی که بستگی به تابع وزن دارد در روش هی معمول استنباطی صورت گیرد. در این مقاله تحت چند وزن خاص چنین اصلاحاتی در روش های برآورد پارامترها در توزیع نرمال ارایه و در پایان توزیع نرمال دوقلو به عنوان یک توزیع نرمال وزنی معرفی شده است.
مهدی اکبرزاده، حمید علوی مجد، یدالله محرابی، مریم السادات دانشپور، انور محمدی، جلد 3، شماره 2 - ( 12-1388 )
چکیده
یکی از مسائل مهم در علم ژنتیک مکانیابی یک ژن بخصوص به منظور رسم نقشه ژنتیکی و در نهایت تولید داروهای موثرتر برای درمان است. مکانیابی ژن با تحلیل پیوستگی ژنتیکی انجام میشود. یکی از روشهای آماری که در تحلیل پیوستگی ژنتیکی مورد استفاده قرار میگیرد، روش رگرسیونی هیسمن الستون است که در سال 1972 مطرح شد، و از آن پس ایرادات و پیشنهادات بسیاری در جهت تکمیل، به آن وارد شد. در مقاله حاضر این روش رگرسیونی و به کارگیری در تحلیل پیوستگی ژنتیکی معرفی و سیر تکاملی آن در طی سالهای 1972 تا 2009 ارائه میگردد. در نهایت نحوه کاربست این روش در یک مثال کاربردی نشان داده خواهد شد.
زهرا یزاری، سید محمدرضا علوی، جلد 8، شماره 2 - ( 12-1393 )
چکیده
روش پاسخ تصادفیده روشی برای جمعآوری اطلاعات درباره ویژگیهای حساس بدون افشای هویت پاسخدهنده است. مدلهای پاسخ تصادفیده اختیاری، براساس این فرض که یک سوال حساس ممکن است برای یک پاسخدهنده حساس باشد و برای دیگری حساس نباشد، بنا شدهاند. در این مقاله یک مدل پاسخ تصادفیده اختیاری سه مرحلهای پیشنهاد و خواص آن در مطالعهای شبیهسازی در محیط R بررسی شده است. با استفاده از این مدل، میانگین و سطح درآمد سرپرست خانوارهای دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز برآورد شده است.
سید محمد رضا علوی، محبوبه تاج الدینی، جلد 9، شماره 2 - ( 12-1394 )
چکیده
معمولا در نمونهگیری پاسخگو به سوالهای حساس پاسخ واقعی را نمیدهد. روشهای پاسخهای تصادفیده برای حفاظت از محرمانگی پاسخ پاسخگو طراحی شدهاند. در این مقاله تمرکز بر روش پاسخ تصادفیده برای متغیرهای کیفی بر اساس روش سیمونس است. با استفاده از ایده تکرار، روش جدید پاسخ تصادفیده مکرر معرفی و کارایی آن با روش سیمونس مقایسه شده است. سپس با این روش نسبت تقلب دانشجویان در امتحانات در دانشگاه شهید چمران اهواز برآورد گردیده است.
مهتاب طرهانی، سید محمد رضا علوی، جلد 10، شماره 2 - ( 12-1395 )
چکیده
در نمونهگیری موزون به عنوان تعمیمی از نمونهگیری تصادفی هر مشاهده، با احتمالی متناسب با یک تابع نامنفی از آن ثبت میشود. در این مقاله مدل رگرسیونی نرمال تحت نمونهگیری موزون برای یک وزن کلی پیشنهادی مطالعه میگردد. پارامترهای مدل در دو حالت معلوم و نامعلوم بودن پارامتر وزن برآورد میشوند و با استفاده از شبیهسازی کارایی برآوردها هنگامی که شکل بستهای برای آنها بهدست نمیآید مطالعه میشوند. بهعنوان یک کاربرد، دادههای تعداد نسخه پزشکان متخصص طرف قرارداد سازمان تا مین اجتماعی اهواز این مدل تحلیل میشوند.
سید محمدرضا علوی، صفورا علی بابایی، رحیم چینی پرداز، جلد 11، شماره 2 - ( 12-1396 )
چکیده
توزیع بتا برای مدلبندی دادههایی که بهصورت نسبت هستند، توزیع مناسبی است. در موارد زیادی که دادههای نسبت شامل تعداد زیادی صفر و یک هستند، توزیعهای بتای آماسیده مناسب هستند. در صورتی که احتمال ثبت چنین مشاهدههایی متناسب با یک تابع وزن نامنفی از آنها باشد، آن مشاهدهها دارای توزیع موزون بتای آماسیده هستند. تمرکز این مقاله روی توزیع اریب اندازه بتای آماسیده به عنوان یک حالت خاص از توزیع موزون بتای آماسیده با وزن توانی است. خواصی از این توزیع مطالعه و پارامترهای آن به روشهای ماکسیمم درستنمایی و گشتاوری برآورد و با استفاده از مطالعه شبیهسازی دو روش مقایسه میشوند. در پایان مدل مفروض به دادههای واقعی نسبت مرگ و میر برازش داده میشوند.
سید محمدرضا علوی، محمد جوهرزاده، رحیم چینی پرداز، جلد 13، شماره 1 - ( 6-1398 )
چکیده
معمولاً در بررسیهای نمونهگیری هنگامیکه سؤال حساس مستقیمی پرسیده شود، پاسخگو پاسخ واقعی را ارائه نمیکند. روشهای پاسخ تصادفیده برای حفاظت از محرمانگی پاسخها مطرح شدهاند. تمرکز این مقاله بر روش پاسخ تصادفیده در متغیرهای کیفی بر پایه روش سیمونس است. برای حفظ محرمانگی بیشتر با ترکیب دو روش جداگانه سیمونس، یک روش پاسخ تصادفیده مرکب جدید معرفی میشود و با استفاده از شبیه سازی در نرم افزار R کارایی روش تصادفیده پیشنهادی با روش سیمونس و روش تصادفیده علوی و تاجالدینی (1394) مقایسه میشود. با استفاده از روش تصادفیده پیشنهادی، نسبت تقلب دانشجویان در امتحانات دانشگاه شهید چمران اهواز برآورد شدهاست.
سید محمدرضا علوی، سارا نیری مازی، محمدرضا آخوند، جلد 13، شماره 2 - ( 12-1398 )
چکیده
در بسیاری از آمارگیریهای نمونهای متغیّرهای مورد علاقه همچون تقلب دانشجو دارای ماهیت حسّاس هستند. در چنین موقعیتهایی افراد به سؤال مستقیم پاسخهای نادرست میدهند یا از پاسخ دادن امتناع میورزند. روشهای مختلف غیرمستقیم از جمله روش پاسخ تصادفیده و روش تعداد اقلام برای جمعآوری اطلاعات حساس معرفی شده است. در این مقاله ابتدا یک روش تعداد اقلام جدید معرفی شده و سپس گونه تصادفیده آن با نام مدل تعداد اقلام تصادفیده معرفی میشود. برآوردی نااریب برای نسبت حساس با استفاده از این مدل بهدست آورده میشود. واریانس این برآوردکننده و برآوردی برای این واریانس معرفی میشود. یک معیار کمی برای مقایسه توأم کارایی و محرمانگی معرفی میشود. با استفاده از شبیهسازی مدل پیشنهادی ارزیابی و کارایی و محرمانگی آن با روش تصادفیده سایمون مقایسه میشود. براساس این معیار برتری روش پیشنهادی بر سایمون نشان داده میشود. نسبت تقلب دانشجویان در دانشگاه شهید چمران اهواز با استفاده از مدل پیشنهادی برآورد میشود.
حامد سالمیان، عیسی محمودی، سید محمد رضا علوی، جلد 18، شماره 1 - ( 6-1403 )
چکیده
اغلب در بررسیهای نمونهای پاسخ دهندگان از پاسخ دادن به برخی سؤالات با ماهیت حساس، خودداری میکنند. روشهای پاسخ تصادفیده برای فاش نشدن راز پاسخ دهنده طراحی شدهاند. در این مقاله یک روش پاسخ تصادفیده کمی جدید معرفی شده و با انجام یک سری مطالعات شبیهسازی نشان میدهیم روش پیشنهادی نسبت به روشهای جمعی و ضربی ارجحیت دارد. سپس برآوردگر میانگین دو متغیر حساس را با استفاده از روش پاسخ تصادفیده پیشنهادی معرفی کرده و با بهکار بردن پیشگوهای نااریب، برآوردگری برای کوواریانس بین دو متغیرحساس ارائه میدهیم. در یک مطالعه تجربی با استفاده از روش پیشنهادی، میانگین تعداد تقلب و میانگین میزان مصرف روزانه سیگار دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز همراه با واریانس آنها برآورد شده و برآوردی برای کوواریانس بین آنها ارائه میشود.
|
|
|
|
|
|
|