|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
7 نتیجه برای جعفری
فیروزه ریواز، محسن محمدزاده، مجید جعفری خالدی، جلد 1، شماره 1 - ( 6-1386 )
چکیده
برای پیشگویی بیزی یک مدل فضایی – زمانی گاوسی، پارامترهای نامعلوم مدل بعنوان متغییر متغییرهای تصادفی با توزیعهای پیشین معلوم در نظر گرفته می شود و با گسسته سازی فضای پارامتر، توزیعهای پیسین و پیشگوی بیزی تقریبی تعیین می شوند. در این مقاله با فرض پارامتری بودن توزیع های پیشین و اتخاذ رهیافت بیز تجری توزیع پیشین را برآورد نموده و با جایگذاری آن در توزیع پیشگوی بیزی، پیشگوی فضایی – زمانی بیز تجربی و واریانس پیشگویی محاسبه می شوند. سپس در یک مثال کاربردی نحوه محاسبه این پیشگو و واریانسی پیشگویی ارایه می شود. به علاوه بر اساس معیار اعتبارسنجی متقابل دقت این پیشگو مورد ارزیابی قرار می گیرد.
صبا آقادوست، کامل عبداله نژاد، فرهاد یغمایی، علی اکبر جعفری، جلد 9، شماره 1 - ( 6-1394 )
چکیده
توزیع لگنرمال برای توصیف دادههای مثبت و دارای توزیع چوله به راست با میانگین کم و واریانس زیاد بهکار میرود. این توزیع در بسیاری از علوم نظیر پزشکی، اقتصاد، زیستشناسی، علوم غذایی دارای کاربرد است. مقایسه میانگینهای چند جامعه لگنرمال همواره مورد توجه محققان بوده است ولی ارائه یک آماره آزمون کارآمد برای این مقایسه بسیار مشکل است. در اینجا روشهای مختلفی برای آزمون برابری میانگینها در چند جامعه لگنرمال مورد مطالعه قرار میگیرند که عبارتند از آزمون F، آزمونهای نسبت درستنمایی، روشهای مقدار احتمال تعمیمیافته و روش آزمون محاسباتی. اندازه و توان این آزمونها در مطالعههای شبیهسازی مقایسه خواهند شد.
حبیب جعفری، شیما پیرمحمدی، جلد 10، شماره 2 - ( 12-1395 )
چکیده
معیارهای بهینگی برای یافتن طرح بهینه مدل مورد بررسی، استفاده میشوند. این نوع مدلها شامل مدلهای مقایسه زوج شده هستند، که معیارهای بهینگی مقایسههای زوج شده بهینه را مشخص میکنند. در این مقاله علاوه بر معرفی مدل رگرسیونی درجه دوم با اثرات تصادفی، مدلهای مقایسه زوج شده در این نوع مدلها معرفی و طرح بهینه برای آنها محاسبه شده است.
حبیب جعفری، سمیرا امیر بیگی، پریسا پارسامرام، جلد 11، شماره 1 - ( 6-1396 )
چکیده
عمده تحقیقات بهینهسازی طرح بر روی مدلهای خطی و خطی تعمیمیافته صورت گرفته است. در مطالعات کاربردی در زمینه کشاورزی و علوم اجتماعی و ... معمولا در کنار اثرات ثابت حداقل یک اثر تصادفی نیز در مدل وجود دارد. این مدلها تحت عنوان مدلهای آمیخته شهرت دارند. در این مقاله مدل رگرسیون بتا با یک عرض از مبدا تصادفی به عنوان یک مدل آمیخته، مورد توجه است و طرح D-بهینه موضعی برای دو حالت ساده و درجه دو از این مدل محاسبه میشود و روند تغییرات نقاط طرح بهینه به ازای مقادیر پارامترهای مختلف بررسی خواهد شد. در مدل ساده به ازای پارامترهای مختلف یک طرح D-بهینه موضعی دو نقطهای بدست آمده است و در مدل درجه دو یک طرح D-بهینه موضعی سه نقطهای حاصل شد که موقعیت و وزن نقاط به تفصیل در مقاله ارائه میشود. همچنین بر اساس معیار کارایی این طرحهای D-بهینه موضعی با طرحهای مشابه وقتی اثر تصادفی در مدل در نظر گرفته نمیشود، از کارایی طرح بهینه وقتی اثر تصادفی در مدل در نظر گرفته نشود پایینتر است.
رسول روزگار، علی اکبر جعفری، جلد 11، شماره 1 - ( 6-1396 )
چکیده
در این مقاله، به معرفی خانواده توزیعهای دومتغیره گومپرتز تعمیمیافته-سری توانی پرداخته میشود. این کلاس جدید از توزیعهای دومتغیره شامل چندین مدل مانند توزیع دومتغیره گومپرتز تعمیمیافته-هندسی، پواسون، دوجملهای، لگاریتمی و دوجملهای منفی و توزیع دومتغیره نمایی تعمیمیافته است. نحوه ساختن و ویژگیهای این کلاس از توزیعهای دومتغیره ارائه شده و روند برآوردیابی برای پارامترهای مدل با روشهای ماکسیمم درستنمایی و الگوریتم EM بحث میشود. در نهایت دو کاربرد از دادههای واقعی برای برازش این مدل و مفید نشان دادن آن ارائه میشوند.
خانم فروزان جعفری، دکتر موسی گلعلی زاده، جلد 17، شماره 2 - ( 12-1402 )
چکیده
مدل اثرهای آمیخته از جمله ابزارهای قوی آماری است که برای مدلبندی ارتباط بین متغیر پاسخ و متغیرهای تبیینی در تحلیل دادههایی با ساختار سلسله مراتبی بهکار میرود. زمانیکه توزیع خطاها غیر نرمال باشد، برآوردگرهای بهدست آمده در این مدلها با استفاده از هر یک از روشهای کمترین توان دوم خطاها و ماکسیمم درستنمایی از کارایی لازم برخوردار نیستند. در اینگونه مواقع میتوان از مدل رگرسیون چندکی آمیخته بهعنوان جایگزین استفاده کرد. بهعلاوه، زمانیکه تعداد متغیرهای مورد بررسی در این نوع مدلبندی افزایش مییابد، رگرسیون چندکی آمیخته تاوانیده یکی از بهترین روشها برای افزایش دقت پیشگویی و تفسیرپذیری مدل است. در این مقاله با در نظر گرفتن توزیع لاپلاس نامتقارن برای اثرهای تصادفی، یک مدل تاوانیده دوگانه به عنوان تابعی همزمان از اثرهای تصادفی و پارامترهای مدل پیشنهاد میشود. سپس، عملکرد روش پیشنهادی با استفاده از مطالعه شبیهسازی آماری مورد ارزیابی قرار گرفته و بحث راجع به نتایج حاصل به همراه مقایسه با برخی مدلهای رقیب ارائه میشود. بهعلاوه، کاربستی از آن در تحلیل یک مثال واقعی نمایش داده خواهد شد.
آقای عابد حسین پناهی، دکتر حبیب جعفری، دکتر قباد سعادت کیا، جلد 18، شماره 1 - ( 6-1403 )
چکیده
اغلب سیستمهای قابلیت اعتماد از شوکهایی که به صورت تصادفی از منابع خارجی ایجاد می شوند، تاثیر میپذیرند. این شوکها ممکن است تاثیرات قابل توجهی روی قابلیت اعتماد سیستم داشته باشند. در این مقاله، شرایط لازم و کافی روی طول عمرهای مولفهها و احتمالات بقای آنها پس از شوک تصادفی، برای مقایسه طول عمر دو سیستم $(n-1)$ از $n$ فراهم شده است: ابتدا حالتی که مولفهها مستقل هستند و سپس حالتی که مولفهها وابسته هستند.
|
|
|
|
|
|
|