۱۷ نتیجه برای احمدی
مصطفی رزمخواه، جعفر احمدی، بهاره خطیب آستانه،
جلد ۱، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۸۶ )
چکیده
رکوردها در یک دنباله از مشاهدات مقادیری هستند که از مشاهدات ماقبل خود بزرگتر (کوچکتر) باشند. اجرای نمونه گیری دنباله ای تا کسب تعدادی مشخص از داده های رکوردی، در مقالات به روش نمونه گیری معکوس معروف است. در این حالت امید ریاضی زمان انتظار زمان انتظار بین دور رکورد نامتناهی است و تعدد داده های رکوردی مستخرج نیز محدود است. یکی از راهکارها برای مقابله با این مشکل، استفاده از طرح نمونه گیری تکراری به روش معکوس است. در این طرح با به کارگرفتن روش نمونه گیری معکوس ابتدا در مرحله اول k۱ رکورد را استخراج نموده و نمونه گیری را در این مرحله متوقف می سازیم. سپس در مرحله دوم با در نظر گرفتن نمونه ای مستقل از نمونه اول، k۲ رکورد بعدی را استخراج می نماییم و همین روند را تا رسیدن به تعداد رکوردهای مورد نظر ادامه می دهیم. در این مقاله حالتی را در نظر می گیریم که تعداد رکوردهای مستخرج در هر مرحله ثابت و همگی برابر k باشند. نتایج کلی برای چند رده مختلف از توزیع های مهم آماری به دست آمده و برخی از توزیع های مهم طول عمر از جمله توزیع نمایی، بر نوع دوازده و وایبول برای تشریح نتایج به دست آمده مورد استفاده قرار گرفته اند.
مهدی تذهیبی، نصرا... بشردوست، محبوبه احمدی،
جلد ۲، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۸۷ )
چکیده
در تحقیقات پزشکی از سطح زیر منحنی ROC برای ارزیابی آزمون غربالگری در تمایز بین افراد سالم و افراد بیمار و دسته بندی مدل ها در تصمیمات حمایتی، تشخیص و پیشگیری استفاده می شود. تجزیه و تحلیل این منحنی ها صحت توانائی مدل ها در جداسازی موارد مثبت از منفی را نشان می دهد. هرچند بنا به تعریف باید این منحنی هموار باشد، اما در مطالعات تجربی منحنی هایی ناهموار حاصل می شوند. لذا در این مقاله استفاده از هموارساز هسته ای برای برآورد این منحنی پیشنهاد شده است. سپس منحنی های ROC مربوط هورمون محرک تیروئید ( TSH ) نوزادان ۳ تا ۷ روزه استان اصفهان مربوط به طرح غربالگری تیروئید مادرزادی با روش های نرمال دو متغیره، تجربی و هموارسازی هسته ای برآورد شده اند. آنگاه برای ارزیابی این منحنی ها، سطح زیرمنحنی و انحراف معیار آن برآورد گردیده و برتری روش هموارسازی هسته ای نشان داده شده است.
محمد ولی احمدی، مجید سرمد،
جلد ۳، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۸۸ )
چکیده
در این مقاله، به دلیل اهمیت و گستردگی استفاده از توزیع نرمال، نمونه های مبتنی بر این توزیع در نظر گرفته شده، با استفاده از مقادیر برش وابسته به حجم نمونه، نقاط دورافتاده آنها شناسایی می شوند. برای به دست آوردن مقادیر برش بهینه یک مسا له تصمیم مطرح و به روشی کمبیشینه (مینیماکس) حل می گردد. در حل این مسا له از روش شبیه سازی بهره گرفته شده است .
الهام زمان زاده، جعفر احمدی،
جلد ۵، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده
در این مقاله ضمن معرفی روش نمونه گیری مجموعه رتبه دار، شیوه ساختن فواصل اطمینان برای چند ک های جامعه براساس آماره های ترتیبی حاصل از نمونه گیری مجموعه رتبه دار، ارائه می شود. چون ضریب اطمینان حاصل یک تابع پله ای است، امکان رسیدن به ضریب اطمینان دقیق را مشکل می سازد. برای این منظور روش جدیدی مطرح می کنیم و نشان خواهیم داد که با استفاده از آن می توان فاصله اطمینان بهینه را دست آورد. در نهایت نتایج بدست آمده را با سایر روش ها مقایسه می کنیم.
امل ساکی مالحی، ابراهیم حاجی زاده، کامبیز احمدی،
جلد ۶، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده
مدلهای تحلیل بقا معمولا براساس فرض همگن بودن جامعه مورد مطالعه قرار می گیرند. این در حالی است که به دلیل اثرات تصادفی فردی غیرقابل مشاهده، چنین فرضی اغلب واقع گرایانه نیست. در واقع عدم در نظر گرفتن اثرات فردی در تحلیل بقا منجر به نتایج غیرواقعی میشود. لذا در این حالت مدلهای آمیخته با اثرات تصادفی پیشنهاد میشوند که در تحلیل بقا به مدلهای شکنندگی مشهور هستند. در این مقاله توزیع خانواده واریانس توانی به عنوان خانواده کلی و توزیعهای گاما و وارون گاوسی به عنوان دو حالت خاص برای اثرات شکنندگی تصادفی معرفی و ارزیابی میشوند. سپس با استفاده از مدلهای شکنندگی پارامتری خطرات متناسب با توزیع وایبل برای مخاطره پایه و توزیع گاما و وارون گاوسی برای اثرات شکنندگی، دادههای مربوط به بقای مبتلایان به سرطان کولورکتال تحلیل شدهاند
محمد بیات، جعفر احمدی،
جلد ۶، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده
امروزه استفاده از روش های مختلف نمونه گیری بر اساس طرح سانسورهای متفاوت در مطالعات مربوط به طول عمر سیستم های مهندسی و آزمایش های صنعتی اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. در این مقاله مدل تطبیقی از سانسور فزاینده نوع ۱ معرفی شده است. فرض شده است تعداد شی هایی که در یکی از مراحل آزمایش خارج می شوند، متغیری تصادفی و وابسته به زمان و بردار رخدادها و همچنین تعداد سانسور شده های قبلی باشد. نتایج توزیعی در حالت کلی به صورت تحلیلی و صریح به دست آمده است. نشان داده شده است برآوردگر درستنمایی ماکسیمم بر اساس طرح جدید منطبق با سانسور فزاینده نوع ۱ معمولی است . در پایان مقاله برای تشریح بیشتر و مقایسه، مطالعه شبیه سازی برای توزیع نمایی یک پارامتری انجام شده است
رضا علیزاده نوقابی، جعفر احمدی،
جلد ۶، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده
در برخی از مسئله های کاربردی، به دست آوردن مشاهدات اغلب زمان بر و با صرف هزینه همراه می باشد. در چنین شرایطی استفاده از یک روش نمونه گیری که موجب کاهش هزینه ها و افزایش کارآیی برآوردگرها شود، حائز اهمیت است. در این گونه موارد روش نمونه گیری مجموعه رتبه دار جایگزین مناسبی به جای روش نمونه گیری تصادفی ساده به نظر می رسد. در این مقاله برآورد بیزی پارامتر توزیع پارتو تحت توابع زیان توان دوم خطا و لاینکس، زمانی که داده ها به شیوه نمونه گیری مجموعه رتبه دار جمع آوری شده باشد، مورد بررسی قرار گرفته است. به کمک شبیه سازی مونت کارلو مخاطره بیزی برآوردگرها محاسبه و در دو روش نمونه گیری تصادفی ساده و نمونه گیری مجموعه رتبه دار هنگامی که از توزیع مزدوج و جفریر به عنوان توزیع پیشین استفاده شود، مقایسه شده اند. در انتها با ارائه مثال واقعی برآوردگرهای به دست آمده ارزیابی شده اند. نتایج به دست آمده حاکی از برتری روش نمونه گیری مجموعه رتبه دار است، بنابراین توصیه می شود اگر شرایط برای انجام نمونه گیری مجموعه رتبه دار فراهم باشد، از این طرح نمونه گیری استفاده شود
فاطمه صفائی، جعفر احمدی،
جلد ۹، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
سیستم قابل تعمیری را در نظر بگیرید که دو نوع خرابی با نرخهای متفاوت برای آن رخ میدهد. انتخاب تعمیر مینیمال یا تعویض کامل به نوع خرابی وابسته است. طول دوره تعویض با توجه به تابع هزینه و مفهوم هزینه کاهش یافته، بهینه میشود. در این مقاله، طول دوره جایگذاری بهینه با در نظر گرفتن توابع نرخ مختلف و همچنین با احتمال تعمیر مینیمال متفاوت، باهم مقایسه میشوند. براساس نتایج حاصل، در مورد اینکه در کدام سیستم باید جایگذاری پیشگیرانه زودتر انجام شود، میتوان اظهار نظر نمود. برای تشریح بیشتر نتایج مقاله، مثالهای عددی ارائه و مطالعه شبیهسازی انجام شده است.
فاطمه حوتی، جعفر احمدی،
جلد ۱۰، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله ضمن یادآوری تابع چندک، برخی از اندازههای قابلیت اعتماد مبتنی بر آن بازنویسی شده، سپس آنتروپی ماندهی تجمعی پویا را بر اساس تابع چندک به دست آورده و برخی از ویژگیهای آن مطالعه شده است. در ادامه توزیعهای آماری یکنواخت، نمایی و پارتو بر اساس آنتروپی ماندهی تجمعی پویا مبتنی بر تابع چندک مشخصسازی شده است. آنگاه برآوردگر سادهای برای این آنتروپی معرفی و رفتار آن برای توزیع نمایی بررسی شده است. در انتها نیز بحث و نتیجهگیری ارائه شده است.
جعفر احمدی، منصوره رزمخواه،
جلد ۱۱، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
سیستم قابل تعمیری را در نظر بگیرید که از زمان صفر شروع به کار کند، به محض از کار افتادن با یک مولفه از نوع خودش تعویض میشود یا تعمیر شده و دوباره به فعالیت خود ادمه میدهد. در این مقاله فعالیت این سیستم در حالتهای مختلف برحسب نوع تعمیر در نظر گرفته و برای هر حالت مدل احتمال و تابع درستنمایی برای فرآیند تعمیرات در بازهای با طول معین، تحت عنوان سانسور پنجرهای، بهدست آورده میشود. با توجه به اینکه مدلهای حاصل به توزیع اولیه طول عمر مولفه بستگی دارند، با فرض اینکه این توزیع نمایی باشد، برآورد ماکسیمم درستنمایی و میزان اطلاع فیشر برای برخی از حالتها محاسبه شده است. بدیهی است در صورت تعمیرکامل، مدل تحت مطالعه منطبق با ساختار احتمال یک فرایند تجدید است.
جعفر احمدی، فاطمه حوتی،
جلد ۱۳، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده
در مطالعات بقا، مدلهای شکنندگی برای تبیین تغییرات ناشی از عوامل خطر مشاهده نشده به کار میروند. به طور معمول مدل شکنندگی در تحلیل بقا، به صورت حاصلضرب متغیر شکنندگی در تابع نرخ خطر پایه در نظر گرفته میشود که این مدل برای برازش به دادههای بقا با وجود سانسور راست مفید است. در این مقاله ضمن معرفی مدل شکنندگی نرخ خطر معکوس متناسب تعمیمیافته، به مطالعه ویژگی توزیعی مربوط به متغیر شکنندگی و متغیر طول عمر پرداخته میشود. برخی از ویژگیهای وابستگی بین متغیرهای شکنندگی و طول عمر براساس این مدل بررسی و انتقال تعدادی روابط ترتیبهای تصادفی بین متغیرهای شکنندگی به متغیرهای طول عمر تحت مدل شکنندگی یاد شده، مطالعه میشود. کاربرد بعضی از قضایا در نتایج عددی بررسی میشود. در ادامه چگونگی استفاده از مدل پیشنهاد شده در برازش به دادههای سانسور چپ ارائه و از آن برای مدلبندی دادههای مربوط به بیماران سرطان ریه استفاده میشود.
رضا احمدی،
جلد ۱۴، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده
دراین پژوهش به مطالعه نگهداری یک سیستم موازی با n مولفه پرداخته شده است. از مشخصه سیستم مورد مطالعه تشخیص ازکارافتادگی سیستم و مولفههای آن تنها در زمانهای بازرسی است. از جمله این سیستمها میتوان به سیستمهای ایمنی راکتور هستهای، دستگاه اعلائم خطر آتشسوزی اشاره کرد. از مفروضات مدل، دورهای بودن بازرسی سیستم با طول دوره Ƭ است. بازرسی سیستم به منظور شناسایی تعداد مولفههای از کار افتاده سیستم و اتخاذ تصمیم جایگزینی اصلاحی و پیشگیرانه با توجه به وضعیت سیستم مشاهده شده صورت میگیرد. از جمله مزیتهای مدل پیشنهادی بررسی راهکار جایگزینی پیشگیرانه آستانهای است. چون دوره بازرسی Ƭ و آستانه جایگزینی پیشگیرانه j کنترل کننده سطح و هزینه نگهداری هستند، با حفظ حداقل سطح نگهداری، هدف کمینه کردن میانگین هزینه در واحد زمان با تعیین مقادیر بهینه است. در ادامه با ارائه مثالی، کاربرد و برتری مدل پیشنهادی نسبت به مدلهای خاص در مورد سیستمهای موازی با توزیع طول عمر وایبل نشان داده میشود. در انتها حساسیت مدل از جمله تابع هدف و طول دوره بهینه بازرسی سیستم نسبت به وضعیت شروع سیستم، آستانه جایگزینی پیشگیرانه و پارامتر هزینه مورد ارزیابی قرار میگیرند.
سیده تکتم حسینی، جعفر احمدی،
جلد ۱۴، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده
در این مقاله، با استفاده از ایده اندازه نادرستی در نظریه اطلاع، معیارهای نادرستی باقیمانده و گذشته در حالت دو متغیره به ترتیب بر مبنای تابع مفصل بقاء و مفصل تعریف شده است. تحت فرض تقارن شعاعی، برابری این دو معیار نشان داده شده است. همچنین با استفاده از تساوی بین این دو معیار، مدلهای متقارن شعاعی مشخصسازی شدهاند. تحت فرض برقراری مدل نرخ خطر متناسب برای توزیعهای حاشیهای، کران برای معیار معرفی شده، به دست آمده است. همچنین با فرض تناسب بین نادرستی معرفی شده و آنتروپی متناظرش، مدل نرخ خطر متناسب در حالت دو متغیره مشخصسازی شده است. بعلاوه، از ترتیب مربعی بالا برای به دست آوردن نابرابریهایی استفاده شده است. برای تشریح بیشتر نتایج به دست آمده، مثال به همراه روشهای شبیهسازی ارائه شده است.
مطهره زعیم زاده، جعفر احمدی، بهاره خطیب آستانه،
جلد ۱۵، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده
در این مقاله الگوی طول عمر برمبنای سیستمهای سری با تعداد مؤلفههای تصادفی از خانواده توزیعهای سری توانی در نظر گرفته شد. ابتدا نتایج نظری پایه بهدست آمده که در ادامه از آنها در مسئله بهینهسازی تعداد مؤلفهها در سیستمهای سری استفاده شده است. متوسط طول عمر سیستم، تابع هزینه و زمان کل آزمایش به عنوان معیارهای بهینهسازی تعداد مؤلفهها مورد استفاده قرار گرفتهاند. مسئله با جزئیات برای حالتی که طول عمر مؤلفههای سیستم دارای توزیع وایبل و تعداد مؤلفهها دارای توزیع هندسی، لگاریتمی یا پواسن بریدهشده در صفر باشد، بررسی و نتایج به صورت تحلیلی و عددی بیان شده است. در پایان با ارائه یک مثال، از نتایج بهدست آمده برای تحلیل دادههای واقعی استفاده شده است.
دکتر معصومه اکبری، خانم عارفه کثیری، دکتر کامبیز احمدی،
جلد ۱۷، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده
ر این مقاله اندازههای اکستروپی مانده و شکست تجمعی پویای چندکی معرفی میشوند. به منظور ارائه کاربردهایی از آنها، ابتدا با بکارگیری تکنیک شبیهسازی از میان برآوردگرهای مختلف، برآوردگر مناسبی برای برآورد این اندازهها انتخاب میشود. سپس براساس تساوی دو اندازه اکستروپی برحسب آمارههای ترتیبی، توزیعهای پیوسته متقارن مشخصسازی میگردد. در این راستا یک معیار انحراف از تقارن معرفی و چگونگی کاربرد آن در یک مثال واقعی بیان میشود. همچنین از میان توزیعهای پیوسته رایج، توزیع پارتو تعمیمیافته و در نتیجه توزیع نمایی مشخصسازی شده و براساس نتایج بدست آمده معیاری جهت تشخیص نمایی بودن یک توزیع پیشنهاد میگردد.
علی خسروی طناک، معصومه فشندی، جعفر احمدی، مرضیه نجفی،
جلد ۱۷، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده
رکوردها در نظریه قابلیت اعتماد کاربرد بسیاری دارند که از جمله آنها میتوان به مدلهای شوک و تعمیرات مینیمال اشاره کرد. در این راستا پژوهشهای زیادی بر اساس رکوردها در مدل کلاسیک انجام شده است. در این مقاله، رکوردها در مدل تصادفی هندسی مورد مطالعه قرار میگیرند. مفهوم میانگین مانده رکوردها در مدل تصادفی تعریف و برخی خواص آن در مدل تصادفی هندسی بررسی میشود. سپس نشان داده میشود با استفاده از دنباله میانگین مانده رکوردها در مدل تصادفی هندسی، میتوان توزیع جامعه را مشخص کرد. در پایان، به کاربردی از نتایج مشخصسازی در مدلهای کاریابی در اقتصاد اشاره میگردد.
جلال چاچی، محمدرضا آخوند، شکوفه احمدی،
جلد ۱۸، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۰۳ )
چکیده
مدل لی-کارتر یک مدل پویای تصادفی است که برای نشان دادن تکامل نرخ مرگ و میر مرکزی در طول زمان مفید است. این مدل فقط عدم قطعیت احتمالی در مورد ضریب مربوط به روند مرگ و میر در طول زمان را در نظر میگیرد، اما عدم قطعیت احتمالی یا امکانی مربوط به ضرایبی که به سن وابسته هستند را در نظر نمیگیرد. لذا در ادامه تعمیم فازی از مدل لی-کارتر پیشنهاد میشود که حالت عدم قطعیت امکانی هر دو نوع ضریب را فراهم میکند. در این مدل، تغییرپذیری شاخص وابسته به زمان به عنوان یک مدل سری زمانی-تصادفی فازی مدلسازی میشود. به همین ترتیب، عدم قطعیت امکانی ضرایب وابسته به سن نیز با استفاده از اعداد فازی مثلثی اندازهگیری میشود، که این موضوع نیازمند استفاده از یک مدل فازی است. پس از تعمیم مدل فازی مورد نظر، نشان داده میشود که چگونه میتوان لگاریتم نرخ مرگ و میر مرکزی در استان خوزستان را با استفاده از محاسبات اعداد فازی در طی سالهای ۱۳۸۳-۱۴۰۱ برازش و در سالهای ۱۴۰۲-۱۴۰۶ پیشبینی تصادفی فازی کرد.