[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
ثبت نام و اشتراک::
ارسال مقاله::
پایگاه‌های مرتبط::
برای داوران::
اخلاق در پژوهش::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Google Scholar Metrics

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations4114
h-index32
i10-index00
..
ثبت شده در

AWT IMAGE


..
نماد اعتماد الکترونیکی
..
آمار نشریه
تعداد دوره های نشریه: 18
تعداد شماره ها: 36
تعداد مشاهده ی مقالات: 3135358
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 749194

مقالات دریافت شده: 840
مقالات پذیرفته شده: 336
مقالات رد شده: 485
مقالات منتشر شده: 333

نرخ پذیرش: 40
نرخ رد: 57.74

میانگین دریافت تا پذیرش: 414 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 5.7 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 535.9 روز
____
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
کاربران عمومی فقط به فهرست مقالات منتشر شده دسترسی دارند.

عبدالرضا سیاره، پریسا ترکمان،
جلد 3، شماره 1 - ( 6-1388 )
چکیده

  معیار آکائیک به طور گسترده در تئوری انتخاب مدل برای داده­های کامل به کار گرفته می­شود، اما برای داده­های ناقص وقتی مدل­ها غیرآشیانه­ای و بد-توصیف شده هستند کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله به انتخاب یک مدل مناسب از بین مدل­های رقابتی برای داده­های سانسوریده از راست نوع II پرداخته می­شود و اقدام به برآورد تفاضل مخاطره­های بین دو مدل غیر آشیانه­ای می­گردد. سپس نشان داده می­شود استنباط براساس داده­های مشاهده شده و سانسوریده به طور همزمان به جای در نظر گرفتن فقط داده­های مشاهده شده به نتایج بهتری منتهی خواهد شد. فاصله ردیابی مناسب برای تفاضل امید کولبک-لیبلر مشاهدات سانسوریده با احتمال مشخص معرفی می­شود و از آنجا که هر فاصله اطمینان مجموعه­ای از فرض­های پذیرفتنی تحت فرض صفر است، فاصله به دست آمده برای انتخاب مدل مناسب به کار گرفته می­شود.


رضا هاشمی، قباد برمال زن، عابدین حیدری،
جلد 3، شماره 2 - ( 12-1388 )
چکیده

با توجه به این که در توزیع نرمال دو متغیره، ناهمبسته بودن دو متغیر تصادفی معادل با استقلال آن ها است لذا بررسی این موضوع که آیا توزیع نرمال دومتغیره تنها توزیعی است که در آن این خاصیت وجود دارد جالب به نظر می رسد. در این مقاله سعی شده است با استفاده از مفاهیم مناسبی به این سوال پاسخ داده شود ویک خانواده دیگر از توزیعها معرفی شود که در آن ناهمبستگی واستقلال معادل است.
عبدالرضا سیاره، رئوف عبیدی،
جلد 4، شماره 1 - ( 6-1389 )
چکیده

ملاک اطلاع آکاییک به طور گسترده ای برای انتخاب مدل به کار گرفته می شود، اما مقدار عددی آن تفسیر دقیقی ندارد. آزمون کاکس که تعمیمی از آزمون نسبت درستنمایی است برای انتخاب مدل از بین مدل های غیر آشیانی است یکی از معدود آزمون هابرای آزمون فرضیه های غیر آشیانی است. هنگامی که مدل درست دا ه ها مجهول است ، براساس ملاک اطلاع آکائیک یکی از مدل های رقیب انتخاب می شود. اما با قاطغیت نمی توان گفت که مدل انتخاب شده به وسله این ملاک تا چه اندازه برآورد مناسبی برای مدل درست است. زیرا مشخص نیست که مدل خوب -توصیف شده یا بد توصیف- شده است. در این مقاله ملاک اطلاع آکائیک وآزمون فرضیه کاکس و توانایی آن ها در ممیزی بین مدل ها مورد بررسی قرارگرفته است و به دکمک شبیه سازی به بررسی این موضوع پرداخته می شود که اگر براساس ملاک آکائیک، مدلی را به عنوان برآورد مدل درست بپذیریم آیا آزمون کاکس قدرت تشخیص مدل بهتر را دارد؟ همچنین به موضوع تعیین یک مجموعه از مدل های رقیب پرداخته و روشی برای انتخاب این مجموعه پیشنهاد می شود.

مهرداد نیاپرست، سحر مهرمنصور،
جلد 4، شماره 1 - ( 6-1389 )
چکیده

عمده تحقیقات بهینه سازی طرح برای مدل های با اثرات آمیخته روی مدل های خطی و مدل های با پاسخ دودویی تمرکز دارد. اخیرا مدل های پواسون با اثرات تصادفی نیز توسط بعضی از محققین در نظر گرفته شده است. در این مقاله حالتی خاص از مدل های آمیخته پواسون تحت عنوان مدل پواسون با عرض از مبداء تصادفی بررسی می شود. تغییرات طرح آزمایش بر حسب واریانس اثر تصادفی را بدست آورده و نشان داده می شود که این تغییرات وابسته به پارامتر واریانس است. به کمک ملاک D-کارایی تاثیر اثر تصادفی روی نقاط  طرح در مقایسه با مدل های متناظر بدون اثر تصادفی بررسی و نشان داده می شود که این کارایی به مقدار واریانس اثر بستگی دارد.


عبدالرضا سیاره،
جلد 4، شماره 2 - ( 12-1389 )
چکیده

یکی از مسایل اساسی در استنباط آماری انتخاب مدل بهینه از میان مدل های رقیب است. در این مقاله ثابت شده است که خطای نسبی بین دو مدل دارای خاصیت زبرجمعی است و با استفاده از آن نشان داده شده است که ترکیب محدب مدل های رقیب از نظر معیار واگرایی کولبک - لیبلر مدلی را ایجاد می کند که یا بهتر از تمام مدل های رقیب است و یا لااقل از دورترین مدل رقیب به مدل درست داده ها بهتر است بررسی شبیه سازی یافته های نظری را تایید می کنند

قباد برمال زن، عبدالرضا سیاره،
جلد 4، شماره 2 - ( 12-1389 )
چکیده

در تحلیل های آماری با یک نمونه تصادفی از یک جامعه با چگالی درست و نامعلوم روبرو هستیم. معمولا مدلی پارامتری به عنوان تقریبی از این چگالی در نظر گرفته می شود و استنباط براساس آن صورت می گیرد. به طور بدیهی مبایست چگالی پارامتری به چگالی درست نزدیک باشدتا به استنباط معتبر در مورد جامعه دست یافته شود. پیشنهاد یک مدل قطعی براساس تعداد محدودی از مشاهدات به عنوان تقریب یا برآوردی از چگالی درست موجب بروز ریسک بزرگی در انتخاب مدل برای جامعه خواهد شد. به همین دلیل چند مدل غیرآشیانی انتخاب و بررسی می شود که کدام مدل به چگالی درست داده ها نزدیک تر است . در این مقاله به بررسی این سوال اساسی در انتخاب مدل پرداخته شده است که چگونه می توان مجموعه ای از مدل های مناسب را برای چگالی درست به دست آورد. روشی پیشنهاد می شود تا نشان داده شود که براساس ریسک کولبک -لیبلر در هر خانواده از مدل های رقیب کدام یک از چگالی ها از لحاظ نزدیکی به چگالی درست معادل هستند . مجموعه تمام عضوهای این خانواده که از لحاظ نزدیکی به چگالی درست معادل هستند مجموعه مجاز نامیده می شود.
ابراهیم کونانی، سعید بگرضایی،
جلد 5، شماره 1 - ( 6-1390 )
چکیده

در این مقاله با استفاده از اطلاع کولبک-لیبلر آماره های ترتیبی و مقادیر رکورد به مشخص سازی توزیع ها پراداخته می شود. سپس مشخص سازی ها بر پایه اطلاع کولبک-لیبلر و اطلاع شانون برای آماره های ترتیبی و آماره های رکورد بدست آورده می شود.
قباد برمال زن، عابدین حیدری، مریم عبداله زاده،
جلد 6، شماره 2 - ( 12-1391 )
چکیده

فرض کنید دو گروه از متغیرهای تصادفی مستقل نمایی در اختیار است که اولین گروه دارای نرخ خطرهای متفاوت و دیگری دارای نرخ خطرهای مشترک ثابت هستند. در این مقاله، ترتیب های تصادفی متفاوتی میان فواصل نمونه ای فوق مورد بررسی قرار گرفته و شرایط لازم و کافی برای معادل بودن برخی از این ترتیب های تصادفی معرفی شده است. همچنین برای حالت خاص، زمانی که حجم نمونه برابر دو باشد نشان داده شده که تابع نرخ خطر دومین فاصله نمونه ای، در معکوس بردار نرخ های خطر آن ها شور-کاو است


علی شریفی، سیدرضا هاشمی،
جلد 8، شماره 1 - ( 6-1393 )
چکیده

در این مقاله برای تحلیل بقای داده های حاصل از پیشامد بازگردنده و مخاطره رقابتی، یک مدل نیمه پارامتری ضربی جمعی برای تابع نرخ مخاطره درنظر گرفته شده است که دارای یک تابع مخاطره پایه نامعلوم است. مدل شامل ضرایب رگرسیونی برای متغیرهای کمکی موثر در شکست و متغیر شکنندگی جهت بیان همبستگی بین فرایند پیشامد انتهایی و پیشامد بازگردنده است و قابلیت تحلیل داده هایی با سانسور راست و سانسور آگاهنده را دارد. برای بیشینه کردن تابع درستنمایی به روش درستنمایی محلی، از روش عددی و از بسط سری تیلور برای برازش مخاطره پایه استفاده شده است. در نهایت با شبیه سازی، روش تایید شده و مدل معرفی شده روی داده های واقعی، به کار رفته و پارامترها برآورد شده اند

نسرین مرادی، عبدالرضا سیاره، هانیه پناهی،
جلد 8، شماره 1 - ( 6-1393 )
چکیده

در این مقاله پارامترهای توزیع بور نوع سوم نمایی تحت داده های سانسوریده نوع دوم با روش ماکسیمم درستنمایی با الگوریتم امید میانگین و با رهیافت بیزی با در نظر گرفتن توزیع پیشین گاما و توابع زیان توان دوم خطا، لاینکس و آنتروپی برآورد شده اند. از روش نمونه گیری از نقاط مهم و تقریب لیندلی برای تقریب برآوردهای بیزی استفاده شده و برآوردگر بیزی حاصل با برآوردگر ماکسیمم درستنمایی مقایسه شده است. نتایج به کمک مطالعه شبیه سازی و تحلیل داده های واقعی مربوط به بیماری سرطان گلبول های سفید بررسی شده است. در حالت کلی برآوردگر بیزی بهتر از برآوردگر ماکسیمم درستنمایی عمل می کند و برآورد پارامترها با افزایش حجم نمونه بهتر می شود

سحر مهرمنصور، مهرداد نیاپرست،
جلد 8، شماره 2 - ( 12-1393 )
چکیده

عمده تحقیقات بهینه‌سازی طرح برای مدل‌های با اثرات آمیخته روی طرح‌های بهینه موضعی متمرکز شده است. این طرح‌ها بر اساس حدس اولیه‌ای از پارامترهای مدل صورت می‌گیرد. بنابراین ممکن است بهترین طرح اما بر اساس فرضیات اشتباه به‌دست آید. استفاده از دیدگاه بیزی در حالاتی که اطلاعاتی راجع به پارامترهای مدل موجود است در سال‌های اخیر مورد توجه محققان بوده است. در این مقاله بهینه‌سازی طرح برای مدل رگرسیون پواسون با اثرات آمیخته بر اساس برخی توزیع‌های پیشین پارامتر بررسی خواهد شد و برای دو حالت خاص از این مدل طرح بهینه بیزی برای برخی مقادیر مختلف واریانس اثر تصادفی به‌دست آورده می‌شود. نتایج حاصل از این تحقیق با نتایج مربوط به مدل رگرسیونی پواسون بدون اثرات تصادفی مقایسه می‌شود.

حمید لرستانی، عبدالرضا سیاره،
جلد 9، شماره 2 - ( 12-1394 )
چکیده

برای مدل‌بندی بسیاری از پدیده‌های طبیعی از توزیع‌های نرمال یک یا چندمتغیره و مشتقات آن استفاده می‌شود. متغیرهای نرمال تاخورده به صورت قدر مطلق متغیرهای تصادفی نرمال تعریف می‌شوند. توزیع نرمال تاخورده یک‌متغیره، دومتغیره، خواص و کاربرد آنها توسط پژوهشگران مورد بررسب قرار گرفته است. اخیرا توزیع نرمال تاخورده چند متغیره و توزیع ماکسیمم متغیرهای تصادفی وابسته که دارای توزیع بیضوی تراز هستند نیز مورد مطالعه قرار گرفته است. در این مقاله توزیع ماکسیمم دو متغیر تصادفی دارای توزیع نرمال تاخورده دو متغیره که توزیع توام آنها متعلق به خانواده بیضوی تراز نیست را به‌دست آورده و میانگین، واریانس و تابع مولد گشتاور آن مورد بررسی قرار گرفته است.

حبیب جعفری، شیما پیرمحمدی،
جلد 10، شماره 2 - ( 12-1395 )
چکیده

معیارهای بهینگی برای یافتن طرح بهینه مدل مورد بررسی، استفاده می‌شوند. این نوع مدل‌ها شامل مدل‌های مقایسه زوج شده هستند، که معیارهای بهینگی مقایسه‌های زوج شده بهینه را مشخص می‌کنند. در این مقاله علاوه بر معرفی مدل رگرسیونی درجه دوم با اثرات تصادفی، مدل‌های مقایسه زوج شده در این نوع مدل‌ها معرفی و طرح بهینه برای آنها محاسبه شده است.


حبیب جعفری، سمیرا امیر بیگی، پریسا پارسامرام،
جلد 11، شماره 1 - ( 6-1396 )
چکیده

 عمده تحقیقات بهینه‌سازی طرح بر روی مدل‌های خطی و خطی تعمیم‌یافته صورت گرفته است. در مطالعات کاربردی در زمینه کشاورزی و علوم اجتماعی و ... معمولا در کنار اثرات ثابت حداقل یک اثر تصادفی نیز در مدل وجود دارد. این مدل‌ها تحت عنوان مدل‌های آمیخته شهرت دارند. در این مقاله مدل رگرسیون بتا با یک عرض از مبدا تصادفی به عنوان یک مدل آمیخته، مورد توجه است و طرح D-بهینه موضعی برای دو حالت ساده و درجه دو از این مدل محاسبه می‌شود و روند تغییرات نقاط طرح بهینه به ازای مقادیر پارامترهای مختلف بررسی خواهد شد. در مدل ساده به ازای پارامترهای مختلف یک طرح D-بهینه موضعی دو نقطه‌ای بدست آمده است و در مدل درجه دو یک طرح D-بهینه موضعی سه نقطه‌ای حاصل شد که موقعیت و وزن نقاط به تفصیل در مقاله ارائه می‌شود. همچنین بر اساس معیار کارایی این طرح‌های D-بهینه موضعی با طرح‌های مشابه وقتی اثر تصادفی در مدل در نظر گرفته نمی‌شود، از کارایی طرح بهینه وقتی اثر تصادفی در مدل در نظر گرفته نشود پایین‌تر است.


ربیع اله رحمانی، محی الدین ایزدی،
جلد 12، شماره 2 - ( 12-1397 )
چکیده

یک سیستم مشتمل بر ‎n‎ ‏‎ ‎مولفه‎ مستقل دو وضعیتی را در نظر بگیرید. فرض کنید ‏هر مولفه دارای یک وزن تصادفی بوده و سیستم در زمان ‎‎t‎‎ ‏‎ ‎کار ‎‏‌کند‎ هرگاه مجموع وزن مولفه‌های فعال آن در این زمان‏، بزرگتر از مقدار از پیش تعیین شده ‎‎k‎‎ ‏‎ ‎باشد.‎ چنین سیستمی را سیستم ‎‎k‎‎‏-از-‎‎n‎‎ ‏‎ ‎وزنی‎ تصادفی می‌نامیم. در این مقاله‏، به کمک ترتیب‌های تصادفی‏، نحوه تاثیر وزن و قابلیت اعتماد مولفه‌های یک سیستم ‎‎k‎‎‏-از-‎‎n‎ ‏‎ ‎وزنی‎ تصادفی را بر طول عمر آن بررسی کرده و نشان داده‌ایم که با افزایش وزن و قابلیت اعتماد مولفه‌ها‏، طول عمر سیستم نیز افزایش می‌یابد. هم‌چنین نشان داده‌ایم که بهترین سیستم ‎‎k‎‎‏-از-‎‎n‎‎ ‏‎ ‎وزنی‎ تصادفی زمانی ایجاد می‌شود که مولفه‌های با وزن بیشتر‏، دارای قابلیت اعتماد بیشتری نیز باشند. به کمک تناظر بین سیستم‌های ‎‎k‎‎‏-از-‎‎n‎‎ ‏‎ ‎وزنی و ‎منسجم‏،‎ تابع قابلیت اعتماد و میانگین زمان خرابی یک سیستم ‎‎k‎‏-از-‎‎n‎‎ ‏‎ ‎وزنی‎ تصادفی را برحسب قابلیت اعتماد سیستم‌های منسجم بیان کرده‌ایم. علاوه بر این‏، یک الگوریتم برای شبیه‌سازی میانگین زمان خرابی سیستم‌های ‎‎k‏-از-‎‎n‎‎ ‏‎ ‎وزنی‎ تصادفی‏، ارایه و پیاده‌سازی کرده‌ایم.


مسعود امیری، محی‌الدین ایزدی، بهاءالدین خالدی،
جلد 14، شماره 1 - ( 6-1399 )
چکیده

در این مقاله، به بررسی بدترین تخصیص‌ کسری‌پذیر‌ها و حدها در بیمه‌نامه‌های لایه‌ای از منظر بیمه‌گر پرداخته می‌شود. اگر n ریسک‌ مستقل و هم‌توزیع نمایی تحت پوشش بیمه‌نامه لایه‌ای قرار گیرند و مقدار حدها برابر باشند، نشان داده می‌شود بدترین تخصیص کسری‌پذیری از نگاه بیمه‌گر بردار (d,0, ..., 0) است. 


اسحاق الماسی، مهدی امیدی،
جلد 15، شماره 2 - ( 12-1400 )
چکیده

تعیین بهترین پیشگوی فضایی برای مقادیر گمشده یکی از مسائل مهم در آمار فضایی به‌شمار می‌رود. در این راستا روش‌های مختلفی مطرح شده است که هر کدام از آن‌ها دارای مزیت و محدودیت‌هایی در کاربرد هستند. بر اساس روش کریگیدن بهترین پیشگوی خطی به‌دست می‌آید، اما این روش  برای میدان تصادفی گاوسی مناسب است. نامشخص بودن توزیع میدان تصادفی، محققین را ملزم به استفاده از روش‌هایی می‌کند که بر اساس آن‌ها امکان پیشگویی ناگاوسی میسر شود. در این مقاله با استفاده از قضیه تصویر یک روش ناپارامتری برای پیشگویی میدان تصادفی ارایه می‌شود  و بر مبنای آن  پیشگوی میدان‌ ناگاوسی بر اساس نزدیکترین همسایه‌ها معرفی  می‌شود. در ادامه در یک مطالعه شبیه‌سازی میزان دقت  این روش مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در پایان نیز نحوه کاربست روش‌ معرفی شده در پیشگویی داده‌های بارندگی در استان خوزستان نشان داده می‌شود.


معصومه قهرمانی، مریم شرفی، رضا هاشمی،
جلد 16، شماره 1 - ( 6-1401 )
چکیده

یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در بحث داده‌های سانسور فزاینده نوع دو، تعیین طرح برداشت است. طرح برداشت می‌تواند ثابت باشد یا به صورت تصادفی، برطبق  توزیع احتمال گسسته‌ای، انتخاب شود. در این مقاله ابتدا، دو توزیع توأم گسسته برای برداشت‌های تصادفی تحت توزیع طول عمر وایبل دو پارامتری معرفی می‌شوند. روش‌های پیشنهادی مبتنی بر  فواصل نرمالیده  آماره‌های مرتب سانسور فزاینده نوع دو نمایی است. همچنین  امید ریاضی زمان مورد انتظار تحت روش‌های پیشنهادی به دست آمده  است. برآورد پارامترها بر اساس روش‌های ماکسیمم درستنمایی، کمترین توان های دوم و ماکسیمم حاصل‌ضرب فاصله‌ای حاصل می شوند. در ادامه، با استفاده از روش‌های  شبیه‌سازی مونت کارلو،  الگوهای برداشت پیشنهادی با الگوهای برداشت یکنواخت گسسته، دوجمله‌ای و طرح‌های برداشت ثابت از لحاظ اریبی، مجذور میانگین مربع خطای برآوردگرها و امید ریاضی زمان کل مورد انتظار آزمایش مقایسه می شوند. همچنین، نسبت امید ریاضی زمان مورد انتظار تحت سانسور فزاینده نوع دو نیز به، حالت بدون برداشت بررسی می‌شود. سرانجام، عملکرد رهیافت‌های پیشنهادی، در یک مجموعه داده  واقعی  نشان داده می‌شود.


اقای بهرام حاجی جودکی، اقای رضا هاشمی، اقای سلیمان خزائی،
جلد 17، شماره 2 - ( 12-1402 )
چکیده

در این مقاله یک مدل آمیخته فرایند دیریکله جدید با هسته وارون وایبل تعمیم‌یافته پیشنهاد شده است. پس از تعیین توزیع پیشین پارامترها در مدل پیشنهادی، برای نمونه‌گیری از توزیع پسین توام پارامترها از روش‌های مونت کارلوی زنجیره مارکف استفاده شده است. عملکرد مدل پیشنهادی با تحلیل چندین مجموعه داده واقعی و شبیه‌سازی شده مورد بررسی قرار گرفته است. در مجموعه داده‌های واقعی برخی از داده‌ها سانسور شده از راست هستند. همچنین در این مقاله پتانسیل مدل پیشنهادی برای خوشه‌بندی کردن داده‌ها بکار گرفته شده است. نتایج بدست آمده نشان دهنده عملکرد مطلوب مدل پیشنهادی است.
آقای عابد حسین پناهی، دکتر حبیب جعفری، دکتر قباد سعادت کیا،
جلد 18، شماره 1 - ( 6-1403 )
چکیده

 اغلب سیستم‌های قابلیت اعتماد از شوک‌هایی که به صورت تصادفی از منابع خارجی ایجاد می شوند، تاثیر می‌پذیرند. این شوک‌ها ممکن است تاثیرات قابل توجهی روی قابلیت اعتماد سیستم داشته باشند. در این مقاله، شرایط لازم و کافی روی طول عمرهای مولفه‌ها و احتمالات بقای آنها پس از شوک تصادفی، برای مقایسه طول عمر دو سیستم $(n-1)$ از $n$  فراهم شده است: ابتدا حالتی که مولفه‌ها مستقل هستند و سپس حالتی که مولفه‌ها وابسته هستند.

صفحه 1 از 1     

مجله علوم آماری – نشریه علمی پژوهشی انجمن آمار ایران Journal of Statistical Sciences

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4652