[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
ثبت نام و اشتراک::
ارسال مقاله::
پایگاه‌های مرتبط::
برای داوران::
اخلاق در پژوهش::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Google Scholar Metrics

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations4114
h-index32
i10-index00
..
ثبت شده در

AWT IMAGE


..
نماد اعتماد الکترونیکی
..
آمار نشریه
تعداد دوره های نشریه: 18
تعداد شماره ها: 36
تعداد مشاهده ی مقالات: 3133439
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 748311

مقالات دریافت شده: 840
مقالات پذیرفته شده: 336
مقالات رد شده: 485
مقالات منتشر شده: 333

نرخ پذیرش: 40
نرخ رد: 57.74

میانگین دریافت تا پذیرش: 414 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 5.7 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 535.9 روز
____
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
104 نتیجه برای موضوع مقاله: استنباط آماری

حسین باغیشنی، سیدمحمدمهدی طباطبایی،
جلد 1، شماره 1 - ( 6-1386 )
چکیده

در مدلهای پارامتر مبنا، مشکل اساسی ترقیب درستنمایی این مدل و در واقع برآورد پارامترهای مدل است. یک روش برخورد با این مشکل استفاده از درستنمایی های ساده تر مانند درستنمایی مرکب است. در این مقاله پس از معرفی مدلهای پارامتر مبنا و درستنمایی مرکب، به معرفی یک ملاک انتخاب مدل مبتنی بر درستنمایی مرکب پرداخته ایم. در ادامه با استفاده از شبیه سازی، توانایی درستنمایی مرکب را در استنباط و انتخاب مدل صحیح در مدلهای پارامتر مبنا نشان داده ایم


مصطفی رزمخواه، جعفر احمدی، بهاره خطیب آستانه،
جلد 1، شماره 1 - ( 6-1386 )
چکیده

  رکوردها در یک دنباله از مشاهدات مقادیری هستند که از مشاهدات ماقبل خود بزرگتر (کوچکتر) باشند. اجرای نمونه گیری دنباله ای تا کسب تعدادی مشخص از داده های رکوردی، در مقالات به روش نمونه گیری معکوس معروف است. در این حالت امید ریاضی زمان انتظار زمان انتظار بین دور رکورد نامتناهی است و تعدد داده های رکوردی مستخرج نیز محدود است. یکی از راهکارها برای مقابله با این مشکل، استفاده از طرح نمونه گیری تکراری به روش معکوس است. در این طرح با به کارگرفتن روش نمونه گیری معکوس ابتدا در مرحله اول k1 رکورد را استخراج نموده و نمونه گیری را در این مرحله متوقف می سازیم. سپس در مرحله دوم با در نظر گرفتن نمونه ای مستقل از نمونه اول، k2 رکورد بعدی را استخراج می نماییم و همین روند را تا رسیدن به تعداد رکوردهای مورد نظر ادامه می دهیم. در این مقاله حالتی را در نظر می گیریم که تعداد رکوردهای مستخرج در هر مرحله ثابت و همگی برابر k باشند. نتایج کلی برای چند رده مختلف از توزیع های مهم آماری به دست آمده و برخی از توزیع های مهم طول عمر از جمله توزیع نمایی، بر نوع دوازده و وایبول برای تشریح نتایج به دست آمده مورد استفاده قرار گرفته اند.


سیدمحمدرضا علوی، رحیم چینی پرداز،
جلد 1، شماره 1 - ( 6-1386 )
چکیده

  روش های معمول، استنباط آماری مبتی بر نمونه تصادفی است. اما در بسیاری از موارد مکانیسم نمونه گیری به گونه ای است که هر مشاهده با شانسی متناسب با تابعی نامنفی از آن ثبت می شود. چنین نمونه ای را نمونه وزنی گویند. بنابراین لازم است اصطلاحات مناسبی که بستگی به تابع وزن دارد در روش هی معمول استنباطی صورت گیرد. در این مقاله تحت چند وزن خاص چنین اصلاحاتی در روش های برآورد پارامترها در توزیع نرمال ارایه و در پایان توزیع نرمال دوقلو به عنوان یک توزیع نرمال وزنی معرفی شده است.


محمد آرشی، سیدمحمدمهدی طباطبایی،
جلد 1، شماره 2 - ( 12-1386 )
چکیده

  در این مقاله، با فرض اینکه در مدل رگرسیونی خطی چندگانه، بردار خطای تصادفی دارای توزیع t چند متغیره است، برآوردگرهای کمترین توانهای دوم تعمیم یافته، کمترین توانهای دوم تعمیم یافته مقید و تورنجش را برای بردار پارامتر مجهول مدل رگرسیونی بدست می آوریم. سپس با استفاده از تابع زیانهای مربعی و مربعی موزون، مخاطره برآوردگرهای بدست آمده را با یکدیگر مقایسه می کنیم و نشان می دهیم در شرایطی خاص کدامیک از برآوردگرها بر دیگری برتری دارند.


آرزو حبیبی راد، ناصررضا ارقامی،
جلد 1، شماره 2 - ( 12-1386 )
چکیده

برآورد آنتروپی (آنتروپی نمونه ای) برای اولین بار توسط واسیکک (1976) معرفی شد. ما نیز در این مقاله ابتدا برآورد آنتروپی از آماره های ترتیبی را که گسترشی از برآورد آنترپی است بیان می کنیم و سپس آزمون متقارن بودن توزیع بر اساس آنتروپی را در مقابل تعدادی از توزیع های نامتقارن (چوله) ارایه می دهیم و در ادامه توان آزمون پیشنهادی را با چند آزمون دیگر با کمک شبیه سازی مقایسه کرده و نشان می دهیم که روش پیشنهادی نسبت به روش پارک (1999) از توان بیشتری برخوردار است.


محمدرضا فریدروحانی، خلیل شفیعی هولیقی،
جلد 1، شماره 2 - ( 12-1386 )
چکیده

  تاکنون مساله آشکارسازی سیگنال با استفاده از نظریه میدان های تصادفی توسط گروهی از آمارشناسان مورد بررسی قرار گرفته است. در این مقاله برآورد نقطه ای پارامترهای سیگنال یک میدان تصادفی گاوسی فضای مقیاس به روش بیزی را مورد بررسی قرار می دهیم. با توجه به پیچیدگی توزیع پسین پارامترهای این مدل و عدم وجود فرم بسته برای آن، با استفاده از روش مونت کارلوی زنجیر مارکوفی ( MCMC )، برآوردهای مذکور را تقریب کرده ایم. در نهایت از روش پیشنهادی برای تحلیل داده های fMRI حاصل از یک مطالعه واقعی در موسسه عصب شناسی مونترآل کانادا استفاده کرده ایم.


محمود رضا گوهری، محمود محمودی، کاظم محمد، عین اله پاشا،
جلد 1، شماره 2 - ( 12-1386 )
چکیده

داده های بازگشتی یکی از انواع مهم داده های بقا هستند که ویژگی عمده آنها همبستگی بین مشاهدات است. این ویژگی استفاده از مدل های بقا مانند رگرسیون کاکس که در آنها مستقل بودن مشاهدات یکی از فرضیات اصلی مدل است را ناممکن می سازد. مدل های شکنندگی یکی از رویکردهای عمده برای تحلیل داده های بازگشتی هستند. در این مدل ها یک متغیر شکنندگی ثابت به عنوان اثر خصوصیات فردی یا نماینده همه عواملی که سبب وابستگی بین مشاهدات می شوند به صورت ضربی وارد تابع خطر می شود. در مقاله حاضر یک مدل شکنندگی با اثر تصادفی وابسته به زمان بر مبنای مدل های خطر نیمه پارامتری کاکس و با مولفه های شکنندگی که دارای فرآیند گامای تکه ای هستند معرفی شده و کارآیی آن در یک مطالعه شبیه سازی با یک مدل شکنندگی گاما با اثرات ثابت مقایسه گردیده است.
احمد پارسیان، شهرام عزیزی سازی،
جلد 2، شماره 1 - ( 6-1387 )
چکیده

در این مقاله رده جدیدی از برآوردگرها، تحت عنوان برآوردگرهای بیزی مقید تحت تابع زیان متعادل و متعادل موزون را بررسی می کنیم. همچنین برآوردگرهای بیزی مقید پارامتر طبیعی خانواده توزیع های نمایی تک پارامتری را محاسبه می کنیم. یک روش عمومی در تحلیل بیزی زمانی که عدم حتمیت در انتخاب توزیع پیشین وجود دارد، انتخاب یک کلاس از توزیع های پیشین و دستیابی به تصمیم بهینه در داخل این کلاس است، که به روش بیزی نیرومند معروف است. در این راستا، برآوردگر تاسف پسین مقید گاما- مینیمکس را تحت تابع زیان مجموع مربعات خطا بدست می آوریم و با استفاده از «راه حل بیزی» آنرا به توابع زیان متعادل تعمیم می دهیم.


هادی علیزاده نوقابی، رضا علیزاده نوقابی،
جلد 2، شماره 1 - ( 6-1387 )
چکیده

در این مقاله توان آزمون‌های نیکویی برازش بر مبنای آنتروپی نمونه را برای توزیع‌های نرمال، نمایی و یکنواخت مورد بحث و ارزیابی قرار می‌دهیم و آنها را توان آزمون‌های دیگر مقایسه می‌کنیم. نشان می‌دهیم که آزمون‌های بر مبنای آنتروپی نست به آزمون‌های مقایسه شده دارای توان کمتری هستند. در این مقاله یک آزمون جدید تقارن برمبنای آنتروپی نمونه معرفی می‌کنیم و این آزمون جدید را با آزمون تقارن دیگری مقایسه و به کمک شبیه‌سازی توان آزمون‌ها، نشان می‌دهیم که آزمون جدید دارای توان بیشتری است.

احسان زمان زاده، ناصر رضاارقامی،
جلد 2، شماره 2 - ( 12-1387 )
چکیده

در این مقاله، ابتدا به معرفی دو برآوردگر جدید آنتروپی می­ پردازیم. برآوردگرهای جدید برمبنای تصحیح برآوردگر کوریا (1995) در نقاط ابتدایی و انتهایی و اعمال وزن­ های متفاوت نسبت به آن برآوردگر معرفی می­ شوند. سپس به مقایسه برآوردگرهای جدید آنتروپی با برآوردگرهای آنتروپی معرفی شده توسط واسیچک (1976) و ابراهیمی و همکاران (1994) و کوریا (1995) می­ پردازیم. آنگاه آزمون نیکویی برازش فرضیه ­ های نرمال بودن و نمایی بودن را برمبنای برآوردگرهای جدید آنتروپی معرفی کرده و توان آن را با آزمون های مبتنی بر برآوردگرهای وسیچک (1976) و کوریا (1995) و آزمون شاپیرو-ویلک (1965) برآی آزمون های نرمال بودن مقایسه می­ کنیم. نتایج مطالعات شبیه ­ سازی نشان می­ دهد که برآوردگرهای پیشنهادی عملکرد نسبتا خوبی نسبت به سایر برآوردگرها در برآورد آنتروپی و آزمون نیکویی برازش دارند.


ملیحه عباس نژاد، مرضیه شکوری،
جلد 2، شماره 2 - ( 12-1387 )
چکیده

آزمون نیکویی برازش برای توزیع نمایی برمبنای آنتروپی اولین بار توسط ابراهیمی و همکاران (1992) به کمک برآورد اطلاع کولبک لایبلر معرفی شد. ما در این مقاله ابتدا اطلاع رنی را به روشی همانند روش به کار گرفته شده توسط کوریا (1995) برای برآورد آنتروپی شانون، برآورد نموده و سپس از آن به عنوان آماره آزمون نمایی بودن توزیع استفاده می­کنیم. در ادامه توان آزمون های پیشنهادی را با چند آزمون دیگر به کمک شبیه سازی مقایسه کرده و نشان می­دهیم که روش ارائه شده به نسبت برخی از آزمون های معروف توان بالاتری دارد.


رحمان فرنوش، افشین فلاح، آرزو حاجی رجبی،
جلد 2، شماره 2 - ( 12-1387 )
چکیده

برای آزمون فرضیه همگنی مدل­های آمیخته، معمولا از آزمون نسبت درستنمایی اصلاح شده که مبتنی بر افزودن یک تابع تاوان مناسب به تابع لگ درستنمایی می­باشد، استفاده می­شود. کارایی این آزمون به شدت تحت تاثیر شکل تابع تاوان انتخابی است. انتخاب تابع تاوان در این نوع آزمون معمولا براساس پرهیز از پیچیدگی و میسر بودن برآورد پارامترها صورت می­پذیرد، که لزوما نتایج مطلوبی به دنبال ندارد. در این مقاله یک تابع تاوان جامع در نظر گرفته شده است، که دارای یک پارامتر تعیین کننده شکل است. سپس پارامتر تعیین کننده شکل این تابع با استفاده از رهیافت بیزی، به صورت پسینی برآورد شده­ اند. نشان داده شده است که رهیافت بیزی پیشنهادی در برآورد پارامترهای مدل، در مقایسه با رهیافت بسامدی، به مراتب کارایی مطلوب تری دارد. این کارایی خصوصا در شرایط شناخت ناپذیری توزیع آمیخته که روش­های بسامدی کارایی اندکی دارند، بیشتر است.


معصومه ایزانلو، آرزو حبیبی راد،
جلد 3، شماره 1 - ( 6-1388 )
چکیده

  سانسور هیبرید واحد شده ترکیبی از دو سانسور هیبرید تعمیم­یافته نوع I و II می ­ باشد. در این مقاله، طرح سانسور هیبرید واحد شده وقتی متغیرهای طول عمر، دارای توزیع نمایی تعمیم­یافته دو پارامتری هستند، بررسی می­شود. از آنجا که برآورد ماکسیمم درستنمایی پارامترها فرم بسته­ای ندارند، لذا برای حل مشکل از روش تکرار عددی نیوتن رافسون استفاده می­کنیم و با کمک ماتریس اطلاع فیشر مشاهدات، فاصله اطمینان مجانبی برای پارامترها بدست می ­ آوریم. با فرض آن که پارامترها مستقل و دارای توزیع پیشین گاما هستند، برآورد بیزی پارامترها را با کمک نمونه­گیری از نقاط مهم بدست آورده و در یک مطالعه شبیه­سازی طرح­های مختلف با هم مقایسه می­شوند. در انتها با یک مثال واقعی هدف مقاله بیشتر توضیح داده می­شود.


آمنه خردمندی، ناهید سنجری فارسی پور،
جلد 3، شماره 1 - ( 6-1388 )
چکیده

  توزیع چوله t - نرمال که توسط گامز و همکاران (2007) معرفی شده است، دارای دم­های کلفت­تر و ضرایب چولگی و کشیدگی با برد وسیع­تر نسبت به توزیع چوله نرمال آزالینی (1985) است. برخی از ویژگی­های این توزیع توسط گامز و همکاران (2007) و لاین و همکاران (2009) مطرح گردیده است. در این مقاله ویژگی­های دیگری از توزیع چوله t - نرمال مورد بررسی قرار گرفته و چهار روش برای شبیه­سازی از این توزیع ارائه شده است. سپس داده­های میزان آلودگی تالاب شادگان به فلز وانادیوم با استفاده از توزیع چوله t - نرمال مدل­بندی شده­اند.


عبدالرضا سیاره، پریسا ترکمان،
جلد 3، شماره 1 - ( 6-1388 )
چکیده

  معیار آکائیک به طور گسترده در تئوری انتخاب مدل برای داده­های کامل به کار گرفته می­شود، اما برای داده­های ناقص وقتی مدل­ها غیرآشیانه­ای و بد-توصیف شده هستند کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله به انتخاب یک مدل مناسب از بین مدل­های رقابتی برای داده­های سانسوریده از راست نوع II پرداخته می­شود و اقدام به برآورد تفاضل مخاطره­های بین دو مدل غیر آشیانه­ای می­گردد. سپس نشان داده می­شود استنباط براساس داده­های مشاهده شده و سانسوریده به طور همزمان به جای در نظر گرفتن فقط داده­های مشاهده شده به نتایج بهتری منتهی خواهد شد. فاصله ردیابی مناسب برای تفاضل امید کولبک-لیبلر مشاهدات سانسوریده با احتمال مشخص معرفی می­شود و از آنجا که هر فاصله اطمینان مجموعه­ای از فرض­های پذیرفتنی تحت فرض صفر است، فاصله به دست آمده برای انتخاب مدل مناسب به کار گرفته می­شود.


سکینه صادقی، ایرج کاظمی،
جلد 3، شماره 1 - ( 6-1388 )
چکیده

  مدل­های رگرسیونی پویا با داده­های پانلی دارای کاربرد بسیاری در مطالعات اقتصادی و اجتماعی هستند. خصوصیت بارز این مدل­ها وجود متغیرهای تاخیری به عنوان متغیر تبیینی است. این ویژگی باعث اغتشاش در خواص برآوردها توسط روش­های معمول برآوردیابی خواهد شد. یک مسئله اساسی در مدل­سازی مشاهدات پانلی تغییرپذیری بین واحدهای آزمایشی است که به علت پیچیدگی محاسبات در استفاده از روش­های متداول برآوردیابی، اغلب این اثرات ثابت در نظر گرفته می­شوند. در این مقاله استنباط آماری پارامترهای مدل رگرسیونی پانلی پویا با اثرات ثابت و تصادفی با روش­های ماکسیمم درستنمایی و الگوریتم نمونه­گیری گیبز انجام می­شود. سپس این دو مدل را بر مجموعه­ای از داده­های اقتصادی مربوط به رگرسیون دارایی­ها و بدهی­های بانکی در ایران برازش داده و نتایج مورد تحلیل قرار می­گیرند.


مریم ترک‌زاده ماهانی، سروش علیمرادی،
جلد 3، شماره 1 - ( 6-1388 )
چکیده

یکی از ابارهایی که برای تعیین اثرات غیرخطی و اثرات متقابل بین متغیرهای تبیینی در یک مدل رگرسیون لوژستیک به کار می‌رود، استفاده از شبکه‌های عصبی واحد ضربی تکاملی است. به منظور براورد پارامترهای مدلی که بدین صورت به دست می‌آید. یک روش ترکیبی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ ین روش از ترکیب دو ابزار بهینه‌ساز کلاسیک و الگوریتم تکاملی ساخته می‌شود. در این ماله ساختار شبکه‌های عصبی به گونه‌ای تغییر داده می‌شود که تمام پارامترهای مدل با یک الگوریتم تکاملی قابل براورد باشند. سپس دو روش براورد مورد مقایسه قرار گرفته و نتایج نشان می‌دهد که براورد پارامترها با الگریتم‌های تکاملی منجر به مدلی می‌شود که از نظر معیار اطلاع آکائیک نسبت به مدل لوژستیک معمولی دقیق‌تر است، اما استفاده از روش ترکیبی، مدل بهتری را نتیجه می‌دهد.

عباس مهدوی، مینا توحیدی،
جلد 3، شماره 2 - ( 12-1388 )
چکیده

وجود مشاهدات پرت یکی از مهمترین موضوعات در استنباط آماری است. با توجه به این که این مشاهدات تاثیر زیادی بر روی مدل برازش شده و استنباط­های مربوط به آن  دارند، پیدا کردن روشی برای مشخص کردن اثر مشاهدات پرت ضروری است. هدف این مقاله بررسی تاثیر مشاهدات پرت بر روی برآورد تابع  چگالی به روش هسته­ای است. در این مقاله با استفاده از  روش جستجوی پیشرو، به شناسایی مشاهدات پرت و تاثیر آنها بر برآورد تابع چگالی به روش هسته­ای پرداخته می­شود.


رضا هاشمی، قباد برمال زن، عابدین حیدری،
جلد 3، شماره 2 - ( 12-1388 )
چکیده

با توجه به این که در توزیع نرمال دو متغیره، ناهمبسته بودن دو متغیر تصادفی معادل با استقلال آن ها است لذا بررسی این موضوع که آیا توزیع نرمال دومتغیره تنها توزیعی است که در آن این خاصیت وجود دارد جالب به نظر می رسد. در این مقاله سعی شده است با استفاده از مفاهیم مناسبی به این سوال پاسخ داده شود ویک خانواده دیگر از توزیعها معرفی شود که در آن ناهمبستگی واستقلال معادل است.
شهرام منصوری، عین اله پاشا،
جلد 3، شماره 2 - ( 12-1388 )
چکیده

در این مقاله روشی برای بدست آوردن تابع توزیع احتمال توا م دو متغیره به طور تصادفی مرتب شده با معلوم بودن توزیع‌های حاشیه‌ای و ضریب همبستگی ارائه شده و نحوه اجرای آن در مثالی توضیح داده شده است. سپس به محاسبه میزان کاهش آنتروپی توزیع احتمال توام ماکسیمم آنتروپی با حاشیه‌ای‌های معین، وقتی قید ضریب همبستگی نیز لحاظ گردد، پرداخته می‌شود.

صفحه 1 از 6    
اولین
قبلی
1
 

مجله علوم آماری – نشریه علمی پژوهشی انجمن آمار ایران Journal of Statistical Sciences

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 53 queries by YEKTAWEB 4652