|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
5 نتیجه برای پایایی
افشین فلاح، جلد 18، شماره 1 - ( 6-1392 )
چکیده
در این مقاله، قانون بنفورد به عنوان یکی از قواعد جذاب نظریه احتمال مورد توجه قرار گرفته است. برخلاف تصور عمومی مبنی بر همشانس بودن اعداد برای قرار گرفتن در رقمهای مختلف، این قانون نشان میدهد که در مشاهدات حاصل از بسیاری پدیدههای طبیعی، اعداد بصورتی خاص و غیر همشانس در موقعیتهای مختلف توزیع شدهاند. قانون بنفورد توزیعی گسسته و نامتقارن برای ارقام معنیدار مشاهدات حاصل از شمارش یا برگرفته از رویدادهای طبیعی ارائه میدهد و دارای کاربردهای بسیار متنوعی در زمینههای مختلف است
محسن حاجیتبار فیروزجایی، مریم طالبی، جلد 25، شماره 1 - ( 11-1399 )
چکیده
ارزیابی کلاس جزئی اصلی از فرایند آموزش و یادگیری میباشد. هدف پژوهش حاضر، بررسی روایی عاملی و پایایی " پرسشنامه ادراک دانشجویان از سنجش و ارزیابی فعالیتها" یوجی میباشد. در این راستا پرسشنامه ادراک دانشجویان از سنجش و ارزیابی فعالیتها روی 400 دانشجو که با روش نمونهگیری خوشهای از بین دانشجویان دانشگاه مازندران انتخاب شده بودند، اجرا شد. برای بررسی پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرانباخ و برای تعیین روایی عاملی از تحلیل عاملی تأییدی استفاده شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که این پرسشنامه از همسانی درونی قابل قبولی برخوردار است و ضریب آلفای کرانباخ در خردهآزمونهای آن بین 71/0 تا 78/0 بوده است. همچنین نتایج تحلیل عاملی تأییدی مؤید آن است که ساختار پرسشنامه برازش قابل قبولی با دادهها دارد و کلیه شاخصهای نیکویی برازش، مدل را تأیید میکنند. بنابراین، پرسشنامه میتواند ابزار مناسبی برای ارزیابی ادراک دانشجویان از سنجش و ارزیابی فعالیتها و تکالیف باشد.
شهرستانی شهرام یعقوب زاده، جلد 27، شماره 2 - ( 12-1401 )
چکیده
در این مقاله برای خانواده مدلهای ${E_r/M/2, r=1,2,cdots}$ با زمانهای بین ورودهای دارای توزیع ارلانگ و زمانهای سرویس با توزیع نمایی، مدل بهینه تعیین میشود. روش انتخاب مدل بهینه به این صورت است که ابتدا تابع هزینه معرفی و سپس شاخصی جدید بر حسب تابع هزینه و احتمال پایایی سیستم به نام $SER$ معرفی میشود. مدلی بهینه است که دارای شاخص $SER$ بزرگتری باشد. همچنین برای تشریح روش تعیین مدل بهینه از تحلیل عددی استفاده میشود.
شهرستانی شهرام یعقوب زاده شهرستانی، امراله جعفری، جلد 28، شماره 1 - ( 6-1402 )
چکیده
در این مقاله مدل صفبندی $M/M/1$ که در آن زمانهای بین دو ورود متوالی مشتریها دارای توزیع نمایی با پارامتر $lambda$ و زمانهای سرویس دارای توزیع نمایی با پارامتر $mu$ و مستقل از زمانهای بین ورودهای متوالی هستند، در نظر گرفته میشود. همچنین فرض میشود که سیستم تا زمان $T$ فعال است. سپس تحت این زمان توقف $(T)$، برآوردهای بیز، $E$-بیز و بیز سلسله مراتبی پارامتر شدت ترافیک این مدل صفبندی، تحت تابع زیان آنتروپی عمومی و با در نظر گرفتن توزیعهای پیشین گاما و ارلانگ به ترتیب برای پارامترهای $lambda$ و $mu$ به دست آورده میشود. سپس به کمک تحلیل عددی و بر اساس شاخصی جدید بر حسب احتمال پایایی و تابع هزینه، روشهای برآورد بیز، $E$-بیز و بیز سلسله مراتبی با هم مقایسه میشوند.
دکتر رضا زارعی، دکتر شهرام یعقوب زاده شهرستانی، دکتر امرالله جعفری، جلد 28، شماره 2 - ( 12-1402 )
چکیده
تابع هزینه و احتمال پایایی سیستم دو معیار کلیدی در طراحی سیستم های صفبندی بهشمار میآیند. در این مقاله هدف طراحی یک سیستم صف بندی تک باجهای با ظرفیت نامتناهی است که در آن زمانهای سرویس در مدل اول و زمانهای بین ورود به سیستم در مدل دوم دارای توزیع ارلانگ میباشند. به این منظور، شاخصی جدید بر اساس تابع هزینه و احتمال پایایی سیستم معرفی میشود که بزرگتر بودن آن نشان دهنده بهینه بودن مدل میباشد. چند مثال عددی و یک مثال کاربردی برای تشریح جزئیات محاسباتی روش پیشنهادی ارائه شده است.
|
|
|
|
|
|