|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
6 نتیجه برای قیاس
مهسا عابدینی، ایرج کاظمی، جلد 19، شماره 1 - ( 3-1393 )
چکیده
در بسیاری از تحقیقات قبلی برازش مدلهای رگرسیونی غیرخطی نرمال به منظور تحلیل دادهها با ساختار پخش متقارن به صورت توابع غیرخطی از پارامترهای مجهول به کار رفته است. اما در عمل ممکن است توزیع ماندهها نامتقارن بوده و انتخاب توزیع نرمال مناسب نباشد. یک خانواده از توزیعهای آماری که اخیراً مورد توجه قرار گرفته است آمیخته-مقیاس چوله-نرمال است که توزیعهای چوله و دم-سنگینی مانند چوله-تی و چوله-اسلش را به عنوان حالات خاصی در بر میگیرد. با توجه بهآنکه استنباط آماری پارامترها توسط روش حداکثر درستنمایی حاشیهای منجر به حل انتگرالهای پیچیده با ابعاد بالا خواهد شد ما در این مقاله رهیافت شبیهسازی مونت کارلوی زنجیر مارکفی را برای استنباط بیزی پارامترهای مدل به کار میبریم. همچنین، مدل غیرخطی را با توزیعهای پیشنهادی بر مجموعهای از دادههای واقعی برازش میدهیم تا اهمیت مدل پیشنهادی را بیان کنیم.
خانم زهرا نیکنام، دکتر محمد حسین علامت ساز، جلد 20، شماره 1 - ( 1-1394 )
چکیده
فرض متداول در بسیاری از تحلیل دادههای آماری نرمال بودن توزیع مشاهدات است. امّا این فرض غالباً در تحلیل دادههای واقعی نقض میشود. بدین منظور توزیعهای انعطاف پذیری به عنوان جایگزین توزیع نرمال پیشنهاد شده است. در این رابطه میتوان به توزیع اسلش و چوله-اسلش اشاره کرد که در دههی اخیر از سوی محققان زیادی مورد توجه قرار گرفته اند. توزیع اسلش به عنوان یک توزیع دم-سنگین و متقارن در مطالعات استوار شناخته شده است. امّا با توجه به اینکه در مثالهای تجربی، مواقع زیادی وجود دارد که توزیع های متقارن برای برازش دادهها مناسب نمیباشد مطالعهی توزیع ها در حالت چوله نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است، از این رو معرفی تعمیمهای چولهای از توزیع اسلش مورد توجه محققان قرار گرفته است. کاربردهایی از این توزیع به طور معمول در سیستمهای چند مؤلفهای پیچیده ای مانند سیستمهای زیست محیطی، اقتصاد، جامعه شناسی، امور مالی و ... یافت میشود. در این مقاله ضمن بررسی توزیع چوله-اسلش و ویژگیهای آن با استفاده از مجموعه دادههای واقعی به بررسی اهمیت کاربرد این توزیع در مدلهای رگرسیونی میپردازیم.
آقای مهدی شمس، جلد 21، شماره 1 - ( 6-1395 )
چکیده
قضیه باسو یکی از نتایج زیبا در آمار کلاسیک است. بهطور مختصر این قضیه بیان میکند که اگر آمارۀ T برای یک خانواده از اندازههای احتمال بسنده باشد و V یک آمارۀ کمکی باشد، T و V مستقل هستند. یکی از کاربردهای جدید قضیه باسو در اثبات تقسیمپذیر نامتناهی بودن آمارههای مشخص است. علاوه بر این قضیه، برای به کارگیری این کاربرد یک نسخه از قانون گلدی-استیوتل مورد نیاز است. با استفاده از قضیه باسو یک ردۀ بزرگ توابعی از متغیرهای تصادفی که دو تا از آنها نرمال استاندارد هستند، تقسیمپذیر نامتناهیاند. نتیجۀ دوم یک نمایش از متغیرهای تصادفی نرمال فراهم میکند که بهصورت حاصلضرب دو متغیر تصادفی مستقلاند که یکی تقسیمپذیر نامتناهی است و دیگری نیست.
1046
دکتر مهدی شمس، جلد 23، شماره 1 - ( 6-1397 )
چکیده
در این مقاله با فراخوانی توزیع نرمال تعمیمیافته که یک خانوادۀ نمایی عمومی با پارامتر مکان و مقیاس است، یک شرط لازم و کافی برای استقلال یک آمارۀ ناوردای مکانی از آمارۀ بسندۀ هموردای مکانی که یک برآوردگر درستنمایی ماکسیمم است، ارائه میشود. در پایان نشان داده میشود که عکس این مطلب به جز در حالتهای مجانبی صحیح است.
دکتر مسعود یارمحمدی، دکتر عین اله پاشا، جلد 25، شماره 2 - ( 12-1399 )
چکیده
فلسفه روشنی بخش و مسرت بخش است. روشنی بخش است زیرا نکات و مفاهیم ناآشنا را از تاریکخانه اذهان بیرون کشیده و به صحنه می آورد. ولی هنوز زوایای پنهانی هست که باید روشن شود. این وجه فلسفه مسرت بخش است. در فلسفه مفاهیمی هست که نقطه پایانی بر آن نیست. برای نزدیک شدن به نقطه پایانی، فلسفه شعبه شعبه شد و از این رهگذر فلسفه ی علم پدید آمد. بر فلسفه علم هم همین ماجرا رفت و فلسفه ی آمار در وجود آمد. آمار به عنوان یک علم استقرایی ریشه در مفهوم فلسفی استقراء دارد. استقراء از جمله مسایل فلسفی پر از منازعه است. ذات استقراء چنان نیست که به توان آن را ترک کرد و نه چنان است که دیگرفلسفه به آن نپردازد.
در این مقاله ضمن مروری بر مراحل شکل گیری استقراء و ذکر تاریخ مختصری از آن و ذکر برخی فراز و فرودهای آن، به مهمترین اشکال استقراء که همان »مساله استقراء« است می پردازیم
دکتر ابوذر بازیاری، جلد 26، شماره 1 - ( 9-1400 )
چکیده
در این مقاله، ابتدا به معرفی توزیع لامبدای تعمیم یافته و ویژگی های این توزیع پرداخته شده است. مفهوم تنش مقاومت بطور کامل توضیح داده شده و قابلیت اعتماد یک سیستم از دیدگاه تنش مقاومت مورد بررسی قرار می گیرد. در ادامه به محاسبه فرم ریاضی پارامتر تنش مقاومت در توزیع لامبدای تعمیم یافته پرداخته شده است. برآورد پارامترها با روش گشتاورها مورد بررسی قرار گرفته و نیز به ازای مقادیر مختلف پارامترهای توزیع لامبدای تعمیم یافته، نمودار تابع چگالی لامبدای تعمیم یافته رسم و پارامتر تنش مقاومت محاسبه می شود. با یک مثال واقعی کاربرد نتایج نشان داده شده است.
|
|
|
|
|
|