[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
لینک به اندیشه آماری
به منظور درج لینک از آدرس تصویر
زیر استفاده فرمایید :
AWT IMAGE
 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
24 نتیجه برای احتمال

نرگس عباسی، رحیم علیجانی، نورالله کرمی، زهره سادات حسینی،
جلد 15، شماره 2 - ( 12-1389 )
چکیده

این پژوهش با بهره گیری از روش کتاب سنجی به مطالعه وضعیت جاری مجلات آمار و احتمال موجود در پایگاه اطلاعاتی آی.اس.آی پرداخته شده است .
از آنجا که در سال های اخیر تولید علم در کشور به خصوص در پایگاه اطلاعاتی آی.اس.آی رونق فراوانی یافته است ، آشنایی محققان حوزه ی آمار و احتمال با مجلات دارای رتبه ی آی.اس.آی از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. این مقاله علاوه بر معرفی کامل مجلات این حوزه در پایگاه اطلاعاتی آی.اس.آی ، این مجلات را از جنبه های گوناگون مورد بررسی قرار داده است . به طور کلی یافته های این پژوهش نشان می دهد که در مجموع 80 مجله مربوط به 12 کشور در این پایگاه اطلاعاتی نمایه می شود که در این میان ، کشور های انگلستان و ایالات متحده ی آمریکا ور کدام با 24 مجله بیشتریت فعالیت را در زمینه ی چاپ مجلات این حوزه داشته اند . کلیه مجلات در این زمینه به وسیله 26 پایگاه اطلاعانی نمایه می شوند که در این میان پایگاه اطلاعاتی پاشیرینگر با نمایه کردن 12 مجله در رتبه اول قرار دارد . همچنین زبان تعداد 71 مجله در زمینه آمار و احتمال انگلیسی می باشد و تنها 9 مجله از 80 مجله در این زمینه چند زبانه می باشد .

محمد بهرامی، محمد مهدی مقامی،
جلد 17، شماره 1 - ( 6-1391 )
چکیده

در این مقاله، ابتدا به معرفی اجمالی توزیع های t-چوله و نمایی وزنی پرداخته و برخی از خواص مهم آن ها را بررسی می کنیم. سپس با استفاده از مجموعه داده های واقعی که برای نشان دادن برتری توزیع نمایی وزنی بر توزیع های وایبل، گاما و نمایی تعمیم یافته استفاده شده است، نشان می دهیم که داده ها توسط توزیع t-چوله نسبت به توزیع نمایی وزنی بهتر برازش می شوند. سرانجام ادعای خود را با استفاده از شبیه سازی نیز بررسی می کنیم.
سمیرا جلایری ، عبدالحمید رضایی رکن آبادی، غلام رضا محتشمی برزادران،
جلد 17، شماره 1 - ( 6-1391 )
چکیده

اجرای نمونه گیری با احتمالات متغیر به شیوه بدون جایگذاری ، علیرغم اهمیت آن بسیار پیچیده است و روش های متعددی برای اجرای آن پیشنهاد شده است
از جمله : طرح میدزونو و طرح سیستماتیک. یکی از روش هایی که در سال های اخیر توسط دویل و تایل (1998) معرفی شده است . روش تفکیکی منجر به نمونه گیری تصادفی ساده است که در این مقاله ضمن تشریح کامل این طرح ، با بیان مثالی ، نحوه ی محاسبه احتمال هریک از نمونه های ممکن را بیان نمود و با استفاده از نرم افزار آر برنامه ی اجرای آن را ارائه نموده ایم.

دکتر نبز اسمعیل زاده،
جلد 18، شماره 1 - ( 6-1392 )
چکیده

در این مقاله طرح های کاوش معرفی شده در سریواستا (1975) مرور می شوند. در یک مساله خاص ممکن است چند طرح کاوش با تعدا د اجراهای یکسان وجود داشته باشد. بحث معیارهای ارزیابی طرح های کاوش از دیگر موضو عات مطرح شده در این مقاله است. معیار های مبتنی بر احتمال کاوش و کولبک -لیبلر مورد انتظار همراه با مثال هایی مطرح شده اند.
علی رضا شیروانی، دکتر مینا توحیدی،
جلد 18، شماره 2 - ( 12-1392 )
چکیده

تا به حال فاصله اطمینان‏های متعددی برای پارامتر نسبت توزیع دوجمله‏ای معرفی شده‏اند. هدف ما در این مقاله مقایسه‏ی پنج فاصله اطمینان معروف براساس مقدار دقیق ضریب اطمینان و میانگین احتمال پوشش آنهاست.
حسین نادب، حمزه ترابی،
جلد 21، شماره 1 - ( 6-1395 )
چکیده

نمونه‌های سانسور شده در آزمایش‌های مربوط به آزمون‌های طول عمر مطرح می‌شوند؛ یعنی هنگامی که آزمایشگر، زمان‌های از کار افتادگی تمام واحد‌های موجود در آزمون طول عمر را مشاهده نمی‌کند. در سال‌های اخیر، استنباط بر پایۀ نمونه‌های سانسور شده بسیار مورد توجه قرار گرفته است‏‏، به‌طوری که در مورد پارامتر‌های توزیع‌های مختلفی مانند نرمال، نمایی، گاما، رایلی، وایبول، لگ‌نرمال، گوسی معکوس، لوژستیک، لاپلاس و پارتو بر اساس نمونه‌های سانسور شده استنباط صورت گرفته است.

در این مقاله، روشی برای انجام آزمون فرضیه و یافتن بازۀ اطمینان دقیق برای میانگین توزیع نمایی تحت سانسور دورگۀ پیش‌روندۀ نوع اول‎ پیشنهاد می‌شود. سپس با استفاده از شبیه‌سازی، عملکرد بازۀ اطمینان پیشنهادی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. سرانجام روش‌های پیشنهادی، روی یک مجموعه از داده‌های واقعی اجرا می‌شود.


آقای علی رضا شیروانی،
جلد 21، شماره 1 - ( 6-1395 )
چکیده

توزیع پوآسون یک مدل استاندارد برای تحلیل داده‌های شمارشی است و برآورد پارامتر میانگین این توزیع در عمل کاربرد زیادی دارد. تا به حال بازه‌های اطمینان متعددی برای میانگین توزیع پوآسون ارائه‌شده که همگی مجانبی هستند و مقایسۀ دقیق آن‌ها اهمیت دارد. احتمال پوشش بازۀ اطمینان ‎(L(X),U(X))‎ برای میانگین متغیر تصادفی پوآسون X‎ با پارامتر نامعلوم ‎تتا، تابعی نسبت به ‎تتا است. از آن‌جا که توزیع پوآسون گسسته است، تابع احتمال پوشش شکل بسته‌ای ندارد و با تغییر ‎تتا‎ در فضای پارامتری تغییر می‌کند. بنا بر این محاسبۀ بیشینه، کمینه و میانگین احتمالات پوشش به‌صورت دقیق برای بازه‌های اطمینان پارامتر ‎تتا کار بسیار مشکلی است.

روش محاسبۀ کمینه و میانگین دقیق احتمالات پوشش بازه‌های اطمینان با کران‌های صعودی برای پارامتر ‎تتا‎ توسط وانگ ‎[11]‎ ارائه‌شده است. در این مقاله روش محاسبۀ دقیق بیشینۀ احتمالات پوشش بازه‌های اطمینان با کران‌های صعودی برای پارامتر نامعلوم ‎تتا در توزیع پوآسون ارائه می‌شود. اگر تصمیم‌گیری با مقایسۀ همزمان بازه‌های اطمینان بر اساس بیشینه، کمینه و میانگین احتمالات پوشش آن‌ها انجام شود، مطمئن‌تر خواهد بود.


دکتر حمیدرضا نواب پور، خانم اکرم صفرنژادبروجنی، خانم طیبه چگینی،
جلد 22، شماره 1 - ( 9-1396 )
چکیده

تحلیل ردۀ نهان ‎(LCA)‎ روشی برای ارزیابی خطاهای غیر نمونه‌گیری، به‌خصوص خطای اندازه‌گیری داده‌های رسته‌ای است. ‎[1]‎، چهار رهیافت مدل‌بندی ردۀ نهان، یعنی

پارامتری‌سازی مدل احتمالاتی، مدل لگ خطی، مدل مسیر تعدیل‌یافته و مدل نموداری را با استفاده از نمودارهای مسیر معرفی کرده است. این

مدل‌ها قابل تبدیل به یکدیگرند. مدل‌های احتمالاتی ردۀ نهان، درست‌نمایی جدول رده‌بندی تقاطعی متغیرها را بر حسب احتمال‌های شرطی

و حاشیه‌ای مربوط به هر خانۀ این جدول بیان می‌کند. در این رهیافت پارامترهای مدل با استفاده از الگوریتم ‎EM‎ براورد می‌شوند. برای

آزمون مدل ردۀ نهان، آمارۀ خی‌دو به‌عنوان ملاک نیکویی برازش معرفی شده است. در این مقاله از ‎LCA‎ و داده‌های یک آمارگیری کوچک

مقیاس برای محاسبۀ خطای بد‌رده‌بندی (که یک نوع خطای اندازه‌گیری است) نسبت دانشجویانی که دست کم در یک درس مردود شده‌اند و نیز خطای بد‌رده‌بندی نسبت دانشجویانی که دست کم یک‌بار مشروط شده‌اند، استفاده شده است. 


دکتر مهدی شمس،
جلد 22، شماره 1 - ( 9-1396 )
چکیده

با توجه به اهمیت زنجیر مارکوف در نظریۀ اطلاع، تعریف احتمال شرطی این فرایند تصادفی می‌تواند بر حسب اطلاع متقابل نیز تعریف شود. در این مقاله ارتباط بین مفهوم بسندگی و زنجیر مارکوف از دیدگاه اصول نظریۀ اطلاع، و همچنین ارتباط بین بسندگی احتمالاتی و بسندگی الگوریتمی مشخص می‌شود.


علی کهکی، ابراهیم ریحانی، احسان بهرامی سامانی،
جلد 24، شماره 1 - ( 6-1398 )
چکیده

هدف تحقیق حاضر که به روش توصیفی از نوع زمینه‌یابی صورت گرفته‌‌است، بررسی درک و فهم و بدفهمی دانش‌آموزان پایه هشتم در مورد مفهوم احتمال است. جامعه‌ آماری پژوهش صورت گرفته، شامل دانش‌آموزان دختر و پسر پایه‌ هشتم استان تهران است. نمونه‌ای تصادفی به اندازهٔ ‎1330‎ نفر دانش‌آموز، که در مدارس عادی، نمونه دولتی، شاهد و تیزهوشان تحصیل می‌کنند؛ به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌بندی شده‌اند و ‎15‎ سؤال احتمال که روایی آن توسط تعدادی از اساتید ریاضی و آموزش ریاضی و دبیران با تجربه ریاضی بررسی‌شده بود به پرسش گذاشته شد. بعد از انجام تحلیل‌های آمار توصیفی، بدفهمی‌های دانش آموزان در هفت گروه به شرح زیر شناسایی ‌شدند: عدم درک اعداد گویا و ارتباط آن با کسرها، عدم توانایی شمارش تمام حالت‌های ممکن، قضاوت‌های ذهنی، مشکلات زبان، استفاده از روش‌های خود ساخته در محاسبه احتمال، تعمیم غیر مناسب و عدم درک برخی از مفاهیم پیش‌نیاز.
رامین کاظمی،
جلد 24، شماره 1 - ( 6-1398 )
چکیده

هدف این مقاله، معرفی روش انقباض برای تحلیل الگوریتم‌ها است. بر اساس این روش، چندین رده از روابط بازگشتی می‌توانند به‌عنوان حالت‌های خاص چارچوب کلّی بیان شده تحلیل شوند. گام‌های اصلی این فن بر اساس ویژگی‌های انقباض الگوریتم نسبت به متر‌های احتمالیِ مناسب پایه‌ریزی می‌شوند. نوعاً توزیع حدی به‌عنوان نقطه‌ ثابت یک عملگر حدی روی ردۀ توزیع‌های احتمال مشخص‌سازی می‌شود. 
مجتبی رستمی، شهرام فتاحی،
جلد 25، شماره 1 - ( 11-1399 )
چکیده

نظریه‌های اقتصادی با استفاده از مجموعه‌ای از اصول موضوعه، عبارات تعریف شده و قضایا در پی تبیین علمی یا پیش‌بینی پدیده‌های اقتصادی می‌باشند. مدل‌های اقتصادی تصریحی ریاضی‌وار از این نظریه‌ها می‌باشند. به علت مجهول بودن ساختار هر مدل، وجود خطای اندازه‌گیری در کمیت‌های اقتصادی و عدم برقراری فرض ثبات سایر شرایط؛ وجه تالیفی هر نظریه اقتصادی نیازمند مدل‌سازی از نوع احتمالی و آماری است. بنابراین، درک شیوه رایج مدل‌سازی و اهمیت استفاده مناسب از آن در اقتصاد، اقتصاددانان را به شناخت دقیق مدل‌سازی آماری نیازمند می‌کند. پژوهش حاضر درصدد اصلاح این بینش است که هرچند هدف از ارائه مدل‌های آماری آزمایش تجربی ادعاهای نظریه‌هاست اما روش‌های آماری نقش پسینی و دست دوم در مقابل نظریه‌های اقتصادی را ندارند بلکه شیوه مناسب مدل‌سازی اقتصادی وابسته به استفاده صحیح از روش‌های آماری و الگوهای احتمالی در مرحله وضع نظریه است.

آقای مهرداد تمیجی، دکتر سید محمود طاهری،
جلد 25، شماره 2 - ( 12-1399 )
چکیده



روش‌های استنتاج ساختار جمعیت، و کاربردهای آن در شناسایی بیماری‌ها و آینده‌نگری دربارۀ وضعیت جسمی و روانی انسان‌ها، اهمیت روزافزون یافته است. در این مقاله، ابتدا به بررسی انگیزه و اهمیت بررسی ساختار جمعیت پرداخته شده است.
سپس کاربردهای استنتاج ساختار جمعیت 
در زیست‌شناسی و درمان انواع بیماری‌ها شرح داده شده است.
آن‌گاه روش‌های استنتاج ساختار جمعیت و همچنین یافتن مدل بیماری متناظر با هر زیرجمعیت، 
برای جمعیت‌هایی که اعضای آن مخلوط
   یا غیرمخلوط هستند، به تفکیک، تشریح شده‌اند. 
در‌این‌باره، بر روش‌های استنتاج ساختار جمعیت با رویکرد بیزی،  تأکید شده است، و دلایل برتری روش‌های بیزی  بیان شده‌اند. 
رامین کاظمی،
جلد 26، شماره 1 - ( 9-1400 )
چکیده

هدف اصلی این مقاله، بررسی پرکولاسیون بَستی و بَندی روی مشبکۀ ‎$mathbb{Z}^2$‎ است. نمادها و مفاهیم اصلی شامل احتمال‌های بحرانی معرفی می‌شوند. مشبکۀ بِتی و درخت‌های ‎$k$-‎شاخه‌ای مورد بررسی قرار می‌گیرند و در نهایت ‏مشبکۀ ‎$mathbb{Z}^2$‎ در نظر گرفته می‌شود. قضیۀ بنیادی هریس و کِستن که کران‌های پایین و بالای احتمال‌های بحرانی را روی مشبکۀ ‎$mathbb{Z}^2$‎ ارائه می‌کند، بیان و ثابت می‌شوند.


آقای محمود میرجلیلی، آقای جابر کاظم‍‌ پور، خانم بهشید یساولی،
جلد 26، شماره 2 - ( 12-1400 )
چکیده

در این مقاله، تابع چگالی احتمال و تابع توزیع تجمعی حاصل‌ضرب چند متغیر تصادفی مستقل دارای توزیع توانی با پارامترهای دوبه‌دو متفاوت و هم‌چنین تابع مولد گشتاور و تابع مشخصه این متغیرها در حالتی خاص محاسبه شده‌اند. به عنوان نتایجی از این محاسبات تابع چگالی احتمال و تابع توزیع تجمعی حاصل‌ضرب چند متغیر تصادفی مستقل دارای توزیع پارتو و مجموع چند متغیر تصادفی مستقل دارای توزیع نمایی با پارامترهای دوبه‌دو متفاوت ارائه شده‌اند. کاربردهای نظری دیگری از این محاسبات نیز در پیدا کردن تابع چگالی حاشیه‌ای آماره‌های ترتیبی با توابع چگالی احتمال مطلقاً پیوسته و چند اتحاد ترکیباتی جالب پدیدار گشته است.
دکتر ابوذر بازیاری،
جلد 27، شماره 1 - ( 12-1401 )
چکیده

در مدل‌های مخاطره با وجود اطلاع از توزیع آماری متغیرهای تصادفی ‏اندازه‌های خسارت‌، احتمالات ورشکستگی و کران لاندبرگ محاسبه می‌شوند. در این مقاله برای مدل‌های مخاطره جمعی و زمان-گسسته شرکت بیمه با خسارت‌های مستقل و هم‌توزیع و دارای توزیع دم سبک، با استفاده از کران لاندبرگ احتمالات ورشکستگی زمان نامتناهی محاسبه ‏شده و شکل کلی توابع چگالی متغیرهای تصادفی اندازه‌های خسارت‌ بدست آمده‌اند. نشان داده می‌شود که برای برخی از حالت‌های خاص در مدل مخاطره زمان-گسسته توابع چگالی اندازه‌های خسارت دارای توزیع هندسی شیفت داده شده و برای مدل مخاطره جمعی همواره دارای توزیع نمایی هستند. 
ارایه مثال‌های عددی احتمالات ورشکستگی زمان نامتناهی و مقادیر شبیه‌سازی شده این احتمالات و کران لاندبرگ از نتایج پایانی این مقاله می‌باشد. 

شهرستانی شهرام یعقوب زاده،
جلد 27، شماره 2 - ( 12-1401 )
چکیده

در این مقاله برای خانواده مدل‌های ‎‎$‎‎‎{E_r/M/2, r=1,2,cdots}‎$‎‏ با زمان‌های بین ورودهای دارای توزیع ارلانگ و زمان‌های سرویس با توزیع نمایی‏، مدل بهینه تعیین می‌شود. ‎‏روش انتخاب مدل بهینه به این صورت است که ابتدا تابع هزینه معرفی و سپس شاخصی جدید بر حسب تابع هزینه و احتمال پایایی سیستم به نام ‎$SER‎$‎ معرفی می‌شود. مدلی بهینه است که ‏ دارای شاخص ‎$‎SER‎‎$‎‎‏ بزرگ‌تری باشد. همچنین برای تشریح روش تعیین مدل‌ بهینه از تحلیل عددی استفاده می‌شود.


کامران میرزایی، مریم پارساییان،
جلد 27، شماره 2 - ( 12-1401 )
چکیده

در مقاله حاضر سعی شده است راهنماییِ کاملاً عملیاتی و مفیدی در خصوص اجرای طرح نمونه‌گیری خوشه‌ای دومرحله‌ای در پژوهش‌های میدانی ارائه شود که با توجه به شرایط و امکانات فعلی موجود در کشور، از پرکاربردترین طرح‌های نمونه‌گیری است. به علاوه برای استفاده بیشتر محققان در این حوزه، در این مقاله کدهایی برای اجرای نمونه‌گیری خوشه‌ای دومرحله‌ای با حجم غیریکسان بر اساس احتمال متناسب با اندازه به همراه مثالی در مورد نمونه‌گیری خوشه‌ای دومرحله‌ای با احتمال متناسب با اندازه (PPS) با داده‌های فرضی  با استفاده از نرم‌افزار R آورده شده است.

 
دکتر علی شادرخ، آقای مهدی پژمان، دکتر عادل محمدپور،
جلد 28، شماره 1 - ( 6-1402 )
چکیده

بوت‌استرپ یک روش بازنمونه‌گیری بر پایه کامپیوتر و روش‌های استنباط آماری است که می‌تواند برآوردی برای خطای برآوردگرها فراهم کند. در این مقاله علاوه بر اینکه بازه اطمینان بوت‌استرپی برای چندک‌ها با روش‌های بوت‌استرپ صدکی، بوت‌استرپ اریب تصحیح شدۀ شتابیده و t-بوت‌استرپ محاسبه می شود همچنین بازه اطمینان به روش بیشینه چگالی بوت‌استرپی برای توزیع‌های احتمال مورد استفاده در داده‌های آب و هواشناسی مطرح می‌شود و میانگین طول بازه اطمینان را به عنوان ملاکی برای ارزیابی روش‌ها به دست می‌آوریم. برای محاسبه میانگین طول بازه اطمینان‌ها با روش‌های متفاوت، ابتدا بهترین توزیع از بین توزیع‌های پرکاربرد به داده‌های اصلی برازش داده می‌شود و پارامترهای توزیع برازش داده شده را به روش ماکسیمم درستنمایی برآورد و از روی آن چندک‌ها را ‌به دست می‌آوریم. سپس با تکرار نمونه‌های بوت‌استرپی شبیه‌سازی شده تا رسیدن احتمال پوشش چندک واقعی به سطح اطمینان اسمی 0.95 ادامه می‌دهیم. نتایج شبیه‌سازی انجام شده نشان می‌دهد که روش بیشینه چگالی بوت‌استرپی کمترین میانگین طول بازه اطمینان را در بین همۀ روش‌ها را دارد.
 

صفحه 1 از 2    
اولین
قبلی
1
 

مجله اندیشه آماری Andishe _ye Amari
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4710