[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
لینک به اندیشه آماری
به منظور درج لینک از آدرس تصویر
زیر استفاده فرمایید :
AWT IMAGE
 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
3 نتیجه برای کلهری ندرآبادی

خانم لیدا کلهری ندرآبادی، خانم روشنک علی‌اکبری صبا، خانم آسیه عباسی،
جلد 26، شماره 2 - ( 12-1400 )
چکیده

آمارگیری هزینه و درآمد خانوار یکی از مهم‌ترین آمارگیری‌های مرکز آمار ایران است که پارامترهای اصلی آن همبسته فضایی هستند.
وقتی همبستگی فضایی میان واحدهای جامعه وجود دارد، انتخاب نمونه‌های مستقل به روش کلاسیک به دلیل برقرار نبودن شرط استقلال واحدهای جامعه با چالش‌های بسیاری مواجه است. استفاده از نمونه‌گیری فضایی راه حلی برای مواجه با این مشکل است. به‌کارگیری نمونه‌گیری فضایی  به دلیل دسترسی نداشتن به چارچوب مناسب، در آمار رسمی کمتر مورد توجه واقع شده است. در این مقاله یک روش طرح‌مبنای مدل‌یار  برای طبقه‌بندی بهینه فضایی جامعه هدف مرور می‌شود.  در حال حاضر اطلاعات مکانی واحدهای جامعه در چارچوب نمونه‌گیری  آمارگیری  هزینه و درآمد  وجود ندارد، اما  دسترسی به اطلاعات مکانی برخی از واحدهای نمونه توسط مرکز آمار ایران برای این مطالعه محقق شده است.   تولید داده‌های مکانی یکی از مؤلفه‌های اصلی در مدرن‌سازی نظام آماری است و مورد توجه مرکز آمار ایران قرار دارد. بنابراین در این مقاله با شبیه‌سازی چارچوب  فضایی نمونه‌گیری بر اساس الگوی داده‌های هزینه و درآمد، کاربست طبقه‌بندی بهینه فضایی بر اساس فاصله تعمیم‌یافته با استفاده از خطای پیشگویی انجام می‌شود. نتایج  نشان دهنده افزایش کارایی روش نمونه‌گیری با  این طبقه‌بندی در مقایسه با نمونه‌گیری تصادفی ساده در سطح نواحی جغرافیایی است. همچنین نتایج شبیه‌سازی  با مشبکه‌هایی با اندازه‌های مختلف و میزان همبستگی متفاوت حاکی از کارایی این روش در مقایسه با روش فعلی آمارگیری هزینه و درآمد است. 

خانم پریا ترابی کهلان، خانم لیدا کلهری ندرآبادی،
جلد 28، شماره 1 - ( 6-1402 )
چکیده

استفاده از منابع اداری در اجرای سرشماری‌ها، امکان کاهش هزینه‌ها، بهبود کیفیت داده‌ها و تولید اطلاعات با توالی زمانی کوتاه‌تر را فراهم می‌کند. موارد ذکرشده‌ می‌تواند علاوه بر نظارت سالانه‌ی نماگرهای اهداف توسعه‌ی پایدار، در تأمین نیازهای رو به گسترش نظام برنامه‌ریزی و پژوهشی کشور نیز نقش به‌سزائی داشته باشد، اما چالش‌های زیادی نیز در این رابطه وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها ارزیابی کیفیت ثبت‌های اداری است. ارزیابی کیفیت اصلی‌ترین جنبه‌ی به‌کارگیری داده‌های ثبتی و اداری در سرشماری و از ضروریات اجرای سرشماری ثبتی‌مبنا است که در آن نمی‌توان از معیارهای سنتی ارزیابی کیفیت استفاده کرد. به‌عبارت دیگر، علی‌رغم مزایای به‌کارگیری داده‌های ثبتی و اداری در سرشماری، بسیاری از مخاطره‌های کلیدی کیفیت وجود دارند که باید قبل از استفاده از آن‌ها در سرشماری بررسی و ارزیابی شوند. در این مقاله روش‌هایی که اداره‌های آمار ملی چگونه می‌توانند کیفیت داده‌های به‌دست‌آمده از ثبت‌ها را با هدف تولید برون‌داد‌های آماری باکیفیت ارزیابی کنند، مرور شده است. از این‌رو، ابزارها و نماگرهای کلیدی مورد استفاده برای تعیین کمیت ارزیابی کیفیت در هر یک از چهار مرحله‌ی ارزیابی کیفیت شامل منبع، داده‌های ورودی، فرایند و برون داد در فرایند سرشماری معرفی شده است.


خانم پریا ترابی کهلان، خانم لیدا کلهری ندرآبادی،
جلد 28، شماره 2 - ( 12-1402 )
چکیده

در طول دهه‌های گذشته، چالش‌های زیادی برای سرشماری سنتی وجود داشته است. گردآوری اطلاعات از افراد یک کشور با استفاده از روش‌های سنتی یک عملیات عظیم و پرهزینه و یک نگرانی کلیدی است. علاوه بر این، کاهش تمایل جامعه برای پاسخ‌گویی به پرسش‌نامه‌های سرشماری و بحران‌های غیر منتظره مانند همه‌گیری کووید 19، تولید آمارهای قابل اعتماد با جزئیات جغرافیایی و محتوایی لازم را برای اداره‌های آمار ملی دشوار کرده است. اما توسعه‌ی فناوری‌های جدید و رویکردهای گرد‌آوری داده‌ها به این معنی است که فرصت‌های نوظهوری نیز وجود دارد. تمایل روزافزون استفاده از منابع اداری در اجرای سرشماری‌ها، امکان کاهش هزینه‌ها، بهبود کیفیت داده‌ها و تولید اطلاعات مکرر را به‌صورت سالانه فراهم آورده است. مطالعه‌ی رویکردهای مختلف اتخاذشده توسط برخی از کشورهای منطقه‌ی آسیا و اقیانوسیه نشان می‌دهد که در حال حاضر از داده‌های اداری به روش‌های مختلفی برای پشتیبانی از عملیات سرشماری‌ها استفاده می‌شود. بررسی این رویکردها، برای یاری و راهنمایی کشورهایی که در حال تأمل در به‌کارگیری یا توسعه‌ی استفاده از داده‌های اداری در سرشماری هستند، بسیار مفید خواهد بود. در این مقاله ضمن مرور تعریف ثبت و انواع ثبت‌های اداری مورد استفاده در سرشماری ثبتی‌مبنا، اقدامات انجام‌شده در برخی کشورها در حرکت به سمت سرشماری ثبتی‌مبنا ارائه می‌شود.

صفحه 1 از 1     

مجله اندیشه آماری Andishe _ye Amari
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4700