[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
لینک به اندیشه آماری
به منظور درج لینک از آدرس تصویر
زیر استفاده فرمایید :
AWT IMAGE
 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
11 نتیجه برای محمدی

سیده زهرا آقامحمدی، احمدرضا سلطانی،
جلد 5، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1379 )
چکیده


مسعود یارمحمدی،
جلد 6، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1380 )
چکیده


روشنک علی محمدی،
جلد 14، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1388 )
چکیده


مهدی علی محمدی، محمد حسین علامت ساز،
جلد 16، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1390 )
چکیده

مفهوم تک مدی برای هر دو نوع توزیع های پیوسته و گسسته تعریف شده است و هر یک تفسیر جداگانه ای دارد. با پیشرفت نظریه توزیع ها، تک مدی به تک مدی قوی و نیز α- تک مدی تعمیم داده شد و بعد از آن توجه زیادی را به خود جلب کرد. در این مقاله ابتدا این مفاهیم را به همراه چند مشخصه سازی بیان می کنیم. به دلیل اهمیت متغیرهای تصادفی مرتب شده در بسیاری از شاخه های آمار، این خواص را در این نوع متغیر ها مورد بررسی قرار می دهیم. سپس در راستای تکمیل این نتایج، در این مقاله یک مثال نقض ارائه می دهیم که نشان می دهد این نتایج برای تمام مقادیر پارامترهای مدل نمی تواند برقرار باشد. در آخر چند کاربرد آن ها را در آمار و قابلیت اعتماد بیان می کنیم.
فریده محمدی نیا،
جلد 16، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1390 )
چکیده

  در طرح‌های فاکتوریل 2m ، برای صرفه جویی در تعداد اجراها، از کسری از اجراهای طرح عاملی برای آزمون معنی داری اثرات استفاده می‌شود. در مرحله غربال گری که تعداد عامل‌ها زیاد هستند از طرح‌های کسری اثرات اصلی استفاده می‌کنند. برای صرفه جویی بیشتر و با توجه به اصل تنک بودن عامل‌های فعال، طرح‌ های ابراشباع شده پیشنهاد شدند. در این مقاله طرح‌های ابراشباع شده و ملاک E(S2) به عنوان معیار بهینگی برای طرح‌های ابراشباع شده دو-سطحی معرفی می‌شوند. سپس به منظور تعیین میزان مطلوبیت این طرح‌ها، کران پایین برای E(S2) ارائه می‌گردد.


شیرین شاه صنم، مسعود یارمحمدی،
جلد 20، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1394 )
چکیده

امروزه تحلیل عاملی رشد و توسعه بسیاری یافته است و یکی از کاربردهای آن تحلیل صفت‌هایی است که بطور مستقیم قابل اندازه‌گیری نیستند. زمانی که متغیر پاسخ دارای توزیع برنولی باشد استفاده از روش‌های تحلیل عاملی برای کمیت‌های پیوسته دارای نتایج غیرمعتبر و گمراه‌کننده است. در این مقاله تحلیل عاملی برای متغیر پاسخ برنولی بر اساس مدل لوجیت بسط داده شده است و سپس کاربرد آن برای داده‌های واقعی از یک طرح پژوهشی در مورد کتب ریاضی دوره دبیرستان ایران اراﺋه شده است.


علیرضا عربپور، زینب محمدی،
جلد 21، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1395 )
چکیده

رگرسیون خطی فاصله‌ای‏، تعمیمی از رگرسیون معمولی است که از آن برای محاسبۀ رابطۀ بین متغیرهای مستقل و متغیر وابسته در یک محیط فازی استفاده می‌شود. هنگامی که پارامترهای مدل رگرسیونی خطی به‌جای توابع احتمالی با توابع عضویت فازی بیان شوند، این مدل، مدل رگرسیونی خطی فاصله‌ای نامیده می‌شود.

در این مقاله نخست روش‌های تحلیل رگرسیون خطی فاصله‌ای را مطرح می‌کنیم و سپس برای بهبود این روش‌ها، روشی پیشنهاد می‌کنیم که ابهام مدل را کاهش می‌دهد. در نهایت با چند مثال عددی‏، کارایی روش پیشنهادی را بررسی می‌کنیم. محاسبات انجام‌شده در مثال‌ها با استفاده از بستۀ آلاباما‎‎ به‌وسیلۀ نرم‌افزار ‎R‎ انجام شده است


علی آقامحمدی، سکینه محمدی،
جلد 21، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1395 )
چکیده

مدل‌های داده‌های پانلی پویا قسمت مهمی از مطالعات حوزه‌های پزشکی، اجتماعی و اقتصادی را شامل می‌شوند.

ویژگی بارز این مدل‌ها وجود متغیر وابستۀ تأخیری به‌عنوان متغیر توصیفی است. مشکل برآورد در این مدل‌ها از همبستگی بین متغیر وابستۀ تأخیری و مؤلفۀ‌ خطای فعلی ناشی می‌شود. اخیراً رگرسیون چندکی تاوانیده برای تحلیل داده‌های پانلی پویا مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله نخست مدل رگرسیون چندکی با ایجاد تاوان لاسو سازوار روی اثر‌های تصادفی برای داده‌های پانلی پویا با فرض وابستگی اثر‌های تصادفی و مشاهدات اولیه ارائه می‌شود. همچنین این مدل با فرض استقلال بین اثر‌های تصادفی و مشاهدات اولیه نیز بررسی خواهد شد. هر دو مدل از دیدگاه آمار بیزی بیان شده، مورد تحلیل قرار می‌گیرند. چون در این دو روش، توزیع‌ پسین پارامترها به شکل بسته قابل حصول نیست، توزیع‌های پسین شرطی کامل پارامترها محاسبه و از الگوریتم نمونه‌گیری گیبز برای استنباط استفاده می‌شود. برای مقایسۀ کارایی روش‌های بیزی ارائه‌شده با روش‌های متداول، مطالعۀ شبیه‌سازی انجام شده و در پایان نیز روش استفاده از مدل‌ها در قالب مثال کاربردی شرح داده خواهد شد.


خانم الهه کدخدا، اقای مرتضی محمدی، دکتر غلامرضا محتشمی برزادران،
جلد 22، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1396 )
چکیده

توزیع لامبدای تعمیم‌یافته‎{ generalized lambda distribution}(GLD)‎، تعمیمی از توزیع تک‌پارامتری توکی است که انعطاف‌پذیری بسیار زیادی در مدل‌بندی اطلاعات و داده‌های آماری دارد. در این مقاله، نخست دو شکل پارامتری متفاوت از توزیع ‎GLD‎ را ارائه و ویژگی‌های این توزیع را بررسی خواهیم کرد. سپس چهار روش گشتاوری، صدکی، starship‎ و ماکسیمم درست‌نمایی را برای برآورد پارامترهای توزیع ‎GLD‎ ارائه می‌کنیم. در انتها به‌کمک آزمون کولموگروف-اسمیرنوف به مقایسۀ دو شکل پارامتری توزیع ‎GLD‎ و چهار روش برآورد پارامترهای این توزیع می‌پردازیم و این توزیع را به داده‌های بورس اوراق بهادار تهران برازش می‌دهیم.


دکتر مسعود یارمحمدی، دکتر عین اله پاشا،
جلد 25، شماره 2 - ( 12-1399 )
چکیده

فلسفه روشنی بخش و مسرت بخش است. روشنی بخش است زیرا نکات و مفاهیم ناآشنا را از تاریکخانه اذهان بیرون کشیده و به صحنه می آورد. ولی هنوز زوایای پنهانی هست که باید روشن شود. این وجه فلسفه مسرت بخش است. در فلسفه مفاهیمی هست که نقطه پایانی بر آن نیست. برای نزدیک شدن به نقطه پایانی، فلسفه شعبه شعبه شد و از این رهگذر فلسفه ی علم پدید آمد. بر فلسفه علم هم همین ماجرا رفت و فلسفه ی آمار در وجود آمد. آمار به عنوان یک علم استقرایی ریشه در مفهوم فلسفی استقراء دارد. استقراء از جمله مسایل فلسفی پر از منازعه است. ذات استقراء چنان نیست که به توان آن را ترک کرد و نه چنان است که دیگرفلسفه به آن نپردازد.
در این مقاله ضمن مروری بر مراحل شکل گیری استقراء و ذکر تاریخ مختصری از آن و ذکر برخی فراز و فرودهای آن، به مهمترین اشکال استقراء که همان »مساله استقراء« است می پردازیم

سمیه حوتی زاده، حبیب نادری، سید مرتضی محمدی،
جلد 28، شماره 2 - ( 12-1402 )
چکیده

خشکسالی از مفاهیم بسیار مهم در حوزه هیدرولوژی هستند که در سال های اخیر اهمیت بیشتری پیدا کرده است و نتایج حاصل از مدل سازی و تحلیل آن برای ارزیابی و مدیریت ریسک اهمیت دارد. این پژوهش، به بررسی خشکسالی در شهر زاهدان طی دوره آماری ۱۹۵۱ تا ۲۰۱۷ با استفاده از شاخص بارش استاندارد شده می پردازد و روش های مدل بندی داده های چندمتغیره با استفاده از توابع مفصل واین را توضیح می دهد. مدل های مختلف با استفاده از معیارهای نیکویی برازشمقایسه می شوند و بهترین مدل انتخاب می گردد. همچنین، دوره های بازگشت توأم محاسبه و تحلیل می شوند.

صفحه 1 از 1     

مجله اندیشه آماری Andishe _ye Amari
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4700