|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
15 نتیجه برای طاهری
عادل محمدپور، سید محمود طاهری، جلد 2، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1376 )
چکیده
سید محمود طاهری، جلد 5، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1379 )
چکیده
سید محمود طاهری، جلد 5، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1379 )
چکیده
سید محمود طاهری، جلد 6، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1380 )
چکیده
سید محمود طاهری، جلد 7، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1381 )
چکیده
امیر زینل، سید محمود طاهری، جلد 8، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1382 )
چکیده
رحیم عزیزی، سید محمود طاهری، جلد 11، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1385 )
چکیده
مریم کلکیننما، سید محمود طاهری، جلد 12، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1386 )
چکیده
محسن عارفی، سید محمود طاهری، جلد 12، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1386 )
چکیده
افشین پرورده، محمود طاهری، سعیده کامکار، جلد 14، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1388 )
چکیده
سید محمود طاهری، جلد 22، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1396 )
چکیده
در موضوع رگرسیون فازی (به سخن دقیقتر: رگرسیون در محیط فازی) دو رویکرد اصلی وجود دارد: رویکرد مبتنی بر کمترین مجموع فاصلهها (شامل دو شیوۀ کلی: کمترین مجموع مربعات و کمترین مجموع انحرافات) و رویکرد امکانی (رویکرد کمترین ابهام کُل تحت برخی قیود). در کنار این دو رویکرد اصلی، روشهای ابتکاری متعددی در موضوع رگرسیون فازی پیشنهاد شدهاند. برخی از این روشها بر پایۀ ترکیب دو رویکرد بالا هستند. برخی از روشهای ابتکاری بر اساس الگوریتمهای محاسباتی خاص هستند. برخی دیگر، از سیستمهای استنتاج فازی استفاده میکنند.
برخی روشها نیز بر اساس خوشهبندی است. به کارگیری شبکههای عصبی مصنوعی، الگوریتمهای تکاملی و یا شیوههای ناپارامتری از دیگر رویکردهای مورد استفاده است. در این مقاله، ضمن اشاره به تاریخچه و مبانی دو رویکرد کلاسیک به رگرسیون فازی (رویکرد کمترین مجموع فاصلهها و رویکرد امکانی)، برخی روشهای ابتکاری در رگرسیون فازی، معرفی و بررسی کوتاه میشوند. نیز، ده ملاک (معیار) برای ارزیابی مدلهای رگرسیون فازی مطرح میگردد که طبق آنها بتوان روشها و مدلهای مختلف را ارزیابی و مقایسه نمود.
سید محمود طاهری، اصغر شیر علی پور، مسعود اسدی، محدثه نجاتی، جلد 23، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1397 )
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بهرهگیری از یکی از شیوههای مرور نظامند، تحت عنوان «فراتحلیل»، به تحلیل و ترکیب نتایج پژوهشهای انجامشده طی سالهای 1394 تا 1388 در کشور ایران، در زمینه نقش خودتنظیمی در پیشرفت تحصیلی فراگیرندگان انجام شده است. پژوهشهای مربوط به بررسی رابطۀ خودتنظیمی و پیشرفت تحصیلی بیشتر در قالب مدلهای کلاسیک آماری انجام گرفته است؛ درحالی که متغیرهای یاد شده ذاتاً فازی و رابطۀ بین آنها نیز یک رابطۀ فازی است، و از این رو مناسب است که از رویکرد فازی (فراتحلیل فازی) برای تحلیل دادهها استفاده نمود. بدین منظور، تعداد 50 پژوهش انجامشده در زمینه نقش خودتنظیمی در پیشرفت تحصیلی، گردآوری و از میان آنها تعداد 31 پژوهش که قابلیّت بررسی داشت، برای فراتحلیل انتخاب شد. نتایج پژوهش حاضر با بهرهگیری از روش ترکیب اندازه اثر با رویکرد فازی نشان داد که متغیر خودتنظیمی به تنهایی حدوداً به اندازه 4 الی 17 درصد از تغییرات پیشرفت تحصیلی فراگیرندگان را تبیین میکند. از یافتههای این پژوهش میتوان در طرحریزی برنامههای آموزش فراگیرندگان و غنیسازی خودتنظیمی و یادگیری مؤثر آنها استفاده کرد.
حمیده ارژنگ دمیرچی، رضا پورطاهری، جلد 23، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1397 )
چکیده
مدلهای فرایند نقطهای زیادی برای بررسی انواع رشتههای علمی از قبیل: زمینشناسی، پزشکی، ستارهشناسی، جنگلداری، محیط زیست و غیره پیشنهاد شدهاند. مسئلۀ ارزیابی برازش این مدلها مهم است. روشهای مبنی بر ماندهها، ابزارهای مناسبی برای ارزیابی نیکویی برازش مدلهای فرایند نقطهای فضایی هستند. در این مقاله ابتدا مفاهیم مرتبط با ماندههای ورونوی بررسی میشود، در ادامه پس از برازش یک فرایند نقطهای خوشهای به مجموعهدادههای موقعیت درختان جنگل گیلان، با استفاده از این ماندهها مدل پیشنهاد شده ارزیابی میشود.
آقای مهرداد تمیجی، دکتر سید محمود طاهری، جلد 25، شماره 2 - ( 12-1399 )
چکیده
روشهای استنتاج ساختار جمعیت، و کاربردهای آن در شناسایی بیماریها و آیندهنگری دربارۀ وضعیت جسمی و روانی انسانها، اهمیت روزافزون یافته است. در این مقاله، ابتدا به بررسی انگیزه و اهمیت بررسی ساختار جمعیت پرداخته شده است.
سپس کاربردهای استنتاج ساختار جمعیت
در زیستشناسی و درمان انواع بیماریها شرح داده شده است.
آنگاه روشهای استنتاج ساختار جمعیت و همچنین یافتن مدل بیماری متناظر با هر زیرجمعیت،
برای جمعیتهایی که اعضای آن مخلوط
یا غیرمخلوط هستند، به تفکیک، تشریح شدهاند.
دراینباره، بر روشهای استنتاج ساختار جمعیت با رویکرد بیزی، تأکید شده است، و دلایل برتری روشهای بیزی بیان شدهاند.
علیرضا طاهریون، غزال آزادی، جلد 26، شماره 1 - ( 9-1400 )
چکیده
به طور معمول، پایش نیمرخ از طریق نمودارهای کنترل صورت میگیرد و در اغلب آنها، متغیر پاسخ، قابل مشاهده است. در این مقاله، با مسئلۀ مشابهی مواجهیم که در آن به جای مشاهدۀ بردار پاسخ، مقادیر تابع پاداش را مشاهده میکنیم که برای تقریب به ذهن از مدل پرتاب نیزک استفاده کردهایم. با فرض وجود حداکثر یک نقطهتغییر، دنبالهای مستقل از امتیازهای حاصل از پرتاب، مشاهده میشود و برآورد پارامتر دقت پرتابها و نقطهتغییر (در صورت وجود)، با دو رویکرد فراوانیگرا و بیزی ارائه میشوند. در هر دو رویکرد، دو حالت ممکن پارامتر اسکالر دقت و ماتریس دقت، به تفکیک بررسیشدهاند. نتایج ارائهشده از طریق یک مطالعۀ عددی بررسی شدهاند و این روشها روی دادههای واقعی حاصل از پرتاب، پیاده شدهاند.
|
|
|
|
|
|