|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
8 نتیجه برای طالبی
فریده توانگر، هوشنگ طالبی، محمدحسین علامتساز، جلد 14، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1388 )
چکیده
علی احمدی، هوشنگ طالبی، جلد 15، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1389 )
چکیده
در این مقاله ضمن معرفی روش های جدیدی که در زمینه برآوردیابی و انتخاب متغیر در مدل رگرسیونی مطرح شده اند ، بر اساس یک بررسی مبتنی بر شبیه سازی از مدل های مختلف ، به بررسی عملکرد این روش ها و همچنین مقایسه آن ها با روش های معمول مثل روش انتخاب پیشرو و روش رگرسیون مرزی خواهیم پرداخت .
فریده توانگر، محمد حسین علامت ساز، هوشنگ طالبی، جلد 16، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1390 )
چکیده
کنترل کیفیت چند متغیره ابزار مهمی در کنترل کیفیت آماری است ، که هدف از آن ارائه روشی برای کنترل همزمان چند متغیر همبسته است. یکی از این روش ها برای کشف نقاط خارج از کنترل در یک فرآیند کنترل کیفیت چند متغیره ، استفاده از آماره ی T2 هتلینگ است . خواص توزیعی این آماره به معلوم یا نامعلوم بودن پارامترهای جامعه و همچنین زمان نمونه گیری بستگی دارد به طوری که بسته به این شرایط دارای توزیع نمونه ای خی-دو ، F یا بتا است . در شرایط خاصی حدود کنترل به دست آمده در مبنای این توزیع ها به یکدیگر نزدیک و شوند. در این مقاله به خواص توزیعی رابطه بین آن ها برای شرایط مختلف فرآیند پرداخته و کاربرد آن ها را در فرآیند کنترل آماری با چند گروه داده واقعی تشریح می کنیم.
هوشنگ طالبی، فریبا زاده لباف، جلد 16، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1390 )
چکیده
در بسیاری از مواقع، آزمایشگر با حالتی مواجه میشود که چند مدل رقیب وجود دارد (که تنها یکی از آنها درست است) و او قادر به تعیین مدل صحیح نیست. هدف از این مقاله معرفی معیارهای بهینگی برای بررسی و تشخیص مدل درست است. در این راستا به دو رویکرد بیزی و غیربیزی میپردازیم. اگرچه رویکرد بیزی محدودیتهایی دارد، اما از این نظر که وابستگی استنباطهای انجام شده نسبت به مقدار اولیه پارامترها را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد، نسبت به رویکرد غیربیزی مزیت خواهد داشت. در این مقاله علاوه بر معرفی معیارهای گوناگون، برای هریک الگوریتمی نیز ارائه میدهیم، که در بهدست آوردن طرحهای بهینه بهصورت عددی سودمند واقع میشوند.
هوشنگ طالبی، زهرا منصوروار، جلد 16، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1390 )
چکیده
عموماً استنباط در یک مدل خطی تعمیمیافته بر اساس تقریبهای مجانبی برای اریبی و ماتریس کوواریانس برٓاوردگر پارامترها انجام میگیرد. در ٓازمایشهای با حجم نمونه کوچک، این تقریبها ضعیف عمل میکنند زیرا برٓاوردگرهای اریب را نتیجه میدهند. بررسی طرحهای بهینه در چنین ٓازمایشهایی در علوم زیستی و به خصوص در داروسازی به منظور تعیین سطح دوز دارو، از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این راستا، طالبی و راسل ]11[ در مدل لجستیک، طرحهای بهینه را برای نمونههای کوچک و با در نظر گرفتن معیار انتگرال میانگین مربعات خطای پیشبینی مورد بررسی قرار دادند. ٓانها تحقیق خود را محدود به طرحهای 2- نقطهای کردند. در این مقاله، به تعمیم طرحهای ایشان به سه نقطه و همچنین بررسی نقش اریبی در معیار معرفی شده میپردازیم.
هوشنگ طالبی، فریده جدی، جلد 16، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1390 )
چکیده
داده های دودوئی در بسیاری از تحقیقات علمی مورد توجه هستند. مرسوم ترین مدل برای بررسی این داده ها مدل لجستیک است که در خانواده مدل های خطی تعمیم یافته قرار دارد. معیارهای بهینگی برای یافتن طرح های بهینه معموال بر اساس ماتریس کوواریانس و خواص مجانبی این ماتریس بنا نهاده شده است. خواص مجانبی این ماتریس از جمله نااریبی عناصر تا زمانی که نمونه بزرگ باشد برقرار است. لذا در نمونه های کوچک، بحث اریبی برٓاورد پارامترها مطرح می شود و در این صورت، استفاده از معیارهای ذکر شده کفایت نمی کند. رابینسون و خوری (2003) بررسی و مقایسه طرح ها برای مدل های لجستیک را برای نمونه های کوچک مورد مطالعه قرار دادند. در این مقاله با استفاده از روش گرافیکی و شهودی رابینسون و خوری (2003) نشان می دهیم عملکرد پیش بینی طرح های بهینه مینی ماکس بهتر از پیش بینی طرح های بهینه موضعی و ضیعف تر از طرح های بهینه بیزی است.
هوشنگ طالبی، فریبا زاده لباف، جلد 17، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1391 )
چکیده
هدف از این مقاله معرفی انواع گوناگون معیارهای بهینگی است که در برآورد پارامترها مورد استفاده قرار میگیرند. ایده اصلی اینگونه معیارها بهبود استنباطهای آماری راجع به پارامترها و کمیتهای مورد نظر، با انتخاب مناسب مقادیر متغیرهای کنترل (پیشبین) است. با توجه به کمیتهای مختلفی که مایل به استنباط درباره آنها هستیم، معیارهای متفاوتی نیز در این زمینه معرفی شدهاند. در این مقاله علاوه بر بررسی معیارها برای مدلهای خطی و ارائه الگوریتم عددی، تعمیم آنها برای حالت کلیتر، که مدل غیرخطی است، را نیز در نظر میگیریم. از آنجا که در حالت غیرخطی، معیارها به پارامترهای نامعلوم وابستهاند، به رویکردهای متفاوت برای رفع این مشکل میپردازیم.
محسن حاجیتبار فیروزجایی، مریم طالبی، جلد 25، شماره 1 - ( 11-1399 )
چکیده
ارزیابی کلاس جزئی اصلی از فرایند آموزش و یادگیری میباشد. هدف پژوهش حاضر، بررسی روایی عاملی و پایایی " پرسشنامه ادراک دانشجویان از سنجش و ارزیابی فعالیتها" یوجی میباشد. در این راستا پرسشنامه ادراک دانشجویان از سنجش و ارزیابی فعالیتها روی 400 دانشجو که با روش نمونهگیری خوشهای از بین دانشجویان دانشگاه مازندران انتخاب شده بودند، اجرا شد. برای بررسی پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرانباخ و برای تعیین روایی عاملی از تحلیل عاملی تأییدی استفاده شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که این پرسشنامه از همسانی درونی قابل قبولی برخوردار است و ضریب آلفای کرانباخ در خردهآزمونهای آن بین 71/0 تا 78/0 بوده است. همچنین نتایج تحلیل عاملی تأییدی مؤید آن است که ساختار پرسشنامه برازش قابل قبولی با دادهها دارد و کلیه شاخصهای نیکویی برازش، مدل را تأیید میکنند. بنابراین، پرسشنامه میتواند ابزار مناسبی برای ارزیابی ادراک دانشجویان از سنجش و ارزیابی فعالیتها و تکالیف باشد.
|
|
|
|
|
|